MALZEMELER
250 gr. margarin
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı parça çikolata
Alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI
Margarini dışarda bekletin. Yumuşayan margarini şekerle karıştırıp yumurta, kabartma tozu, vanilya ve parça çikolataları ekleyin. Ancak önceden çikolatanın yarısını ayırmalısınız. Yavaş yavaş un ilave edip yumuşak bir kurabiye hamuru tutun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı tezgahın üstünde elinizle inceltip şekilli kalıpla kesin. Fırın tepsisine sıralayıp üstüne yumurta akı sürün. Kurabiyelerin üzerine çikolata tanelerini bastırarak yerleştirin. 170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı yumurta sarısı
1 su bardağı zeytinyağ
2 su bardağı su
margarin
un
tuz
HAZIRLANIŞI
Margarin hariç diğer malzemeleri bir tepsiye koyup, yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru dört eşit parçaya bölün, herbir parçayı açabildiğiniz kadar kadar ince açın. Dördüncü yufkayı hamur tahtasının üzerinde bırakın ve ısıttığınız margarinle üzerini yağlayın. Aynı şekilde diğer yufkalarıda bunun üzerine koyarak tek tek yağlayın.
Dört katlı hamurun uçlarını içeri doğru katlayarak kare şekline sokun, sonra buzdolabına koyup 15-20 dakika dinlendirin. Kare şeklindeki hamuru, sağdan sola altı, yukarıdan aşağı altı eşit parçaya bölün. Herbir parçayı elde inceltip, açın. Diğer yanda hazırladığınız börek içine önceden ayırdığınız yumurta aklarını ilave edin. Kare şeklinde açılmış parça hamurlara börek içini koyup katlayın, kenarları bastırmadan yağladığınız tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, kızgın fırında pişirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
40 adet kakaolu kare şekline bisküvi
6 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 poşet krem şanti ve
2 su bardağı soğuk süt
2 adet orta boy limonun suyu
½ su bardağı iri dövülmüş ceviz veya
fındık veya badem ya da damla çikolata
(hatta kuru çekirdeksiz üzüm bile olabilir)
HAZIRLANIŞI
Önce bisküvilerimizin 10 tanesini ayırıp bir mutfak robotunda un gibi olana dek çekelim. Bir taraftan da derin ve geniş bir kasenin içine, tavla zarı gibi parçaladığımız diğer kalan 30 bisküviyi koyalım. Şimdi de bir başka kase içinde toz krem şanti ile sütü karıştırıp mikserin yardımıyla iyice katı bir krema haline gelinceye kadar 4-5 dakika çırpalım. Size biraz bulaşık işi çıkacak ama yine başka bir kasede de pudra şekeri ve yumurtaları 1 dakika kadar, köpük köpük oluncaya değin çırpalım, üzerine limon suyunu ekleyelim. Zaten parfe çok kolay ama böye malzemelerin ayrı ayrı hazırlanması gibi bir zahmetli durumu da vardır. Şimdi de bu üç ayrı kabın içindeki malzemeleri yani kırık bisküvileri, krem şanti ve yumurtalı harcın hepsini karıştıralım. Bir çatalla tüm karışımı birbirine yedirelim. En son aşamada ise ceviz ya da fındık gibi kuru meyvelerden birini ilave edip, tekrar harmanlayalım. Öte yandan en az 25-30 cm çapında derin bir kase veya orta boy ama kenarları yüksek kare bir kalıbın içini bir şeffaf naylon poşet veya strech filmle kaplayalım. İçine parfe karışımını döküp, üstünü düzeltelim ve hemen derin dondurucuya atıp, en az 4-5 saat veya 1 gece bekletelim. Servis yapacağımız tabağa ters çevirip çıkaralım. Naylonu sıyırıp atalım. Üzerine de un gibi çektiğimiz bisküvileri serpiştirip, keskin ve kalın bir bıçakla dilimleyip, servise sunalım. İsterseniz sıcak çikolata sosu da dökebilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet bonfile
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tane karabiber
Tuz
Ispanak püresi için:
1 demet ıspanak
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Ispanakları ayıklayın, yıkayın ve kaynayan suya atıp 5 dakika haşladıktan sonra süzün. Sonra da blenderda çekin. İçine süzme yoğurt, karabiber ve tuz atıp tekrar blenderda karıştırın. Soğuk sudan geçirdiğiniz kaba koyup dolapta bekletin.
Teflon tavaya tereyağını koyun. Bonfileleri iki taraflı kızartın. Sonra da parmak şeklinde kesin.
Servis tabağına dolapta beklettiğiniz ıspanak püresini ters çevirip koyun. Bonfileleri tabağa dizin.
Teflon tavada kalan yağın içine tane karabiberleri atıp 1 dakika karıştırın. Yağı bonfilelerin üzerine döküp servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet biftek
2 bardak uzun pirinç
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı margarin
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 bardak mantar
1 çay kaşığı kekik
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci bol tuzlu suda 7-8 dakika haşlayın. Soğuk suyla yıkayıp süzün. Tencereye margarin ve pirinci koyup kısık ateşte 20 dakika pişirerek demlendirin.
Tavanın içine margarini, parmak şeklinde doğradığınız biftekleri, ince doğradığınız mantarları ve zar şeklinde doğradığınız soğanları koyun. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Üstüne ince kıyılmış yeşil biberler, nar ekşisi, kekik, karabiber ve tuz atıp 3 dakika daha kavurun. Hazırladığınız harcı pilava katıp servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »