MALZEMELER
1 yemek kaşığı toz maya
4,5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı domates püresi
2 yemek kaşığı sıvıyağı
1 tutam tuz
İçi için:
2 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
2 adet haşlanmış patates
2 adet haşlanmış kabak
1 yemek kaşığı fesleğen
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patates, kabak ve haşlanmış göğüs etini küp şeklinde doğrayın. Karabiber, kıyılmış fesleğen ve tuz ekleyip, bekletin.
Yoğurma kabına 1 bardak ılık su ve toz mayayı katıp, maya eriyene kadar karıştırın. Süt, sıvıyağı, tuz, domates püresi ve yavaş yavaş un ilave edip yumuşak bir hamur tutun. Hamuru kabarması için 20 dakika bekletin.
Hamurdan 3 adet eşit beze yapın. Her bir bezeyi yufkadan kalın açıp hazırladığınız içten 1 yemek kaşığı kadar koyun. Yufkayı iri puf böreği şeklinde kesin. Kızgın yağda börekleri kızartın. Sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 yarım kilo (1 paket) çubuk makarna
1 baş iri soğan
3 domates
yarım paket margarin
250 gr yağsız kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Çeyrek paket margarini tencereye koyun. Ince doğranmış soğanı öldürün. Karnıyarık içi hazırlar gibi kıymayı katın. Kıymanın yağsız olmasına özen gösterin. Kıyma suyunu salıp çeksin. Bu arada domatesleri rendeleyip tel süzgeçten geçirin, çekirdekleri ve kabukları ayırın. Kıyma kıvama gelince önce süzdüğünüz domatesleri koyun, biraz pişsinler. Tuzu, karabiberi ayarlayın. Bir bardağa yakın su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Tuzlu kaynar suda makarnayı kırmadan haşlayın. Pişip yumuşayan makarnayı bol suda yıkayıp kevgire alın. Ayırdığınız yağı bir tencerede eritin, süzülen makarnayı tencereye alın. Yağ iyice karışsın, makarnalar ısınsın. Sıcak makarnaları servis tabağına koyun, üzerine kaynamakta olan salçayı dökün.
Yanında rende kaşar veya sarmısaklı yoğurt ile servis edebirsiniz.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Hamuru için:
3 adet orta boy patates
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı patates nişastası
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Patatesi haşlayıp rendeleyin. Yumurta, tuz ve un koyup yumuşak bir hamur tutun.
Patatesli hamuru elinizle yuvarlayarak parmak kalınlığında şerit yapın, küçük küçük kesin. Kaynayan tuzlu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. 7 dakika haşlayıp süzün.
Makarna sosla karışınca ocağın altını kapatın. Parmezan peyniriyle süsleyip servis yapın.
SOSUN TARİFİMantarları, suyunu bırakıp çekene kadar tavada kavurun. Domates püresi, karabiber, tuz ve reyhan ilave edip 2 bardak sıcak su koyun. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Zeytinleri niyokettiyle birlikte sosa karıştırın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 kaşık salça
1 yemek kaşığı su
kimyon (istenildiği kadar)
1 kaşık zeytinyağı
pul biber
1/2 limon
nane
HAZIRLANIŞI
Tavaya zeytinyağını koyun, salçayı ekleyin, üzerine suyu ekleyin, daha sonra limon sıkıp baharatları ekleyin.Sonra sıcak makarnayla servis yapın
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1.5 kg uskumru balığı
7 çorba kaşığı tereyağ
3 adet defne yaprağı
3 su bardağı su
1 adet kereviz
4 adet domates
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet limon
1 demet maydanoz
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Balıkları temizleyin, yıkayıp tuzladıktan sonra fırın tepsisine dizin. Sebzeleri ayıklayın, yıkayıp, iri parçalar halinde doğrayın, tuz, biber, tereyağ, su ve defne yapraklarını ilave edin. Orta hararetli ateşte sebzeler pişinceye dek kaynatın, ince delikli bir süzgeçten geçirip, balıkların üzerine boşaltın. Maydanozu kıyıp, üzerlerine serpin. Her bir balığın üzerine yarım limon dilimi koyun. Orta hararetli fırında 40-45 dakika kadar pişirip, servis yapın.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »