Sebzeli kıymalı bohça


MALZEMELER
1 bardak Amerikan Pirinci
3 adet yufka
2 adet domates
3 adet sivri biber
1/2 kg. kıyma
1/2 demet dereotu
1 fincan soya yağı
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
İlk olarak bir tavanın içine yağı koyun, domatesleri, ince kıyılmış biberi, kıymayı, dereotunu, karabiberi, tuzu ve haşlanmış pirinci ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Yufkaları kare kare kesin ve ortalarına hazırladığınız içten koyup bohça şeklinde kapatın. Üzerine yumurta akını sürün ve 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Servis yaparken domates ve biberlerle süsleyebilirsiniz.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Sebzeli kızartmalı pilav


MALZEMELER
4 kişilik
1 su bardağı pirinç
2-3 adet havuç
2-3 adet turp
2 adet patlıcan
2 adet kabak
1 fincan dereotu
3 adet sivri biber
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 bardak un
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI
Pirinci yağ ve suyla bildiğimiz sade pilav şeklinde pişirin. Tavada yağı eritin ve yemeklik doğranmış soğanları hafifçe pembeleştirin. Küçük küçük doğradığınız sivri biber, kabak ve patlıcanları ilave edip kavurun. Kavurduğunuz bu içi sade pilava ekleyin ve dinlenmeye bırakın. Bu arada dilimlediğiniz havuç ve turpları önce una sonra yumurtaya batırarak kızartın. Sebzeli pilavla beraber sıcak servis yapın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Sebzeli köfte


MALZEMELER
1kg kabak
1kg patlıcan
kıyma
1/2kg domates
maydanoz
sarımsak
tuz

HAZIRLANIŞI
Kabakları ve patlıcanları yuvarlak sekılde kesın köfteleri hazırlayın domateslerin kabuklarını soyun
kabakları ve patlıcanları tavada kızartın daha sonra bir pyrexe kabak,köfte,domates ve patlıcan şeklinde dizin sebzeler ve köfteler dizildikten sonra üstüne sulandırılmış salçayı dökün daha sonra üstüne parça parça margarin sürerek fırına atın 20 dk sonra cıkarıp servisi yapın...

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Sebzeli Köfte


MALZEMELER
500 gr. kıyma
1 yemek kaşığı irmik
1 adet soğan
1 bardak kıyılmış ıspanak
2 adet havuç
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI
İrmiği ıslatın. Soğanı rendeleyin. Tuzu ve karabiberi atın. Ispanakları çok ince kıyıp, tuzla ovun. Suyunu sıkın. Havuçları rendeleyin.
Soğanı, ıspanağı ve havucu kıymayla yoğurun. Köfte haline getirin. Alüminyum folyoya sarıp, fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkarına dilimleyin. Pilav ile servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Sebzeli Köfte (4 Kişilik)


MALZEMELER
300 gram kıyma,
250 gram mantar
2 adet soğan,
2 adet çarliston biber
1 adet patates,
1 adet havuç
1 çorba kasığı yoğurt
1 çorba kasığı zeytinyağı
1 diş sarmısak,
Kasar peyniri
Tuz, karabiber, kekik


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak soğanı rendeleyin. Baharatları, kıymayı ve rendelediğiniz soğanı geniş bir kap içinde yoğurun. Patatesin kabuklarını soyun. Havuç ile birlikte rendeleyin. Çarliston biberi küçük küçük kesin. Patates ve havuçla birlikte kıymanın içine ilave edin.
1 saat buzdolabında bekletin. Bu arada mantarları hafif kızmış yağda kavurun. Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız sebzeli köfteyi tepsiye incecik yayın. Fırında çok az pişirdikten sonra çıkartın. Üzerine mantarları yayın. Tekrar fırına koyun. Yaklaşık 20 dakika pişirin.
Tekrar fırından çıkartarak üzerine kasar peyniri rendesi serpin. 2 dakika fırında tuttuktan sonra çıkartın. Sıcak sıcak servis yapın.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [39/98] Önceki 37 38 39 40 41 Sonraki