MALZEMELER
3 Adet Havuç
300 gr Brokoli
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Krema
3 Çorba Kaşığı Süt
3 Çorba Kaşığı Nişasta
Tuz , Karabiber
HAZIRLANIŞI
Havuçları,brokoli ve patatesleri ayrı ayrı haşlayıp püre yapın.
Bir kasede krema,süt,yumurta,nişasta,karabiber ve tuzu karıştırın.Terineyi,derince bir kaba birbirine karıştırmadan katlar halinde yerleştirin.Aralarına,hazırladığınız nişastalı karışımı yerleştirin.
Fırında 45 dk.benmari usulü pişirin.Düz ve geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet orta boy levrek balığının filetosu (yani ortadaki büyük kılçığı ve diğer kılçıkları temizlenmiş, derisi soyulmuş adeta et gibi olmuş fileto levrek)
Sebze harcı için:
2 adet orta boy kabak
1 adet orta boy havuç
HAZIRLANIŞI
Öncelikle fileto levrek balığımızı; aşçıların jülyen dediği usulde yani serçe parmağımızın boyunda ve kalınlığında dilimleyelim. Bir taraftan da sos için derin bir kase içinde; yumurta akı, un, süt, soya sosu veya nar ekşisini karıştırıp, bir çatal yardımıyla iyice çırpalım. Tuzla beraber diğer baharatlarımızı da ekleyip, sosumuzu lezzetlendirelim. Ama yine çırpmaya devam edip, tüm malzemelerin iyice birbiriyle özleşmesini sağlayalım. Şimdi de doğradığımız levrek balığımızı bu sosun içine atıp en az yarım saat bekletelim. Bu arada da sebze harcımız için kabak ve havucu soyup yine en küçük serçe parmağımız boyutunda ve kalınlığında doğrayalım. Bir tencerede kaynayan tuzlu suyun içinde 8-10 dakika kadar haşlayalım. Sonra da süzdürüp, bir kenarda bekletelim. Artık sıra balığımızı pişirmeye geldi. Şöyle geniş ve derin bir tavayı ateşe oturtup, altını yakalım, tereyağı ve sıvıyağını içine koyalım. Yağ eriyip, hafifçe kızgınlaşmaya başladığında balıklarımızı içine atalım ve bir tahta kaşıkla ezmeden karıştıralım. Bu şekilde yani ara ara karıştırarak pişirelim. Balıklar ortalama 12-15 dakika pişmiş olacaktır. İsterseniz birkaç dakika daha pişirip, iyice kızarmalarını sağlayalım. Sonra içine haşlanmış ve süzülmüş sebzelerimizi ilave edip, altını söndürelim. Güzel bir servis tabağının ortasına minik bir tepecik gibi yerleştirelim. Etrafını sade bir pilavla çevreleyebilirsiniz. Ya da bol yeşillik salatayla da süsleyebilirsiniz. Bence çok güzel oldu. Ama siz son anda tuz ve biber kontrolünü mutlaka yapın. Şimdi servise sunabiliriz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket acılı (talyatelle) makarna veya sade uzun makarna
HAZIRLANIŞI
Makarnaları tuzlu, kaynar suda 8 ila 10 dakika haşlanmaya bırakalım. Öte yandan tuzlu, kaynar suda 8-10 dakika kadar haşladığımız makarnaları süzüp, hemen tavadaki harcın içine aktaralım ve iyice karıştıralım.
Arzu ederseniz içine beyaz peynir de rendeleyebilirsiniz. Sonra da sıcak sıcak servise sunun.
SOSUN TARİFİBir tavaya zeytinyağını koyar koymaz, çok ince doğranmış soğan ve sarmısağı 2 dakika kadar kavuralım. Sonra da küp doğranmış havuç ve patatesi ilave edip, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-12 dakika soteleme işlemi sürdürülür (eğer sebzeler kavrulurken yanacağını hissederseniz, birkaç yemek kaşığı sıcak su ilave edebilirsiniz). En sonunda küp doğranmış domates ve haşlanmış bezelyeler ilave ederek 4-5 dakika daha pişirip, ocaktan alalım. Tuzu ve karabiberi serpelim.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Yarım havuç
Yarım kabak
Yarım pırasa (beyaz kısmını tercih edin)
HAZIRLANIŞI
Sebzelerin hepsi yıkandıktan sonra çok ince, kibrit çöpü formunda, uzunlamasına doğranır. İçine 4 adet kesme şeker atılan suda iyice haşlanır ve süzdürülür. Sonra da ala krem sosun içine karıştırılır.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
100 gr piliç bonfile (jülyen doğranmış)
40 gr havuç (jülyen doğranmış)
25 gr taze soğan (jülyen doğranmış)
25 gr pırasa (jülyen doğranmış)
5 gr kuru shitake mantarı
15 gr soyulmuş badem
5 gr soya sos
3 gr oyster sos
5 gr taze zencefil (jülyen doğranmış)
10 gr konserve bambu filizi (jülyen doğranmış)
20 gr taze soya filizi
1 çay kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı susam yağı
10 gr ayçiçek veya mısır özü yağı
HAZIRLANIŞI
Shitake mantarını 1 saat önce ılık su ile ıslatın. Kök kısmını atıp diğer kısmını jülyen doğrayın.
Bir tavada harlı ateş üzerinde yağı kızdırın. Bademleri ilave edip altın sarısı renkte kızartın.
Tavukları ilave edip 2 dk süreyle sulandırmadan sote edin. Sebzeleri sırasıyla havuç, zencefil, pırasa, soya filizi, shitake mantarı, bambu filizi, taze soğan olmak üzere ilave edip sote edin.
Soya sos, nişasta, oyster sos, su ve susam yağını bir kapta karıştırın ve tavaya ilave edip 10 saniye sonra ocaktan alın. Soya sos tuzlu olduğu için bu tarifte tuz kullanılmamıştır. Arzu ederseniz bir miktar da tuz ilave edebilirsiniz.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »