Sade Kruvasan (12 Kişilik)


MALZEMELER
1 Rulo Milföy Hamuru
1 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Un


HAZIRLANIŞI
Milföy hamurunu üçe bölüp kenarları 30 cm olan üç kare yufka açın. Her bir kareyi köşeden köşeye çapraz olarak iki kez kesip dörder tane üçgen elde edin.
Üçgenleri geniş kenarından sıvrı ucuna doğru kıvırarak rulo yapın. Bir fırın tepsisine un serpin ve kruvasanları yerleştirin.
Yumurtayı çırpıp üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Dilerseniz reçel veya marmelat eşliğinde servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Sade Pilav


MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su ya da et suyu
Tuz


HAZIRLANIŞI
Önce pirinci ayıklayın. Yıkayıp, süzün ve sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Süzdürdüğünüz pirinçleri ve tuzu katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Tuz pirincin karıştırılırken kırılmasını önleyecektir. 10 dakika kadar pirinci kavurun. İçine suyu ya da et suyunu sıcak olarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dakika orta ateşte sonra çok kısık ateşte (pilav ayarı) pilavı pişirin. Üzerine kalan tereyağını ister eritip, isterse katı olarak karıştırıp kapağı kapalı demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Sade Pırasa Köftesi (Albondigas De Prasa)


MALZEMELER
1,5 kg. pırasa
250 gr. kıyma
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı un

Kızartmak için:
Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Bu tanımda pırasaların yeşil yapraklarını da kullanıyoruz. Pırasaların dış yapraklarını çıkarıp, yıkayalım ve ince ince doğrayalım. Üzerini geçecek kadar su koyup haşlayalım. Süzelim. Kıyma, yumurta, tuz ve karabiberle birlikte yoğuralım. Köfteler halinde biçimlendirip, önce un, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Safranlı Midye Çorbası


MALZEMELER
1 kg. midye
3 adet taze yeşil soğan
1 adet kuru soğan
5 sap kereviz
2 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sirke
Yarım yemek kaşığı safran
½ su bardağı hazır çiğ süt kreması
1 adet limonun suyu
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
İlk olarak, taze soğanların sadece beyaz kısımlarını, kuru soğanı, havucu, kereviz yapraklarını ayıklayıp, yıkayıp, yemeklik olarak küçük küçük doğrayalım. Büyükçe bir tencerede tereyağını eritip, küçük doğradığımız sebzeleri de içine atalım. 1 yemek kaşığı su ilave edip, karıştırarak, öldürelim ve üzerine su ekleyerek 20 dakika kaynatalım. Eğer varsa su yerine, 1,5 litre balık haşlama suyu yemeğimizi daha da lezzetli yapacaktır. Yemeğimiz pişerken, biz bu arada midyeleri fırçalayıp iyice temizleyelim. Bir tencereye bir çay bardağı sirke, karabiber ve midyeleri koyup hafif ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak, midyeler açılıncaya kadar pişirelim. Midyelerin saldığı suyu da çorbaya ilave edelim. Midyeleri ayıklayıp çorbanın içine atınız. Safran, tuz, biber ekip, taze kremayı ilave edip, karıştırarak 10 dakika kaynatalım. Sıcak sıcak ikram ediniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Safranlı pilav


MALZEMELER
1,5 bardak Amerikan Pirinci
2 çorba kaşığı safran
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
1/2 demet dereotu
2 yemek kaşığı soya yağı
Yeterince tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 2 kaşık soya yağını koyup pirinci ekleyin. Pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun. Safran, kuşüzümü, tuz ve barbunya fasulyesini ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra 3 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Pilav suyunu çekince 20 dakika demlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp üzerine karabiber serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [3/98] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki