MALZEMELER
1 kg pırasa, yeşil kısmı
1 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 adet küçük patates
1 adet küçük soğan
1 adet küçük havuç
2 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı yağ
1 adet yumurta
et suyu veya su
maydanoz
limon
tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanları rendeleyip, yağla birlikte kavrun ve içine salça ilave edin. Çok ince doğranmış pırasa, havuç rendesi, patates ve yeteri kadar etsuyu veya suyu katın. Kaynayınca pirinç ilave edin ve pişmeye bırakın. Pişince bir adet yumurta, iki kaşık un ve limonla çırpıp, çorbaya katın ve ateşin altını kapatın.
Ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
10 adet pırasa sapı (beyaz tarafları)
1 bardak doğranmış mantar
1 adet soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
5 bardak su
1 bardak krema
Tuz
HAZIRLANIŞI
Pırasaları yıkayıp, kenara alın.
Soğanları yağda pembeleştirin. Doğranmış pırasaları ilave edin. Suyunu koyun. 10 dakika kaynatın. Blenderdan geçirin. Kremayı ve unu ekleyin. Tuzunu kontrol edin. 30 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 kalın pırasa
1.5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 ince doğranmış kuru soğan
1.5 su bardağı pirinç
4.5 su bardağı sebze suyu
Tuz, karabiber
3-4 dal maydanoz
HAZIRLANIŞI
Pırasayı yıkayıp ince ince doğrayın. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp soğanları ve pırasayı ilave ederek kavurun.
Yıkanmış pirinci ekleyip bir kaç kez karıştırın. Sebze suyunu ilave edip kapağını kapatın. Ağır ateşte 1 saat kadar pişirin. Tuz, biber ekin.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg. pırasa
Yarım kg. kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
2 adet yumurta
5-6 yemek kaşığı un
Üzerinin sosu için:
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle pırasaların en üstte kalan kabuğunu çıkarıp, yeşil yaprakları ayıralım. Beyaz kısımlarını yıkayalım ve 7 cm. kalınlığında keselim. Daha sonra bir tencereye koyarak, üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve hafifçe haşlayıp, süzelim. Bir bıçakla dikine yarıya dek kesip, yaprakları açalım.
Pırasalar haşlanırken, bu arada biz dolma harcını hazırlayalım. Kıymayı, kabuğu alınarak ıslatılmış ve suyu sıkılmış bayat ekmek içi, yumurta, tuz ve karabiber karıştıralım. Sonra da pırasa yapraklarını bu harçla dolduralım. Hazırladığımız dolmaları önce una, sonra da çırpılmış yumurtaya bulayarak, kızgın yağda kızartıp, bir süzgece alalım.
Yağları süzülen pırasa dolmalarını bir tepsiye dizelim. Ayrı bir kapta et suyu, salça ve tuzu karıştırarak bir sos elde edelim ve bu sosu dolmaların her tarafına gezdirelim. Hafif ateşte 5-10 dakika pişirelim ve sıcak sıcak servis yapalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 kg pırasa
250 gr kıyma
2 yumurta
tuz
2 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Pırasa çok ince doğranır ve çok iyi pişene dek haşlanır. Haşlandıktan sonra iyice sıkılır sulu kalmamasına dikkat edilir. İçine yumurta, kıyma, tuz, karabiber eklenir. İyice karıştırılır. Sonra elinizle ızgara köfte şekli verilir. Köftelerin tümü hazırlanınca diğer yerde 2 yumurta çırpılır. Köfteler tek tek önce yumurtaya sonra una bulanarak mısır özü yağında kızartılır sıcak servis yapılır.
Kategori: Köfteler.
Yukarı Git »