MALZEMELER
4 yemek kaşığı kıyma (kavrulmuş)
10 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı margarin
4 adet yufka
2 adet kesmeşeker
1 bardak kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Kuş üzümlerini ılık suda bekletin.
Soğanları tavla zarı formunda doğrayın. Soğanlarla birlikte şeker ve tuzu da atıp, rengi pembeleşene kadar kavurun. Önceden kavurduğunuz kıymayı, kuş üzümü ve karabiberi de ekledikten sonra börek içi hazır demektir.
Yufkayı tezgaha serin. Birinci yufkaya sadece sos sürün, ikinci yufkayı üzerine serin. Yufkanın üstüne önce sos sürün, sonra hazırladığınız börek içinden koyun. Kalan 2 yufkaya da aynı işlemi yapın. Yufkanın iki ucunu içe katlayıp büyük bir rulo yapın. Üzerine sos sürün ve yağlanmış fırın kabına yerleştirin. 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
SOSUN TARİFİSosu için; sıvıyağı, yumurtayı ve sütü bir kapta çırpıp, bekletin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Şeftali
1 Hazır Kek
1 Çay Bardağı Şeftali Suyu
200 gr Kedi Dili Bisküvi
750 gr Krem Şanti
1 Kivi
3-4 Kiraz
3 Yemek Kaşığı Tozşeker
1 Limon Suyu
Süsleme İçin: Meyve şekerlemeleri, fıstık
HAZIRLANIŞI
Tozşeker ve limonu kaynatarak koyu kıvamlı bir şurup hazırlayın.
Hazır kekin etrafına kedi dili bisküvileri hazırladığınız şurup yardımıyla yapıştırarak dizin.
Keki şeftali suyu ile ıslatıp üzerine krem şantinin yarısını sürün. Bir kat bisküvi dizip kalan krem şantiyi üzerine sıkın.
Meyveleri küçük doğrayarak hazırladığınız kekin üstüne serpiştirin. Meyve şekerlemeleri ve fıstıkla süsleyip servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg kedi dili(Pastaneden alınacak)
1 paket krem şanti
süt (krem şanti için)
1 su bardağı şekerli süt (kedi dilini ıslatmak için)
1/2 kg muz
HAZIRLANIŞI
Büyük kase borcama kedi dillerini dizin. Şekerli sütle kedi dillerinini uç kısımlarını ıslatın. Sütle karıştırdığınız krem şantiyi sürün ve tekrar süte batırıp ıslattığınız kedi dillerini dizin. Krem şanti sürüp muzları dizin. Borcam dolana kadar bu şekilde dizin ve buzlukta 1 saat bekletin. Çıkarttıktan sonra borcamı ters çevirin üzerine krem şanti ve muzla süsleyin. İçine değişik meyveler koyarak da yapabilirsiniz.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 diş sarmısak
2 adet acı yeşil biber
2 adet acı kırmızı biber
1 demet maydanoz
50 gr toz şeker
5 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
tuz
yeterli miktarda su (takribi 450 ml)
HAZIRLANIŞI
Biberleri uzunlamasına kesip açtıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkartın ardından çok ince ince doğrayın. Sarmısakları da soyduktan sonra yine çok ince kıyın. Su, sirke, şeker, tuz, sarmısaklar ve biberi 5 dakika kadar orta ateşte kaynatın, soğutun ve maydanozları da kıyıp zeytinyağı ile beraber sosa ilave edin.
Kategori: Av Etleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet tas firinda pismis ekmek(Francala)
150 gr tereyagi
3-4 dis sarimsak
yarim demet taze maydanoz
HAZIRLANIŞI
Eritilmis tereyagini ve dovulmus sarimsaklari bir kabin icinde karistirin, ve buna dogranmis maydanozu ekleyin.Ekmekleri 3 cm araliklarla kesin, ekmeklerin altina ve ustune bu karisimdan surun ve bir firin tepsisine dizin 150 derecede 5 dakika altini yine ayni derecede 2 dakika ustunu kizartin, ve sicak olarak servis yapin
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »