Rulo Pasta (6 Kişilik)


MALZEMELER
RULONLUN MALZEMESİ
6 Yumurta
1 Su Bardağı Un
8 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
KREMANIN MALZEMESİ
3 Muz
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
2 Su Bardağı Krem Patisserie (Pasta kreması)
1 Su Bardağı Krem Şanti


HAZIRLANIŞI
RULONUN HAZIRLANIŞI
Şeker ve yumurtaları çukur bir kap içerisinde mikserle iyice çırpın. Karışıma un ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın.
Bir tepsinin içerisini yağlı kağıt ile kaplayın. Karışımı tepsiye dökün ve düzgünce yayın. 220 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
KREMANIN
Krem şanti ile krem patis­serie?yi karıştırın. Hazırladığınız karışımı soğumuş kekin üzerine düzgünce yayın.
Kekin ortasına muzları dizin ve pastayı rulo şeklinde katlayın. Pastayı normal ebatlarda keserek üzerini pudra şekeri ve muz dilimleri ile süsleyin.
1 dilim pandispanyayı 18 cm. çapındaki bir pasta çemberine koyun. Pandispanyanın üzerini krem patisserie ile kaplayın ve 2.ci pandispanyayı üzerine kapatın.
Pandispanyanın üzerini krema ile kaplayın. 4 muzu ikişer parçaya bölerek pandispanyanın üzerine düzgünce dizin.
Jöleyi suda eritin ve donmak üzereyken muzların üzerine dökün. Pastayı buzdolabında dondurduktan sonra servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Rulo Poğaça (Kıymalı-Peynirli)


MALZEMELER
1 kg. un
3 adet yumurta
150 gr yumuşamış margarin
40-50 gr.lık yaş maya ya da 2 yemek kaşığı dolusu toz maya ve 1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker

İç harcı için:
250 gr. orta yağlı kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Ya da:
3 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılacak)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Üzeri için:
2 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı çörek otu

HAZIRLANIŞI
Poğaça hamurunu yoğurmak için önce şu maya işini halletmemiz gerekiyor. Bunun için büyük boy bir bardağa bir su bardağı ılık sütü koyalım. İçine yaş ya da kuru mayayı koyup, bir çay kaşığı ile şöyle bir karıştıralım. Birkaç dakika bekleyelim ki maya sütle beraber çözünüp, kıvama gelsin. Şimdi geniş bir yoğurma kabının içine unu boşaltalım. Üzerine toz şeker ve tuzu ekleyip, parmak uçlarımızla karıştıralım. Unun ortasını açıp, bardaktaki mayalı sütü dökelim. Üzerine yumurtaları kırıp, oda sıcaklığında yumuşamış margarini de ekleyelim. Yavaş yavaş etraftaki unla ortadaki sulu harcı birbirine karıştırarak yoğurmaya başlayalım. Hamur yoğurdukça toplanmaya başlayacaktır. Zaten bir süre sonra da kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur olacaktır.
Sonra hamuru büyük bir top halinde toplayın. Üzerine kuru bir mutfak bezi kapatıp, ılık bir yerde en az 30 dakika mayalanıp, kabarmasını bekleyin. Biz bu arada boş durmayalım ve iç harcımızı hazırlayalım.
Eğer kıymalı harç hazırlayacaksak bir tavaya yağla beraber kıymayı koyalım ve orta ısılı ateşte karıştırarak kavuralım. Yaklaşık 8-10 dakika sonra kıyma suyunu iyice çekip, rengi kahverengileşmeye başlayacaktır. O zaman ince kıyılmış maydanozla beraber tuz ve karabiberi de ekleyip, altını söndürelim.
Peynirli harç kullanacaksak, ezilmiş peynirle ince kıyılmış maydanozu karıştırıp, karabiberle ve kırmızı biberi de ekleyelim.
Şimdi harcımız hazır, istediğinizi seçebilirsiniz.
Artık hamurumuz da dinlenip, mayalandı ve iyice kabarıp, hacmini arttırdı.
Tezgahın üzerini hafifçe unlayalım. Hamuru iki eşit parçaya bölelim. Birinci parçayı merdane ya da oklava yardımıyla 30-35 cm çapında bir yufka şeklinde açalım. Tam ortasına boylu boyunca iç harcımızın yarısını yayıp, hamurun iki ucunu üstte birleştirerek rulo yapalım. İkinci parça hamura da aynı işlemi uygulayalım. Böylece hazırladığımız iki rulo poğaçayı, iyice yağladığımız bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirelim.
Bir tarafta da iki yumurta sarısını iyice çırpalım ve varsa bir fırça yardımıyla rulo hamurlarının her tarafına sürelim. Susam ve çörek otunu da serpiştirelim. 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirip, fırından çıkaralım. Ilınınca dilimleyelim ve servise sunalım.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Rulos De Berencana (Patlıcan Sarma)


MALZEMELER
1 kg kemer patlıcan
Yarım kg kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 adet dolmalık biber
2 adet orta boy domates
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:
Sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
İlk olarak patlıcanları yıkayıp, kabuklarını çizgili olarak soyalım ve enlemesine ikiye, sonra ince parçalar olarak dikine dilimleyelim. Yumurtaları çırpalım. Derin bir tavada ya da tencerede sıvıyağı kızdıralım. Çırpılmış yumurtaya buladığımız patlıcanları kızartalım. Önce bir süzgece, sonra kağıt havlu üzerine alarak, fazla yağlarını süzelim.
Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkarıp, içini biraz suyla ıslatalım. Sıkıp, kıyma, tuz ve karabiberle birlikte iyice yoğuralım.
Kızarmış patlıcan dilimlerinin ortasına bir yemek kaşığı ölçü alınmak suretiyle, bu kıymalı harcı paylaştıralım. Patlıcanları rulo gibi saralım. 1 domatesin kabuklu etli kısmından, dolmalık biberden kareler keserek, patlıcan rulolarının üzerine önce domates, sonra biber yerleştirip, kürdanla tutturalım. Bir fırın ya da derin bir tavaya alıp, üzerine bir domates rendesi, bir çay bardağı su ve toz şekerden hazırladığımız karışımı gezdirelim. Tercihe göre ocak üstüne ya da fırında hafif ısıda pişirelim.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Rumeli Paçası (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 kibrit kutusu kadar margarin
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı sirke
2 diş sarımsak
Sosu için
100 gr kıyma
Çeyrek paket margarin
1 yemek kaşığı salça


HAZIRLANIŞI
Sarımsakları iyice dövün ve yumurtayı, unu, tuzu et suyuyla harmanlayıp orta dereceli bir ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun.
Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapın.
Özellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sıcakken yenmelidir, isteğe göre sosu, kıyma yerine sucukla da yapılabilir.

Kategori: Sakatat Yemekleri.

Yukarı Git »

Rumeli Paçası (Edirne)


MALZEMELER
50 gr. margarin
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı sirke
2 diş sarmısak

HAZIRLANIŞI
Bir havanda sarmısakları iyice dövüyoruz. Bir tencerede ise yağı eritiyoruz. Derin bir kabın içinde yumurtayı, unu, tuzu, dövülmüş sarmısak ve et suyuyla iyice harmanlayıp, çırpıyoruz. Sonra da tencerenin içine koyup, orta dereceli bir ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Pişen paça çorbasını tabaklara ayırıp, üzerine kıymalı, salçalı sosu birer çorba kaşığı kadar paylaştırıp, servise sunuyoruz.

SOSUN TARİFİ
Diğer tarafta bir tavada kıymayı, yağla ve salçasıyla birlikte 15 dakika kadar kavuruyoruz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [9/11] Önceki 7 8 9 10 11 Sonraki