MALZEMELER
tereyağı
arpa şehriye
1 litre et suyu veya su
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
sarmısak
nane
tuz
HAZIRLANIŞI
Arpa şehriye tereyağıyla biraz kavrulur,üzerine et suyu yada içine et suyu tableti atılmış su eklenir.başka bir kapta un suyla ezilir yavaş yavaş yedirerek kaynayan suya eklenir bu arada yoğurt ve yumurta çırpılır çorbamıza eklenir en son sarımsak ve nane biraz da tuz ilave edilir.(tavsiye ederim çok lezzetli)
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5 su bardağı et suyu veya su
2 çorba kaşığı şehriye
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı un
1 adet yumurta
8 -10 adet pazı yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
3 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak, tencerede 2 su bardağı etsuyu veya suyu kaynatıp, 2 çorba kaşığı şehriyeyi haşlayalım. Tencereyi ocaktan alıp, bekletelim.
Ayrı bir kabın içinde yarım çay bardağı unu ve yumurtayı çırpma teli ile karıştıralım. Karışıma 1 su bardağı yoğurdu ekleyip, tekrar karıştıralım. Üzerine, kalan 3 su bardağı etsuyu veya suyu ilave edip, iyice karıştıralım. Bu karışımı şehriyeli tencereye alalım.
Üzerine, incecik doğranmış pazı yapraklarını ve dövülmüş sarımsakları da ilave edip ocağa koyalım. Sürekli karıştırarak çorbamızın üzeri göz göz olana dek ağır ateşte pişirelim. Çorbamızın tuzunu, ateşten almadan 1 dakika önce ayarlayalım ve ateşten alalım, 1 çorba kaşığı tereyağını eritip toz kırmızıbiberi ekleyelim. Yağı ateşten alıp çorbanın üzerine gezdirelim ve servis yapalım.
Not : Yoğurtlu çorbalarda tuz en son eklenmelidir. Başta eklenen tuz yoğurdun kesilmesine sebep olabilir.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr. margarin
4 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı soğuk su veya soğuk süt
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzerini süslemek için;
15-20 adet bütün ceviz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir tencerede yağı eritelim. Unu azar azar ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştıralım.
Unun önce sararıp sonra sarı-kahverengiye dönüşmesine kadar karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Bu aşamada unun sulandığını ve helva harcının gözgöz olduğunu göreceksiniz.
İşte tam bu sırada soğuk su ya da soğuk sütle iyice karıştırıp şekerini karıştırarak erittiğimiz su ya da sütümüzü yavaş yavaş helvanın içine ilave edelim.
Tahta kaşıkla helvayı sürekli kavurma işlemine hiç ara vermeyin.
Aradan 5-6 dakika geçince dövülmüş cevizleri de ekleyerek şöyle bir çevirelim ve helvanın altını söndürelim.
İster kaşıkla şekil vererek servis tabağına yerleştirin ya da yine bir servis tabağına üzerini düzelterek yayın.
En üste bütün cevizleri serpiştirerek servise sunun.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Adet Muz
8 Adet Bebe Bisküvi
1/2 Paket Çikolata
Kremalı Bisküvi
1/2 Su Bardağı Süt
50 gr. Bitter Çikolata
Pasta Şekeri
HAZIRLANIŞI
Öncelikle muzu rendeleyip derin bir kaba alın. Üzerine robotta çekilmiş bisküvileri koyun.
Çikolatayı benmari usulü (tenceredeki suyun üzerine çikolatayı başka bir kapta koyarak) eritin ve yarım su bardağı sütle birlikte muzlu karışıma ekleyin. Kaşıkla iyice karıştırın. Eğer cıvık olursa birkaç tane daha toz haline getirilmiş bebe bisküvisi ekleyin.
Elinizle yuvarlayın. Küçük toplar yapın. Pasta şekerine bulayıp, servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Kıyma 1 1/2 su bardağı - 250 gr
Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr
Ayva 6 orta boy - 1400 gr
Şeker 3/4 su bardağı - 135 gr
Tarçın 1/4 tatlı kaşığı - 0.5 gr
Yenibahar 1/4 tatlı kaşığı - 0.5 gr
Tuz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr
Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr
Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr
HAZIRLANIŞI
Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir.
Pirinci yıka, süz. Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmamaları için limonlu suya at. Kıyma, pirinç, şeker, tarçın, yenibahar, tuz ve yağı iyice karıştır.
Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir. Sıcak suyu ekle, ayvalar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir.
Notlar İç Anadolu Bölgesi yemeklerindendir. 1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 349 cal
Sodyum 233 mg Protein 8.3 g
A Vitamini 107 iu Yağ 10.5 g
Tiamin 0.10 mg Karbonhidrat 58.5 g
Riboflavin 0.12 mg Kalsiyum 28 mg
Niasin 2.53 mg Demir 1.92 mg
C Vitamini 14 mg Fosfor 102 mg
Çinko 1 mg
Kolesterol 29 mg
Kategori: Dolmalar.
Yukarı Git »