Rumeli Usulü Kuru Fasulye Çorbası


MALZEMELER
1 su bardağı kuru fasulye (konserve de olabilir)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy havuç (irice rendelenecek)
2 adet orta boy patates (soyulup, tavla zarı formunda doğranacak)
1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik, küp doğranacak)
7-8 adet su bardağı su

Üzeri için;
1 demet ince kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Unutmadan,1 gece önce kuru fasulyeyi üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle mutlaka ıslanmaya bırakalım. Ertesi gün suyunu süzdürüp yine 3 su bardağı su ilavesiyle haşlanmaya bırakalım. Yaklaşık 30-35 dakika sonra iyice yumuşayıp, pişen kuru fasulyeyi süzdürüp, bir kenarda bekletelim. Öte yandan bir tencereye yağı bırakalım, erir erimez yemeklik soğanları ekleyip, 1-2 dakika kavuralım. Rende havuç, küp doğranmış patatesle beraber haşlanmış kuru fasulyeyi de ilave edelim. 1-2 dakika kadar kaşıkla karıştırarak, çevirip, suyunu verelim. Hemen tuz ve karabiberini de ekleyip pişmeye bırakalım. Patatesler dağılmadan yumuşadığında çorba pişmiş demektir. Ocağın altını söndürelim. Üzerine ince kıyılmış maydanozları serpiştirip servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Rumeli Usulü Şekerpare


MALZEMELER
3 su bardağı un
18-20 adet iç fındık (veya iç badem)
1 tutam kabartma tozu

Şurup malzemesi :

1.5 su bardağı su
17 yemek kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Şekeri su ile kaynatın. Biraz koyulaştığında ateşten çekin. Yağı hafif ateşte eritin. Yumurta, kabartma tozu ve un ilavesiyle iyice yoğrun. Ceviz içi kadar parçalara bölüp avuç içinde yuvarlayın. Hafifçe bastınlarak, üzerlerine fındık ya da badem koyun. Bir tepsiyi yağlayıp, şekerpareleri dizin, 170 dereceye ayarladığınız fırında pişirin. Sıcakken üzerine daha önceden hazırladığınız şurubu döküp, üzerini kapatın. Şerbetini çektikten sonra kapağını kaldırılıp servis tabağına koyun.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Rumeli Yemeği


MALZEMELER
4 kişilik
1/2 kg parça et
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 demet dere otu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet taze nane
1 çay kaşığı karabiber
tuz
hamuru için:
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı nane
1 su bardağı sıvı yağ
alabildiği kadar un


HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı tencerede kızdırın. Sarmısağı, soğanları ve dereotunu ince ince kıyın. Yağın içine atın ve çevirerek kavurun. Eti de ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun sonra tencereyi ocaktan alın. Başka bir kabın içinde 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve unu karışıtırıp naneyi ilave edin. Hmur haline getirin ve bu hamuru mutfak tezgahına yayın. Küçük parçalar kesin. Bir su bardağı sıvı yağı derin bir tencerede kızıdırn. Kestiğiniz hamur parçalarını içine atın. Çevirerek kızartın. Büyük bir tabağa hamurları dizin ve üzerine yemeği dökün.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Rus Salatası


MALZEMELER
100 gr havuç
50 gr turp
50 gr bezelye
60 ml mayonez
sirke

HAZIRLANIŞI
Havuç ve turpları yıkayıp soyun, ufak ufak doğrayın. Ayrı tencerelerde tuzlu suda pişirin.
Bezelyeleri de aynı şekilde pişirin. Bütün sebzeleri mayonez ve sirkeyle karıştırın. Salatalık turşusu ya da birkaç parça marulla servis yapabilirsiniz.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Rus Salatası


MALZEMELER
2 adet orta boy patates
1 adet havuç
1 çay bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve)
5-6 adet kornişon turşu
4-5 dilim salam
1 adet yumurta (katı haşlanmış)
2 yemek kaşığı mayonez
Tuz-karabiber


HAZIRLANIŞI
Kabuklarını soyduğunuz patatesleri ve havucu aynı kapta haşlayın. Daha sonra tavla zarı formunda küp küp doğrayın. Kornişon turşuları, salam dilimleri ve katı yumurtayı da aynı biçimde doğrayın. Hazırladığınız bu malzemeyi, mayonez, tuz ve karabiberle iyice harmanlayıp, servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [10/11] Önceki 8 9 10 11 Sonraki