MALZEMELER
3 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
½ çay kaşığı kırmızıbiber
½ çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Dereotunu ve maydanozu iyice yıkayın ve sonra incecik kıyın. Limon, zeytinyağı, tuz ve kırmızıbiberle karıştırarak servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Beyaz tost ekmeği
Kepekli tost ekmeği
Tereyağı
Mayonez, hardal, zeytin ezmesi, krem peynir
Tavuk jambon, hindi salam
Beyaz peynir, Hollanda peyniri
Marul yaprakları
Domates
Salatalık
Salatalık turşusu
Maydanoz
Mantar
Ton balığı
HAZIRLANIŞI
Zevkinize göre seçtiğiniz malzemelerle, kendi sandviçinizi kendiniz yaratın.
Tost ekmeklerinin kenarlarını çıkarın. Aralarına önce tereyağı sürün. Sonra arzuya göre, mayonez, hardal, zeytin ezmesi veya krem peynir kullanın. Üzerine tavuk jambon, hindi salam, beyaz peynir, Hollanda peyniri, marul yaprakları, domates dilimleri, salatalık, salatalık turşusu, maydanoz, ince kıyılmış mantar ve ton balığından istediklerinizi seçip koyun. Yağ sürdüğünüz ikinci dilimi üzerine yerleştirin. Eşit olarak ikiye bölün.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5 su bardağı kırmızı şarap
2 su bardağı portakal suyu
1 adet tavla zarı formunda doğranmış orta boy portakal
2 adet yuvarlak kesilmiş limon dilimleri
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dolusu buz
HAZIRLANIŞI
İspanyolların en tanınmış içkilerinden biridir. Çok hoş kokulu ve oldukça hafif ama çok da lezzetli bir içkidir. Aşağıda verdiğim tarifi kendi denemelerimle çıkardığımı söylemeliyim. Belki de sizde tam bir tarif vardır. Bizimle paylaşırsanız sevinirim.
Büyük bir sürahinin içine doğranmış portakal ve limon dilimlerini koyalım. Üzerine toz şekeri ekleyelim ve 10 dakika kadar bekletelim. Sonra üzerine portakal suyu ile beraber kırmızı şarabı ilave edip, uzun bir kaşık ya da çatalla, şeker eriyene kadar iyice karıştıralım. Şimdi de buzu karıştıralım ve buz dolabına koyup en az 1-2 saat bekletelim.
Servis yapmadan once yine karıştırın ve bardaklara paylaştırın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
8 kişilik
4 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı yağ
3 adet orta boy soğan
1adet yeşil salata
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
12 bardak et suyu
3 çorba kaşığı kırılmış tel şehriye (2 dakika haşlanmış)
HAZIRLANIŞI
Patates ve soğanları temizleyip dörde bölün. Sonra enine ince dilimleyip, patatesleri yıkayın, süzdürün. Tencerede yağı kızdırın. Soğan ve patatesi ekleyerek 5 dakika kavurup unu ekleyin. Bir dakika karıştırıp et suyunu ve tuzunu ilave edin. Ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirip, püre makinasından suyu ile geçirin. Yeşil salatayı yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Kaynar suda 1 dakika haşlayın ve süzün. Tel şehriye ile birlikte ilave edin.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Pandispanyası için :5 adet yumurta
4 fincan şeker
5 fincan un
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
Krema için : 4 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
1 paket kakao
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
Yarım paket şeftali jolesi
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz (kremanın üzerine serpmek için)
Üstü için :2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 büyük paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı süt
Islatmak için : 1 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Pandispanyanın hazırlanışı : Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. İçerisine limon suyu ve su ilave edin. Un ve kabartma tozunu da içerisine ilave edin. Yağladığınız 30 ve 15 santimetre çaplarındaki iki kalıba malzemeyi dökün. 170 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
Fırından alarak ılınınca kalıplardan çıkarın. Hazırlamış olduğunuz pandispanyayı ikiye kesin. Alt katını servis tabağına koyarak süt ile ıslatın. Üzerine krema sürerek iri dövülmüş ceviz serpin. Üzerine ikinci parçayı koyup sütle ıslatın. Üzerine tekrar krema sürün. Küçük pandispanyayı ikiye kesin.
Bir katını büyük pandispanyanın üstüne biraz kenara doğru yerleştirin. Üzerini sütle ıslatıp krema sürerek ceviz serpin. Küçük pandispanyanın ikinci parçasını krema sürdüğünüz birinci parçanın üzerine koyun. Sütle ıslatıp krema sürün. Küçük pandispanyanın üzerine, büyük pandispanyanın üzeri ve kenarına krem şanti sürün.
Çikolatayı bir çorba kaşığı süt ve margarinle benmari usulü eriterek küçük pandispanyanın üzerine dökün. Çikolata donunca küçük pandispanyanın üzerine krem şanti sürün. Kalan çikolatayı pandispanyanın üzerine dökerek kenarlarından süzülmesini sağlayın. Krem şantinin kalan kısmını sıkma torbasına doldurun.
Düzgün görünmesi için küçük pandispanyanın alt ve üst kenarına çepe çevre sıkın. Alt kenarına krem şanti ile kurdele yapın. Kurdelenin üstüne bütün bir ceviz yerleştirin. Servis tabagına alarak servise sunun.
Kremanın hazırlanışı: Bir kapta margarini eritin. İçerisine un ilave ederek kavurun. Üzerine kakao, şeker ilave edin. 3 su bardagı sütü azar azar ekleyerek pişirin.
Yarım paket şeftali jolesini üzerindeki tarife göre hazırlayın. llınmış kremaya ilave edip mikserle karıştırın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »