MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1 çay bardağı doğranmış kereviz
1 çay bardağı doğranmış yeşil biber
1 çay bardağı doğranmış taze mantar
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
6 adet yumurta (çırpılmış)
1 kahve fincanı az yağlı süt
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı toz karabiber
HAZIRLANIŞI
Geniş bir tava içine, tereyağını veya margarini koyup eritin. Kereviz, yeşil biber ve mantarı ilave edip orta ateşte pişirin. Yumurta, süt, tuz ve karabiberi küçük bir kaseye koyup çırpın. Ocağın altını kısın ve yumurta karışımını sebzelerin üzerine dökün. Yumurtalar tamamen pişene kadar yaklaşık 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Pirinci ilave edin ve hafif karıştırın. Isıttıktan sonra servis yapın.
4 Kişilik
Her servis 245 kalori, 12 gr. Protein, 11 gr. Yağ, 23 gr. Karbonhidrat, 1 gr. Lif, 328 miligram kolesterol, ve 732 miligram sodyum içerir.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan Pirinci
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
250 gr. taze çilek
Süslemek için çikolata parçaları
HAZIRLANIŞI
Pirinci hafif haşlayın ve süzgeçten geçirin. Bir kabın içinde 1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt, küçük parçalar halinde doğranmış çilekleri ve pirinci karışım koyulaşana kadar karıştırın. Karışımı kaselere boşaltın ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Üzerini dilerseniz çikolata rendesiyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan Pirinci
1 çorba kaşığı sumak
4 bardak su
1 şeker kaşığı kırmızıbiber
1 şeker kaşığı kekik
1 çorba kaşığı mısır konservesi
1 adet havuç
2 çorba kaşığı soya yağı
Yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Önce havuçları küp şeklinde doğrayın. Bir tavada yağı kızdırıp havuç, sumak, kekik, mısır ve yeterince tuz ekleyip kavurun. Bir tencerede 4 bardak su ve pirinci kaynamaya bırakın. Pirinçler pişmeye başlayınca havuçlu karışımı ilave edip iyice karıştırın ve kaynamaya bırakın. Pirinçler pişince ateşten alın. Üzerini kırmızıbiber ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
½ paket ıspanaklı makarna
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Ayıklayıp, yıkadığınız pirinci bol suyla haşlayın. Pirinçler uzanınca ateşten alıp, süzdürün. Başka bir tencerede 5 su bardağı tuzlu suyu kaynatın. Makarnaları içine atarak 10-12 dakika kadar haşlayın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve ince kıyılmış soğanları katarak sararıncaya dek kavurun. Haşlanmış pirinci ve makarnaları birlikte üzerine katın. Hafifçe karıştırıp, tuzunu ve karabiberini ekleyin. 5 dakika kadar ateşte tutup, ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1,5 çay bardağı pirinç
1 demet maydanoz
2 kaşık margarin (veya 1 çay bardağı sıvıyağ)
2 adet domates
1 demet maydanoz
1/2 limonun suyu
Yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Domatesler rendelenir. Yağ tencereye konulur ve domatesler tuz da ilave edilerek hafifçe öldürülür. Üzerine 6-7 bardak kadar su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca ayıklanmış ve yıkanmış pirinç atılır. 20-25 dakika kadar pişirilir. İneceğine yakın limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilip 1-2 taşım daha kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »