MALZEMELER
1 adet göbek marul
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı eski kaşar rendesi (tercihen Kars kaşarı)
3-4 dilim dana jambonu
2 adet tavuk kalça eti (haşlanmış ve derisi, kemikleri ayrılmış)
4-5 dilim füme dil
HAZIRLANIŞI
İyice yıkadığınız göbek marulu 20 dakika sirkeli suda bekletin. İncecik doğrayıp, servis tabağına alın. Üzerine kaşar rendesi, jambon dilimlerini, iri parçalara ayrılmış tavuk etini ve füme dil dilimlerini yerleştirin. Sos için önce domatesi tavla zarından daha küçük boyutlarda doğrayın. İnce kıyılmış maydanozu, çok ince doğranmış çarliston biberi, tavla zarı formunda doğranmış kornişonlarla birlikte bir kaseye alın. Üzerine sirke, mayonez ve zeytinyağı gezdirerek iyice karıştırın. Daha sonra servis tabağındaki salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet göbek salata
1 adet kıvırcık salata
1 demet tere
1 demet roka
100 gr. dana jambon
100 gr. piliç jambon
100 gr. kaşar peyniri
100 gr. macar salamı
2 adet kırmızı biber
8 adet taze kuşkonmaz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle göbek salatayı, kıvırcık salatayı, tere ve rokayı ince ince doğrayarak bir tabağa koyalım. Daha sonra dana jambon, piliç jambon, kaşar peynir ve macar salamını ince şeritler halinde doğrayalım ve ardından yine ince uzun doğradığımız kırmızı biberlerle karıştıralım. İkiye böldüğümüz kuşkonmazları da ekleyelim.
Karıştırdığımız malzemeyi yeşil salatanın üzerine serpiştirelim.
Başka bir kapta sos için tüm malzemeyi iyice çırpalım ve hazırladığımız salatanın üzerine gezdirelim.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kilo şeftali
4 yemek kaşığı toz şeker
½ çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri İçin;
1 bardak un
½ çay kaşığı tarçın
½ su bardağı kahverengi şeker
½ paket margarin (125 gr)
HAZIRLANIŞI
İlk olarak derin bir karıştırma kabının içinde şeker, tarçın ve limon suyunu iyice karıştıralım.
Daha sonra şeftalileri dilimleyelim ve her dilimi hazırladığımız karışıma bulayalım. Sonra da fırına dayanıklı yuvarlak bir cam kabın içine yerleştirelim.
Diğer tarafta un, tarçın, esmer toz şeker ve margarini karıştıralım. Hamurumuz ekmek kırıntısı gibi parça parça dökülecek (kulak memesi kıvamında bir hamur olmayacak). Hazırladığımız bu hamurla şeftalilerin üzerini kaplayalım ve önceden 175 derecede ısıttığımız fırında, üzeri sarı renge dönene kadar 25 dakika pişirelim.
Ilık olarak servis yapalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5 kg Şeftali
3.5 kg toz şeker
HAZIRLANIŞI
Şeftalileri yıkayın, çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün. Bir sıra şeker, bir sıra şeftali olacak şekilde tüm malzemeyi tencereye koyun ve bu şekilde on, oniki saat kadar bekletin. Sonra tencereyi ateşe oturtun ve tahta bir kaşık yardımıyla şeftalileri haif ezerek karıştırarak bir süre pişirin. Şeftaliler iyice ezidiklerinde tenceredekileri süzgeçten geçirip, süzülmüş ezmeyi yeniden tencereye boşaltın. Suyunu çekip marmelat kıvamını buluncaya dek kaynatın. Kıvamını bulduğunda tencereyi ateşten alıp, soğumaya terk edin. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yedede muhafaza edin.
Kategori: Reçeller - Marmelatlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 su bardağı su
1.5 kg toz şeker
1.250 gr yarma şeftali
2 çorba kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yeterli miktarda su koyun. Şeftalileri ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Kabukları soyduktan sonra tencereye atın. Sonra tencerenin, kapağını kapatıp kuvvetli ateşe oturtun. Su kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin ve ateşi biraz kısın. Beş dakika kaynattıktan sonra limon suyunu tencereye boşaltın. Koyu kıvamını buluncaya dek 15-20 dakika daha kaynatıp, tencereyi ateşten alın, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
Kategori: Reçeller - Marmelatlar.
Yukarı Git »