MALZEMELER
1 küçük bağ semizotu
Yarım demet taze soğan
1 bardak pilavlık bulgur
4 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet kornişon turşu
1 adet kırmızı sivri biber
1 baş kuru soğan
Yeteri kadar tuz
Sos için: 1 kahve fincanı zeytinyağı
3- 4 yemek kaşığı sirke
2-3 diş sarmısak
Arzu ettiğiniz miktarda hardal
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Bulguru ayıklayıp yıkayın. Bir tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağını koyun. İnce kıyılmış bir baş soğanı ekleyerek ateşe koyun. Soğanlar hafif sararınca içine 2 bardak su, tuz ilave edip kaynatın.
Kaynadıktan sonra bir bardak bulguru ilave edin. Ateşi kısıp bugurlar suyunu çekinceye kadar pişirin. İyice soğutun. Semizotlarını çok ince kıyın.
Taze soğanı, kırmızı sivri biberi, doğranmış kornişon turşuyu katın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp iyice karıştırın. Salata tabağına alarak servise sunun.
Sosun hazırlanışı: 1 kahve fincanı zeytinyağının içine 3-4 yemek kaşığı sirkeyi, 2-3 diş ezilmiş sarımsağı ve biraz hardalı ekleyin. Yeteri kadar tuz ekleyerek salatanın üzerine dökün.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
300 gr. kıyma
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
Yufka
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede ince doğranmış soğanla kıyma kavrulur, sonra su koyup kaynatılan pirinç eklenir. Pilav pişirilir. Yufkalar dörde bölünür, içine birer kaşık pişen pilavdan katılır. Kızgın yağda kızartılır.
Medine Polatkan/Kilis
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet yufka
2 adet tavuk göğsü (but da olabilir.)
8-10 adet mantar(haşlanmış.)
3-4 diş sarmısak
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı kadar un
margarin
tuz, karabiber
4-6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Yufkalar mendil büyüklüğünde (20x20 cm) karelere kesilir. 3 kat üst üste uçları kaydırılarak konur (altı köşeli yıldız gibi gözükecek). Kenarlarına biraz margarin sürülüp, küçük güveç kaplarına konur. Küçük sepet şeklini alacak şekilde 10 -15 dak. orta ısılı fırında hafif kızartılır.
Bir tavada yağ biraz kızdırıldıktan sonra kuşbaşı doğranmış,tuzlanıp,unlanmış tavuk parçaları ciğer gibi kavrulur. İçine mantar,küçük çentilmiş sarımsaklar.ince kıyılmış maydanoz ve kara biber de ilave edilerek biraz daha kavrulmaya devam edilir. Etler nar gibi kızardıktan sonra, fırından çıkan sepet yufkalar kalıplarından çıkartılarak, hazırlanan içle doldurulur, servis yapılır (istenirse servis saatine kadar ılık fırında bekletilir).
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Hamuru için;
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su (kulak memesinden daha sert ve katı bir hamur olacağı için su miktarını dikkatlice ekleyin)
Şurubu için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Üzeri için;
3 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Önce derin bir karıştırma kabının içine un ve tuz koyun. Yavaş yavaş su ekleyerek yoğurmaya devam edin. Kulak memesinden daha katı ve sert bir hamur hazırlayın. Yarım saat kadar dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Her bir bezenin üzerine un serpiştirerek 25-30 santim çapında, yarım santim kalınlığında yufkalar açın. Her bir yufkayı, boylamasına iki parmak kalınlığında uzun şeritler halinde kesin. Sonra bu şeritleri üstüste koyarak kibrit çöpü formunda ince erişteler kesin.
Bu erişteleri bir fırın tepsisine yayarak yerleştirin. Sonra önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 10-15 dakika kadar kurutun. Bir tarafta 2 su bardağı su ile 2 su bardağı toz şekeri kaynatın ve şurup sıcakken içine 2 su bardağı dolusu fırınlanmış erişte atın, 5 dakika kadar kaynatın. İçinden el kevgiriyle süzdürülmüş erişteleri alın, servis tabağına yerleştirin. Öte yandan bir tavada 3 yemek kaşığı kadar yağı eritin, yanmasına yakın altını kapatın ve şerbetli eriştelerin üzerine gezdirin. Sıcak sıcak servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 bardak sıvı yağ,
1 bardak süt,
1 paket yumuşak margarin,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »