MALZEMELER
½ Çorba Kaşığı Margarin
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
150 gr Kıyma
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Adet Kereviz
2 Adet Orta Boy Pırasa
1 Adet Patates
½ Çorba Kaşığı Salça
3 Diş Sarmısak
Tuz
HAZIRLANIŞI
Tencereye margarini ve sıvı yağı alıp, kızdıralım. Kıymayı ve küçük küçük kesilmiş soğanı ilave edelim. Soğanlar şeffaflaşana dek kavuralım.
Havucun kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Küp şeklinde kestiğimiz kerevizlerle birlikte tencereye aktaralım. Arada bir tahta kaşıkla çevirerek, sebzelerin yumuşamasını sağlayalım.
3 dakika sonra 1 cm aralıklarla doğradığımız pırasaları ekleyelim. Tencerenin kapağını örterek 3-4 dakika pişirelim. Küp şeklinde kesilmiş patatesi, sulandırdığımız salçayı, dövülmüş sarmısakları ilave edelim. Tuzunu ayarlayalım. Bir taşım kaynatıp, servis yapalım.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Yarım kilo pırasa
Yarım kilo kabak
3 yumurta
1 bardak yoğurt
Yarım bardak sıvıyağ
Kaşar peyniri
Kabartma tozu
Dereotu
maydanoz
nane
kırmızı pul biber
tuz
2 bardak un
HAZIRLANIŞI
Pırasaları ve kabağı mutfak robotundan geçirerek içine diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış fırında pişirin.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Kg Pırasa
2 Adet Yumurta
3-4 Çorba Kaşığı Un
3-4 Çorba Kaşığı Beyaz Peynir
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Kızartmak İçin: Sıvı Yağ
Sos İçin:3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Salça
2 Diş Sarmısak
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak pırasaları doğrayalım. Bir tencereye aktaralım.Kısık ateşte kendi suyuyla birlikte haşlayalım.Tencereyi ateşten alalım.Pırasalar soğuduktan sonra 2 adet yumurtayı ilave edelim.Unu,beyaz peyniri,ince kıyılmış maydanozu,tuzu ve karabiberi ekleyelim.Bir çatal yardımıyla karıştıralım.
Derin bir tavaya sıvı yağı alıp,kızdıralım.Mücver malzemesinden kaşıkla alıp,düzgün bir şekilde yağa dökelim.Yine kaşıkla basarak yassıltalım.Arkalı önlü kızartalım.Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım.
Sos için;tavaya sıvı yağı koyalım.Sürekli karıştırarak,unu ekleyelim.Un pembeleşmeye başladığında salçayı ilave edelim.Son olarak dövülmüş sarmısakları,şekeri,tuzu ve karabiberi ekleyelim.Bir iki taşım kaynattıktan sonra tavayı ateşin üstünden alalım.
Hazırladığımız sosu mücverlerin üzerine döküp,servis yapalım.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet pırasa
1/2 demet maydanoz
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
1/4 çay bardağı sıvıyağ
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Pırasaları boylamasına kesip ince ince doğrayın. Sıvıyağı tavaya koyup pırasaları diriliklerini kaybedene kadar kavurun. Tuz ve karabiberini koyun. Bu arada maydanozları da ince ince kıymış olun ve bunları da tavaya ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alıp biraz soğutun. Yumurtaları bir kasede iyice çırpın. Tavadaki harcı da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Tavaya yağ koyup kızdırın ve yumurtalı karışımı içine boşaltın. Bir yüzünü kızarttıktan sonra çevirin ve diğer yüzünü de kızartın.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 demet pırasanın beyaz kısımları
2 adet soğan
6 adet yumurta
6 yemek kaşığı un
2 su bardağı beyaz peynir
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Pırasanın kök kısımlarını ince ince doğrayın. Yumuşaması için 5 dakika haşlayıp süzün. Yumurtaları mikserde çırpıp un, peynir, karabiber ve tuz attıktan sonra karıştırın. Pırasaları ekleyin, çırpıp 10 dakika bekletin. Teflon tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup hazırladığınız karışımı tavaya dökün. Üstünü kapatıp sallayarak kısık ateşte iki taraflı pişirin. Kalan karışımı da pişirip üst üste koyduktan sonra servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »