Piruhi


MALZEMELER
1 kahve fincanı süt
7 kahve fincanı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;
2 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı kuru nane

Üzeri için;
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI
Unu tepsiye koyup ortasını havuz gibi açın. Yumurta, süt ve tuz ekleyip yoğurun. Sert bir hamur tutup, 20 dakika dinlendirin.

Süzme yoğurt, kuru nane ve tuzu karıştırın. Hamurdan 2 adet beze yapın. Her bir bezeyi mantı hamuru kalınlığında açın. Hamuru büyük bir bardak ağzı ya da yuvarlak bir kalıpla kesin. Her yuvarlağın içine hazırladığınız yoğurtlu karışımdan koyun. Yarım ay biçiminde kapatın. Küçük boy poğaça kalıbıyla da mantıları kesip, kapatabilirsiniz. Bütün hamura aynı işlemi uygulayıp, un serpilmiş bir tepsiye dizin.

Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın. İçine mantıları atın ve renkleri beyaza dönünceye dek pişirin. İyice süzüp, geniş bir servis tabağına alın. Üzerine tereyağında yaktığınız pul biberi gezdirip, servis yapın. İsterseniz üzerine de yoğurt dökebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Pirzola


MALZEMELER
5 adet pirzola
1 adet domates
4 parça brokoli
1 adet kırmızı biber
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Pirzolaların yağlarını ayıklayın. Yağsız tavada ızgara yapın.
Brokoliyi haşlayın. Tabağın kenarını domates, brokoli ve közlenmiş biberle süsleyin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Pirzola Börek (4 Kişilik)


MALZEMELER
8 Kuzu Pirzola
2 Yufka
3 Domates
2 Sivribiber
1 Su Bardağı Kaşar Rendesi
2 Yemek Kaşığı Margarin
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
Tuz, Karabiber, Kekik


HAZIRLANIŞI
Tavada bir yemek kaşığı margarini eritip pirzolaları kızartın. Domateslerin kabuklarını temizleyip, küp küp doğrayın. Biberleri ince ince kıyın.
Pirzolaları kızarttığınız tavada bir kaşık margarini eriterek biber ve domatesleri kavurun. Tuz, karabiber, kekik ve toz şekeri ilave edin.
Yufkaları dörde böün. Her parçanın geniş ucuna önce domatesli sos yerleştirin, kaşar rendesi serpin ve pirzolaları yerleştirin. Yufkayı pirzolanın üzerine üçgen şeklinde sarın. Ucunu ıslatıp yapıştırın.
Tüm pirzolalara aynı işlemi uygulayarak kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Pirzola Çatısı


MALZEMELER
16 adet kalem pirzola
2 sap biberiye
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tane karabiber

Püre için:
6 adet patates
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar rendesi
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kalem pirzolayı 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Ateş kısık olmalı. Pirzolalar suyunu bırakıp çekince biberiye, tane karabiber ve tuz ekleyip kızartmaya devam edin. 3 bardak sıcak su ekleyip 45-50 dakika pişirin.
Soyduğunuz patatesi tencereye koyun, üstünü kapatacak kadar su ilave edin. Patates haşlanınca, suyuyla birlikte blenderda ezin.
Tencereye 1 yemek kaşığı margarin ve un koyun. Unu pembeleşene kadar kavurun. Patates püresi, 1 su bardağı süt, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz koyup bir taşım kaynatın. Servis tabağına patates püresini koyup üstüne eti sosuyla birlikte koyun. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Pirzola Tava


MALZEMELER
10 parça kuzu pirzola (yağsız)
4 adet orta boy domates
6 adet sivri biber
5 diş sarımsak
1/2 adet limon
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
20 gr acı pul biber
10 gr kara biber
10 gr kekik
1 bardak su (su bardağı)

HAZIRLANIŞI
Tereyağını fırın tepsisine sürün pirzolaların saplarını kesip fırın tepsisine bırakın domatesin kabuklarını soyup ince ince teker şeklinde kesip pirzolaların üzerine dizin sivri biberleri 3 cm büyüklüğünde kesip sarmısakları ince ince doğrayıp biberle birlikte tepsiye serpiştirin su, salça ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye dökün baharatları serpiştirip tepsiyi fırına verin 1 saat sonra çıkartıp servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [84/103] Önceki 82 83 84 85 86 Sonraki