MALZEMELER
2 su bardağı sarı mercimek
6 adet yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
HAZIRLANIŞI
Mercimeği sıcak suda 30 dakika bekletin. Bir taşım kaynatıp süzün. Salata tabağına alın. Hazırladığınız sosu salataya döküp karıştırın. İnce kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanla süsleyip servis yapın.
SOSUN TARİFİAyrı bir kapta nar ekşisi, zeytinyağ ve tuzu çırpın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3-4 adet orta boy haşlanmış patates
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 kahve fincanı mısır (haşlanmış)
3 adet taze soğan (ince kıyılmış)
Bir tutam dereotu (ince kıyılmış)
1 adet ince uzun havuç (ince dilimlenmiş)
1 çay kaşığı toz hardal
Yeteri kadar tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri kuşbaşı doğrayın. Diğer sebzeleri ilave edin. Baharatları, sirkeyi, limon suyunu ve zeytinyağını güzelce çırpın.
Derin bir kasede iyice harmanlayın. Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra servise sunun.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet patates (haşlanmış)
250 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Hamuru için;
6 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak (dövülmüş)
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Önce mantının iç harcını hazırlayın. Kıymaya ince kıyılmış kuru soğan, tuz, karabiber ve rendelenmiş patates ekleyip, karıştırın ve bir kenara alın.
Unu temiz bir zemine yayıp, üzerine tuz serpin. Ortasını açın ve yumurtaları kırın. Yandan un ekleyerek su yardımıyla yoğurmaya başlayın. Sert bir hamur tutun.
Hamurdan üç beze hazırlayın. Bu bezelerin her birini yufka büyüklüğünde açın. 2 santimlik kareler kesip içine hazırladığınız kıymalı, patatesli harçtan yerleştirin ve üç şeklinde kapatın. Bütün mantıları hazırladıktan sonra kaynayan tuzlu suda mantılar suyun yüzüne çıkana kadar haşlayın.
Haşlanan mantıların suyunu süzün (suyundan 2 bardak kadarını ayırın). Mantıları servis tabaklarına alın, ayırdığınız suyu tabaklara paylaştırın. Üzerlerine hazırladığınız sarmısaklı yoğurdu dökün ve son olarak tereyağını kızdırıp, nane ve pul biberi de katarak mantıların üzerine gezdirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Hamuru için:1/2 kg Un
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
Yufkaları açmak için 1 Kase Nişasta
İçine: 1/2 kg Ceviz
Üzerine:1 Paket Margarin
7 Su Bardağı Toz Şeker
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon
HAZIRLANIŞI
On hazırlık olarak, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım limonu sıkm. Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.
1- Derince bir kabın içinde, yarım kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, bir tutam tuz, 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapın.
2- Üzerlerine nişasta serpip oklavayla ince yufkalar açın. Her birinin içine bir miktar dövülmüş ceviz serpin.
3- Yufkayı oklavaya sarın.
4- Yağlanmış tepsiye yufkaları iki tarafından büzerek sıyırın.
5- 1 paket margarini eritip, sarığı burmaların üzerine dökün. Onceden ısıtılmış firmda 30-40 dakika pişirin. Soğuttuğunuz şerbeti sarığı burmaların üzerine dökün.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
10 avuç un
10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
½ su bardağı ılık su
Nişasta, un (açmak için)
Şurubu için;
5 su bardağı şeker
5 su bardağı un
2-3 damla limon suyu
şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır.
HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat kadar dinlendirilir. 10 adet beze yapılır. Her bir beze un ve nişasta karışımı ile ince açılarak, üstüne ceviz serpilir. Oklavanın iki yanından ortaya doğru hamur büzülür, oklavayı çekerek hamur tepsiye dizilir. Üstüne bol kızgın yağ dökülür. Kızgın fırında kızartıldıktan sonra yağı süzülür. Soğuyunca şurup ılık olarak dökülür.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »