Saçakli köfte


MALZEMELER
250 GR TEL ŞEHRİYE
1 KG PATATES
YUMURTA SARISI(1 ADET)
YAĞ-BAHARAT

HAZIRLANIŞI
ÖNCE PATATESLERİ HAŞLAYALIM.DAHA SONRA HAŞLANAN PATATESLERİ BİR KAP İÇİNDE EZELİM.ARZU EDİLEN BAHARATI KOYALIM.ELİMİZLE KÖFTE ŞEKLİ VEREREK ÖNCEYUMURTA SARISINA DAHA SONRA TEL ŞEHRİYEYE BULANDIRILIM.DAHA SONRAYAĞDA KIZARTIP SERVİS YAPALIM

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Saçaklı Köfte (4 Kişilik)


MALZEMELER
500 gram kıyma
3 adet yumurta
2 çorba kasığı un
2 çorba kasığı su
Yarım demet maydanoz
Köfte baharı, tuz,
Kızartmak için: Aycicek yağı


HAZIRLANIŞI
Geniş bir kapta, kıyma, 3 adet yumurta 2 çorba kasığı unu karıştırıp yoğurun. Köfte baharı ve tuzu ekleyin. Yoğurmaya devam edin.
Aycicek yağını tavada kızdırın. Hazırladığınız malzemeden kaşıkla alıp, yağa atın. Çevirerek kızartın. Haşlanmış sebze ile servis yapın.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Saçaklı Mantı


MALZEMELER
2 paket köy eriştesi
4 su bardağı tavuk suyu
1 adet tavuk
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Önce tavuğu iyice yıkayın, tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun. Ayrıca bir kuru soğanı da kabuklarını soyup, yıkadıktan sonra, bütün olarak tavuğun suyuna bırakın. Tuzunu ekip, tencereyi ateşe koyun. Tavuk haşlanırken üzerinde biriken köpükleri el kevgiriyle alın.

Pişen tavuğu bir tabağa alıp, suyunu tel süzgeçten geçirin. Soğanı atabilirsiniz. Tercihen teflon bir tencereye erişteleri koyun. Eriştelerin üzerini geçecek kadar, kaynar tavuk suyunu ekleyin. Tavuğun derisini sıyırıp, kemiklerini çıkarmadan iri parçalara ayırın, tencereye ekleyin. Erişteler tüm suyu çekinceye dek, orta ateşte pişirin. Karabiberini ekip ateşten alın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Saçaklı Mantı


MALZEMELER
5 adet yufka
2 adet tavuk göğsü ve suyu
2 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Yeteri kadar kırmızı pul bîber, tuz, karabiber, maydanoz


HAZIRLANIŞI
Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.
Daha önceden ısıttığınız nohut ve tavuğu birlikte pişirin. İçerisine tuz ve karabiber ilave edin. Tepsiye kesilmiş yufkaları dağıtarak yayıp on dakika fırında tutun. Fırından çıkarıp üzerine dilimlenmiş tavuk ve nohutları yerleştirin. Tavuk suyunu üzerine gezdirin.
Tekrar fırına sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin. Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Saçaklı Patates


MALZEMELER
3 adet patates (rendelenmiş )
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Önce patatesleri soyup, rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Ayın şekilde soğanları da rendeleyip, patateslere katın. Un, yumurta, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştırın. Yağlanmış bir teflon tepsiye bu karışımı yayın. Orta dereceli fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [2/98] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki