MALZEMELER
1 adet soğan
2 çorba kaşığı kıyma
5 adet bonfile
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı yoğurt
Sivribiber, tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyin. 2 çorba kaşığı kıyma ile karıştırın, 1 adet bifteğin üzerine bir miktar kıymalı soğanlı malzemeden koyun. Üzerine 1 adet biftek daha yerleştirin. Biftek ve kıyma bitene kadar bu işlemi sürdürün.
Daha sonra, eti folyo kağıdına sıkıca sarın. Derin dondurucuda bir gece bekletin. Ertesi gün, dondurucudan çıkarıp, ince ince dilimleyin. Yağsız tavada pişirin. Servis tabağına alın. Tuzunu ilave edin.
Çorba kaşığı yağı tavada kızdırın Yarım çorba kaşığı salçayı içindi ezin. Etlerin üzerinde gezdirin. Yanında yoğurt ve iberle servis yapın.
Not : Bu eti derin dondurucud; muhafaza ettiğiniz sürece istediği niz an çıkartıp kullanabilirsiniz Ekmek arası döner, pilav üstü de döner ve iskender yapabilirsiniz.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
100 gr margarin (eritilip, ılıtılmış margarin)
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
2 adet elma (rendelenmiş)
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Öncelikle elmaları soyup, rendeleyelim ve hemen kararmaması için de üzerine yarım limon suyunu gezdirelim, limon kabuğu rendesi ve tarçını da ekleyerek bir kenarda bekletelim.
Bu arada orta boy ve kenarları yüksek bir fırın kabının içini yumuşak margarinle yağlayalım.
Öte yandan derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp, toz şekeri ekleyelim. Mikserin orta hızlı devrinde ya da çatalla 2-3 dakika çırparak, köpük köpük yapalım. Üzerine ılıtılmış margarini, un ve kabartma tozunu ilave ederek yine iyice karıştıralım.
Şimdi fırını 175 dereceye ayarlayıp, ısınmaya bırakalım. Hemen kek hamurumuzu da yağlanmış fırın kabımızın içine aktaralım. Önceden hazırladığımız elmalı harcımızı da kekin üzerine yayarak yerleştirelim. Önceden ısınmış fırında en az 30-35 dakika pişirelim. Pişip pişmediğini kontrol edip, pişmişse fırını kapatalım. Fırından çıkarıp soğutalım ve sonra dilimleyip servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 paket yulaflı bisküvi
2 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
Yarım su bardağı fındık (dövülmüş)
3 adet yumurta
2 paket labne peyniri (yani tuzsuz eritilmiş beyaz peyniri)
1 su bardağı hazır çiğ krema
HAZIRLANIŞI
Yulaflı bisküviyi blenderdan geçirerek, un haline getirelim. Oda sıcaklığında yumuşamış margarinle karıştıralım ve yoğuralım. Hazırladığımız bu hamuru 20-25 cm çapındaki bir kalıba yayalım. Daha sonra buzdolabına koyarak bekletelim.
Diğer yandan, fındıkları havanda dövelim. Başka geniş bir kapta dövülmüş fındıkları, 2 paket labne peyniriyle, 3 adet yumurtanın sarısını iyice karıştıralım. Ayrı bir kapta ise yumurta aklarını kar gibi oluncaya kadar çırpalım. Sonra peynirli karışımı, yumurta aklarını ve kremayı karıştıralım. Bu karışımı buzdolabından çıkardığımız bisküvi hamurunun üzerine yayalım. Tekrar buzdolabına koyalım. Mümkünse 1 gece beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
2 orta boy patates
200 gram kıyma
50 gram ceviz
2 su bardağı bulgur
2 yumurta
Kırmızıbiber, tuz,
karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce içli köftenin harcını hazırlayın. Bunun için bir tavada kıyma ile soğanı kavurun. Cevizi ufalayın veya ince ince kesin ama sakın dövmeyin. Isırdığınız zaman ceviz ağıza gelmeli. Karabiber ve tuzu da ekleyin. Bir kenarda bekletin.
Diğer tarafta iki su bardağı bulguru, iki su bardağı sıcak su ile ıslatın. Bulgur kabarırken, iki patatesi soyun. Tuzlu suda haşladıktan sonra rendeleyin. Bir yumurtanın tamamını ve bir yumurtanın sadece beyazını karıştırın ve patateslere ekleyin. Kırmızıbiber ve kabarmış bulguru da ekleyin ve yoğurun. Payreks tabağı yağlayın. Hazırladığınız hamurun yarısını iyice yayın.
Daha önceden hazırlamış olduğunuz harcı, payreks tabağa yaydığınız hamurun üzerine serin. Hamurun geri kalan kısmıyla da üzerini kapatın. Bir bıçak yardımıyla düzeltin. Üzerine kırımızıbiber serpin. Ayırdığınız yumurtanın sarısını sürün ve fırına koyun. Üzeri kızarınca servis yapın.
Kategori: Köfteler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Yarım kilo patates
100 gr bezelye
100 gr havuç
Salam
Sucuk
500 gr kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Patatesi haşlayıp püre yapın. Fırın tepsisine koyun. Bezelyeyi, havucu, sucuğu ve salamı ekledikten sonra üzerine kaşarı da koyun ve üstü kızarana dek pişirin. Fırından alınca arzuya göre ketçap, mayonez, turşu, yeşil zeytin vs koyarak yiyebilirsiniz.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »