Saray Böreği (8 Kişilik)


MALZEMELER
1/2 kg Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Soğan
15 Konserve Mantar
5 Çorba Kaşığı Konserve Bezelye
5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
1 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
10 Milföy Hamuru
3 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Haşhaş Tohumu
Karabiber, Kekik, Tuz


HAZIRLANIŞI
Eti yıkayıp kendi suyunda kavurarak pişirin. Soğanları piyazlık doğrayıp yağda kavurun. İnce kıyılmış mantar, bezelye, kekik, kuş üzümü, tuz ve karabiberi ekieyip karıştırın.
Milföy hamurlarından 8 tanesini unlayarak merdaneyle biraz açın. İçine hazırladığınız harçtan yeteri kadar doldurup bohça gibi kapatın. Kapanan yer altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerini, iki milföy hamurundan çiçek şeklinde keseceğiniz hamurlarla süsleyin. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serperek, 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Saray Kesmesi


MALZEMELER
Yarım kg kesme makarna
2,5 litre su
2 yemek kaşığı tereyağı

Kıymalı harç için;
250 gr kıyma
2 adet domates
3 adet kuru soğan
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Önce makarnanın harcını hazırlayın. Derin bir tavanın içine ince kıydığınız kuru soğanları koyun ve su ekleyerek ateşe alın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve pişmekte olan soğanlara katın. Son olarak kıymayı da ekleyip, karıştırarak, kıyma suyunu çekinceye dek pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekip, ateşten alın.

Başka bir tencerede kaynayan suya kesme makarnayı atın, haşlanınca süzün. (Suyunu herhangi bir çorbaya katarak değerlendirebilirisiniz.) Makarnalar süzgeçteyken, makarna tenceresinde tereyağını eritin. Makarnaları ve kıymayı katarak hafifçe karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Saray Kompostosu (4 kişilik


MALZEMELER
250 gram balkabağı
1 cay bardağı kuru üzüm
1.5 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 çay bardağı limon suyu


HAZIRLANIŞI
Tencereye suyu alın. Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin.
Kabaklar yumuşayana dek kaynatın. Tencereyi ateşten alın. Komposto soğuyunca servis yapın.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Saray Usulü Çerkez Tavuğu


MALZEMELER
1,5 kg.?lık bütün tavuk
1 adet küçük boy kuru soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su

Cevizli harç;
2 su bardağı ceviz içi
2 dilim bayat beyaz ekmek içi
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı tavuk suyu

HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu bir tencereye koyun. 6 su bardağı su ve soğanı ilave edip, haşlanmaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca üstünde oluşan köpükleri bir kaşıkla veya kevgirle alın. Tavuk hafifçe yumuşadıktan sonra tuzunu ilave edin. İyice yumuşayıncaya kadar, tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Pişen tavuğun suyunu süzün. Tavuk soğuyunca derisini ve kemiklerini çıkarın, etlerini küçük parçalara ayırın.
Cevzi içlerini elektrikli öğütücüden geçirerek un haline getirin veya havanda macun kıvamına gelinceye kadar dövün. Cevizi bir kaba alın. Bayat ekmek içini tavuk suyunda yumuşatın. Sonra suyunu sıkın ve cevize ilave edin. Pütürsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Toz kırmızı biber, ezilmiş sarmısak ve tuzu ilave edip, iyice yoğurun.
Sonra da bir bardak ılık tavuk suyunu kaşıkla yedirerek harcı boza kıvamına gelinceye kadar inceltin. En sonunda bu harcı ayıklanmış tavuk parçalarıyla karıştırın ve bir servis tabağına yerleştirin. Kaşığın tersiyle üstünü ve kenarlarını düzeltin.
Üzerine eskiden olduğu gibi cevizin yağını çıkararak gezdirebilirsiniz. Ya da kırmızı t oz biberli kızdırılmış tereyağı gezdirip, servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Saray Usulü Lahana Dolması (6 Kişilik)


MALZEMELER
1 adet orta boy lahana,
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kasığı salça,
6 adet küçük boy soğan
500 gram kıyma,
1 çay kasığı kuru fesleğen
1 çay kasığı karabiber,
1 demet maydanoz
3 çay bardağı kırık pirinç,
2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
tuz ve su


HAZIRLANIŞI
Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun. Bütün olarak haşlayın.
Ayrı bir tencereye de sıvı yağı koyun. İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca salça, tuz, karabiber, fesleğen ve incecik doğranmış maydanozu ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırın.
Haşlanmış lahananın suyunu süzün. Yapraklarını tek tek ayırın. Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin. İçine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. Üzerine lahana yaprağı kapatın. Tekrar kıymalı harçtan koyun. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En son olarak dışarıya taşan yaprakları içeri doğru katlayın.
Üzerini geçecek kadar su koyup, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.

Kategori: Dolmalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [18/98] Önceki 16 17 18 19 20 Sonraki