MALZEMELER
MALZEMESI :
500 gr tavuk gögsü,
3-4 defne yaprağı,
2 baş soğan,
3 diş sarımsak,
250 gr sanbal (endonoz mutfağının acılı sosu)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuk göğsünüzü tavada ısıtılmış zeytin yağında hafıf kızartıyoruz, kızarmış tavuk goğüslerini çıkartıp aynı tavada rendelenmiş sarımsak ve soğanları kavurup üstüne ayırt edilmiş tavuk goğüslerini koyuyoruz.ve 250 gr sanbalın tamamını ilave ediyoruz ve defne yapraklarını da koyup üzerine yarım su bardağı su ilave edip 15-20 dk süre kadar pişiriyoruz. Pirinç pilavla birlikte servis yapıyoruz.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Hamuru İçin;
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
4,5 su bardağı un
Alabildiğince su (hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak)
İç Harcı İçin;
500 gr. orta yağlı kıyma
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
2 adet orta boy domates (tavla zarı formunda küp küp doğranmış)
2-3 dal taze yeşil soğan (çok incecik kıyılmış)
½ demet maydanoz (çok incecik kıyılmış)
2 adet yeşil taze biber (çok incecik kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Kızartmak İçin;
1 su bardağı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Önce böreğin iç harcı için; kıyma ve soğan geniş bir tavada sürekli karıştırılarak 7-8 dakika kadar kavrulur ve ateşten alınır. İçine tuz ve baharatlarla beraber, domates, yeşil biber ve soğan, maydanoz eklenip iyice karıştırılır, bir kenara bırakılır. Öte yandan derin bir karıştırma kabının içine, yumurta kırılır, sirke ve un eklenerek yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye değin, azar azar su eklenerek iyice yoğrulur. Sonra üzerine nemli bir mutfak peçetesi kapatarak, hamur en az 30 dakika dinlenmeye bırakılır.
Dinlenen hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, hafif unlu bir tezgahın üzerinde çay tabağı büyüklüğünde açılır. Yaklaşık 1 yemek kaşığı dolusu kıymalı iç harçtan açılan hamurların kenarına koyulup, üstüne katlanır. Böylece hazırladığımız D şeklinde, yarım daire formundaki böreklerimizi kızgın yağda önlü arkalı kızartıp, sıcak olarak servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet yumurta
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nescafe
3 yemek kaşığı dövülmüş şam fıstığı
1 paket vanilya
1 tutam tuz
HAZIRLANIŞI
1 bardak sütü ısıtıp kakao ve nescafeyi sütün içinde eritin. Sütü soğuması için bekletin.
Soğuk süt ve krem şantiyi çırpıp buzdolabında bekletin.
Yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırın. Mikserde yumurta sarısı, toz şeker ve 1 paket vanilyayı 5 dakika çırpın.
Mikserde yumurta beyazı ve tuzu kar haline gelene kadar çırpın.
Miksere dolapta bekleyen krem şanti ve yumurta sarılı karışımı koyup çırpın. Tahta kaşıkla yumurta beyazını ekleyin, şam fıstığı koyup iyice karıştırın.
Uzun kek kalıbına streç film serin. Hazırladığınız karışımı döküp 1 gece buzlukta bekletin. Parfeyi buzluktan servis yapmadan 10 dakika önce çıkarın. Servis tabağına ters çevirerek koyup şam fıstığıyla süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1,5 kg. konturfile (dana etinden olur)
2 yemek kaşığı margarin
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şamfıstığı
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Rostoluk etin üzerine tuz ve karabiberi iyice sıvayıp bekletin.
Şamfıstıklarını blenderda çok iyi kıyın. Yumurtanın beyazını, hardal, un ve yoğurdu cam bir kabın içinde karıştırın. Biraz karabiber ilave edin. Sosu etin her tarafına iyice sürün. Eti fırın kabına yerleştirin. 1 bardak su ve margarin ilave edin. 30 dakika üstü açık olarak pişirin. Üstü kızarınca fırından çıkarın. Büyükçe bir tencereye eti koyun. Üzerine 6 bardak su ilave edin, tencerenin ağzını folyo ile sıkıca kapatın. Kısık ateşte 60 dakika pişirip servise hazırlayın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı tane kimyon
1 çay kaşığı tane kişniş
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates
Yarım kase haşlanmış bezelye
1 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz, tuz
Hamur için : Yarım kg un
1 çorba kaşığı kekik tohumu
Yeterince su ve tuz
Kızartmak için : Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Hamur için yarım kg unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
İç malzemeyi hazırlayın, 1 kahve fincanı sıvı yağ kızdırın. Tane kimyon ve kişnişi ilave edin. 1-2 kez çevirin. Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin. 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeleri, ince kıyılmış sivribiberi ve maydanozu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin.
Hamuru rulo şekline getirin, 1 parmak kalınlığında açın. Ruloların herbirini 1 cm kalınlığında kesin. Yuvarlağı ortadan ikiye kesin. Her bir parçayı huni şeklinde sarın. Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun. Ağız kısmını sıkıca kapatın. Kızdırılmış sıvı yağda pişirin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »