Sebzeli Balık


MALZEMELER
1 bardak sıvı yağ
10 sap maydanoz
1 soğan
2 havuç
2 patates
4 dil balığı
4 çorba kaşığı bezelye
Tuz, karabiber
2 kişilik

HAZIRLANIŞI
Genişçe bir tencerede 4 yemek kaşığı yağı kızdırın. Havuç ve soğanı yağda pişirin. Patatesleri başka bir kapta kızartın. Ayıklanmış dil balığının her iki yüzünü de kızartın. Sonra balıkların üzerine tüm malzemeyi koyup harlı ateşte 15 dakika kadar pişirin.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Sebzeli Balık Pilaki


MALZEMELER
1 kg ağılığında bir balık (*)
2 adet domates (ya da 1 çorba kaşığı salça)
1 diş sarmısak
4 adet tatlı sivri biber
2 adet defne yaprağı
1 adet limon
1 adet yumurta
1 baş soğan
1 çay bardağı ayçiçek yağı
50 gr tereyağı

(*) kefal, karagöz,mercan,lüfer, sazan, hamsi vs.

HAZIRLANIŞI
Rafine yağı bir tencerede ateşe koyun. Soyup, ufak ufak doğradığınız sarmısak, soğan ve biberleri yağda pembeleştirirken soyulmuş domatesleri de küp küp doğrayıp, ilâve edin. Domatesler yeterince olgun değillerse bir çorba kaşığı salçayı bir bardak suda eriterek kullabilirsiniz. Bu karışımı 5 dakika kadar kaynatıp, bir sos elde edin.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Sebzeli Biftek (2) (6 Kişilik)


MALZEMELER
12 Büyük Patates
900 gr Dana Fileto
500 gr Havuç
6 Dilim Pastırma
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
2 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Süt Kreması
2 Çorba Kaşığı Nişasta
2 Kahve Fincanı Margarin
Tuz, Karabiber
1 Su Bardağı Galeta Unu


HAZIRLANIŞI
Patatesleri yıkayıp soyun. 2mm aralıklarla dilimleyin. Patates bir yelpaze görünümünü almalı. Her dana fileto parçasının etrafına bir dilim pastırma sarın. Yağı kızdırıp filetoları kızartın.
Havuçları temizleyip haşlayın. Püre haline getirin. Yumurta sansı, süt kreması, nişasta ve galeta ununu katıştırın.
1 kahve fıncanı margarini bir tavada eritin. Eritilmiş margarini patateslerin üzerine sürün. Patatesleri bir tepsiye yerleştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında 70 dakika pişiririn.
Bir fırın tepsisin yarısını yağlayın. Havuç püresini bir sikma torbasının içine doldurup tepsinin yarısına sıkın. Filetoların üzerine kalan nargarini sürüp diğer yarısına yerleştirin. Fırına verip 12 dak. pişirdikten sonra sebzeli bifteği servis tabaklarına alın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Sebzeli Biftek (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 Adet Yağsız Biftek
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
6 Adet Taze Fasulye
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Diş Sarmısak
Tuz


HAZIRLANIŞI
4-5 bardak suyu kaynatalım. Parçalanmış eti, kaynayan suya atıp, doğranmış havuç, patates ve iri doğranmış soğanı ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Kapağını kapatarak pişmeye bırakalım. Düdüklü tencerede yarım saat, çelik tencerede ise etler yumuşayana kadar pişirelim.
Haşlamanın daha lezzetli olması için limon ve yumurta ile terbiye yapmak gerekir. Terbiye için, yumurta sarılarını biraz tuzla çırpalım. Üzerine limon suyunu ekleyelim. Yemeğin suyundan biraz alıp yaptığımız terbiyeye ekleyerek çırpmaya devam edelim. Sonra pişmiş yemeğin üzerine döküp karıştıralım. İnce ince kıyılmış maydanozu da tabaklara serpip haşlamamızı tatlandıralım.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Sebzeli Bonfile


MALZEMELER
4 adet bonfile
4 adet patates
2 yemek kaşığı mısır
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı hardal
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Küp şeklinde doğranmış patatesleri, tereyağı, karabiberi ve tuzu tencereye koyun. Üzerini kapatacak kadar su ekleyip, 15 dakika pişirin. Patatesleri sıcakken, çatalla ezin. Mısır, hardal ve mayonezi karıştırarak ekleyin. Kıyılmış maydanozları katın.

Bonfileleri teflon tavada kızartıp, sebzelerin üstüne koyun. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [32/98] Önceki 30 31 32 33 34 Sonraki