MALZEMELER
1 kg balık (beyaz etli, levrek olabilir)
4 adet yumurta
2 adet limon
Sıvıyağı
3 su bardağı su
Tuz
HAZIRLANIŞI
Yassı ve geniş bir tencereye su koyalım. Suyun içine bir limonun suyunu sıkalım. Tuz ve sıvıyağı da katarak kaynatalım. Ayıklayıp fileto ettiğimiz balıklarımızı tencereye dizelim. 10 dakika pişirelim. Ayrı bir kapta 4 yumurtanın sarılarını bir limonun suyu ile birlikte çırpalım. Balığın pişmesine yakın suyundan alıp yumurtalı karışımı ılıştıralım ve pelte kıvamına gelen bu sosu, tencereye ekleyelim. Tencereyi 2-3 dakika daha ateşte tutup, alalım. Soğutup servis yapalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı nohut
500 gram kuşbaşı et
4 adet yufka,
tuz
HAZIRLANIŞI
Bir su bardağı nohutu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün orta ateşle haşlayın. Etleri de az suya a iyice yumuşayana kadar pişirin. Bu arada yufkaları ince ince didin.
Sac üzerinde ya da teflon tavada çok hafif çevirin. Haşlanan nohutları da etin olduğu tencereye ileve edin. Yufkaları incecik didin. Geniş ve derin bir kaba yayın. Üzerine etsuyunu gezdirin.
Nohut ve etleri de üzerine yayın. Dilerseniz tuz serpip, servis yapın.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Kuru Fasülye 500gr
Soğan 200gr
Domates 200gr
Maydanoz 1/2 bağ
Yumurta 3-4 Tane
Tahin 500gr
Sirke 1 su bardagı
Limon Suyu 1/2 su bardağı
Sarımsak 1-2 diş
Karabiber
Tuz
Kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Önceden ıslatılmış fasülyeleri yumuşayıncaya kadar kaynatın. Soğanları julien (yarım ay şeklide) doğrayın. Domatesleri mirpoix (küp küp) şekilde dograyıp, süzdüğümü fasülyelerle birlikte domatesleri ve soğanları karıştırın. Sosu için ayrı bir kaba tahini, sirkeyi ve limon suyunu döküp baharatlarla birlikte domates çorbası kıvamına gelene kadar karıstırın. Daha sonra fasülyelerin üstüne ilave edin. Üzerine dekor olarak dilimlenmiş haşlanmış yumurta ve ince kıyılmış maydonozu ilave edin...
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr Kuru Fasulye
1 Su Bardağı Sirke
1 Adet İri Soğan
1 Demet Maydanoz
Sos İçinTuz , Beyazbiber
2 Çorba Kaşığı Sirke
6 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Süslemek İçin2 Orta Boy Domates
2 Katı Haşlanmış Yumurta
HAZIRLANIŞI
1 gün önceden ıslatılmış fasulyelerin üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ağır ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme suyunda ılınmaya bırakın. Süzdürüp çukur bir kaba alın. Bir bardak sirkeyi ilave edip üzerini bir kapakla kapatın. Fasulyeleri yaklaşık 2 saat sirke içinde dinlenmeye bırakın.
Sosu için tuz, biber ve sirkeyi çukur bir kapta iyice karıştırın. Sürekli çırparak zeytinyağını yedirin. 2 saatin sonunda fasulyelerin sirkesini süzün. Piyazlık kesilmiş soğan ve iri kıyılmış maydanoz ile sirkeli salata sosunu ilave edip iyice karıştırın. Piyazı bir servis kabına aktarıp domates, haşlanmış yumurta dilimleri ve siyah zeytin ile süsleyip servis yapın.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay fincanı süt
12 çorba kaşığı un
125 gr erimiş margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
kırmızı biber
kekik
tuz
üst malzemesi :
125 gr çerkez peyniri (ya da beyaz peynir)
1 adet sivri biber, doğranmış
1 adet domates, doğranmış
1 adet sosis, doğranmış
kırmızı biber
maydanoz
kekik
HAZIRLANIŞI
Una yoğurt, kabartma tozu ve tuz koyup hamur yapın. Biraz yağ eritip payreks bir kabı yağlayın. Hazırladığınız hamurdan bir parça ayırıp, kalanı payrekse döşeyin. Tüm malzemeleri doğranmış halde hamurun üzerine yayın, en üste de, kalan hamuru kafes şekline sokup örtün. Fırına vermeden önce, bir çay fincanı sütle bir yumurtayı çırpıp üzerine dökün, orta hararette 25-30 dakika kadar pişirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »