Portakallı kereviz


MALZEMELER
3-4 adet kereviz
1-2 adet kuru soğan
1-2 adet havuç
1-2 yemek kaşığı bezelye
1 büyük veya 2 küçük portakal

HAZIRLANIŞI
Soğanı küçük küçük doğrayın.1-2 kaşık sıvı yağ da pembeleşinceye kadar kavurun sonra içine doğradığınız kerevizleri, halka halka doğradığınız havuçları ve bezelyeyi katın. 3-4 dakika soteleyin. En son portakal suyunu da ekleyip kısık ateşte pişirin. (portakal suyu az gelirse su ilave edin.)

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Portakallı Krem Karamel


MALZEMELER
2 adet portakal
2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
4 adet yumurta
4 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
Önce 1,5 litrelik diktörtgen bir kalıbı alalım ve yumuşamış margarinle yağlayalım. 1 su bardağı toz şekeri de tavada eritip, rengi altın sarısı oluncaya değin karamelize edelim. 6 yemek kaşığı sıcak su ilave edip, karamel eriyene kadar ısıtalım. Hemen kalıba döküp, katılaşmaya bırakalım. Daha sonra sütü kaynatıp, ocaktan alalım. Vanilya, yumurta, yumurta sarısı ve kalan 1 su bardağı toz şekeri çırpalım. Sıcak sütü bu karışıma katıp, yine 2-3 dakika beraberce çırpalım.
Öte yandan portakalları iyice yıkayalım. Kabuğunu rendeleyip, sütlü karışıma ekleyelim. Sonra da bu sütlü karışımı kalıba dökelim. Derin bir fırın tepsisine sıcak su koyalım ve kalıbı bu sulu tepsinin içine oturtalım. 150 derece sıcaklıktaki fırının orta gözünde 1 saat pişirelim. Çıkarıp, iyice soğutalım. Tatlıyı ters çevirip, tabağa alalım ve meyvelerle süsleyelim. Ama servise sunmadan önce krem karameli en az 3-4 saat buzdolabında bekletelim. Sertleşirse dilimlenip servis yapılması kolaylaşır.
Afiyet olsun...

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Portakallı Kurabiye


MALZEMELER
100 gr margarin
200 gr toz şeker
100 gr yoğurt
2 adet yumurta
500 gr un
1 paket kakao tozu
2 adet rendelenmiş orta boy portakal ve suyu

Üzeri için;
Yarım su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Un ve kabartma tozu dışındakı diğer malzemeler olan; toz şeker, yoğurt, margarin ve yumurtayı iyice çırpıp karıştırın. Daha sonra küçük bir tencereye bu malzemelerin hepsini aktarın. Bu karışımı hafif ateşte şeker iyice eriyene dek 10 dakika karıştırarak ısıtın ve altını kapatın. Şimdi ise başka bir kabın içinde rendelenmiş olan portakal kabuğunu, kabartma tozunu unla karıştırıp iyice harmanlayın.

Bu aşamada ise; tencerenin içinde ısıttığımız malzemeleri ılıkken bu unlu, portakal kabuğu rendeli karışımın üzerine ilve edin ve bir spatula ya da kaşıkla iyice karıştırıp, koyu muhallebi kıvamına getirin. Öte yandan fırın tepsisinin içini yağlı kağıtla kaplayın.

Hazırladığınız akıcı kurabiye hamurunu bir krema sıkacağına doldurup, yağlı kağıdın üzerine ikişer parmak aralıklarla bir yemek kaşığı ölçüsünde sıkın. Her birinin üzerine bir çay kaşığı oranıyla toz şekeri serpiştirin. Bu arada 175 dereceye ayarlı fırını en az 10 dakika önceden ısıtın. Kurabiyeleri sıkma işlemi bittikten sonra fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri, soğuduktan sonra servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Portakallı- Mandelinalı Jöle


MALZEMELER
2.5 su bardağı taze sıkılmış kan portakalı suyu
2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
2 çorbakaşığı tozşeker
2 çorbakaşığı kıyılmış taze nane
2 çorbakaşığı toz jelatin
Süslemek için taze çilek ve portakal dilimleri

8 Kişilik

HAZIRLANIŞI
6 çorbakaşığı kan portakalı suyunu bir kaba koyun. Içine 1 çorbakaşığı tozşeker ve
1 çorbakaşığı jelatini katın. Aynı işlemi bir başka kabın içinde mandalina ve portakal suyu için yineleyin. İki kabı da 10 dakika kadar bir kenarda bekletin.
Kan portakallı karışımı kısık ateşte şeker ve jelatin iyice eriyene kadar ısıtın, ancak kaynatmamaya özen gösterinedin. Daha sonra altını kapatarak kalan kan portakalı suyuna ilave edin. İyice karıştırıp buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
Jelatinli portakal veya mandalina suyunu yine aynı şekilde ısıtın. Daha sonra sıcak karışımı, kalan mandalina suyuna kıyılmış taze nanelerle beraberce ilave edin.
Önceden dondurduğunuz jölenin üzerine dökün edin ve 2 -2.5 saat kadar daha buzdolabında bekletin.
Daha sonra jöleyi benmari usulü pişirin. Dilim dilim keserek çilek ve portakal dilimleriyle servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Portakallı Mekik


MALZEMELER
2 adet yumurta
3,5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için: 100 gr eritilmiş çikolata


HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri çırpın. Un, zeytinyağı, portakal suyu ve rendesi, kabartma tozu koyup çırpmaya devam edin. Kalıplara boşaltın.
Üzeri pembeleşince fırından çıkartın. Eritilmiş çikolatayı üzerine döküp servise sunun.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [92/103] Önceki 90 91 92 93 94 Sonraki