MALZEMELER
150 gr mısır unu
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Ayrıca:
8-10 dilim dil peyniri
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir tencerenin içine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı suyu katalım. Sonra da orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Bu arada içine tuz ve tereyağını ekleyip, kaynamaya bırakalım. Sulu süt kaynamaya başladığında mısır ununu yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Ortalama 8-10 dakika kadar karıştırarak pişirdiğimiz karışımın altını söndürelim. Ilınmasını bekleyip, orta boy yağlanmış bir fırın tepsisinin içine yerleştirelim. Eğer varsa, fırına dayanıklı ufak cam kalıplara da bu mısır unlu harcımızı yerleştirebiliriz. Üzerini alüminyum folyo ya da naylon poşetle kapatıp, buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Sonra da 175 dereceye ayarlı orta ısılı fırında 10 dakika kadar pişirelim.
Fırından çıkardığımız polenta kekimiz ılınınca tıpkı börek dilimler gibi kare parçalar halinde keselim ve bir servis tabağına dizelim. Üzerine ister şekilli isterseniz normal dilimlediğiniz peynirleri oturtalım. Herhangi bir tavuk ya da et sotesinin yanında çok uygun bir tamamlayıcı yani garnitür olabilir.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 SU bardağı un
1 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı tuz
1 Kahve fincanı sıvı yağ
1 Çay bardağı su
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr. küçük boy domates (veya kiraz domates)
1 çay bardağı lor peyniri
1 çay kaşığı fesleğen
Karabiber, Tuz
5 sap maydanoz
HAZIRLANIŞI
Domateslerin saplı bölümünü bıçakla keserek çıkartın. Bir çay kaşığıyla içlerini boşaltın.
Domateslerin içini bir süzgeçte kaşıkla bastırarak süzün.
Peynir, fesleğen, tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı domates suyunu bir kapta karıştırın.
Bu karışımı sıkma torbasına veya krema sıkacağına koyun, şekilli bir uçla domateslerin içini doldurun.
Doldurulmuş domatesleri servis tabağına alın, üzerlerini maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
12 Dilim Tost Ekmeği
100 gr Süt Kreması
100 gr Krempeynir
Tuz, Karabiber
80 gr Açık Renkli Havyar
1/2 Demet Dereotu
200 gr Füme Somon Balığı
Hardal
Birkaç Adet Karides
1 Limon
HAZIRLANIŞI
Tost ekmeklerini kızartıp bir fırın ızgarasının üzerinde soğumalarını bekleyin. Yıldız şeklindeki bir kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarın. Her dilimden iki yıldız çıkarmaya çalışın.
Havyarlı krema için süt kreması ve krempeyniri karıştırın. Kremayı tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı bir sıkma torbasının içine doldurun. Yıldız ekmeklerin yarısına kremalı karışımdan sıkın. Üzerini havyar ve dereotu ile süsleyin.
Somonlu krema için füme somonu krem peynirle birlikte blender veya mikserle çırpıp püre haline getirin. Karışımı hardal ve tuzla tatlandırin. Kalan yıldız ekmeklerin üzerine somonlu kremayı sürün.
Gerekirse karideslerin kabuklarını soyun. Kuyruk kısımlarını koparmayın. Limonu sıcak su ile yıkayıp rendeleyin. Kalanı ince dilimler halinde doğrayıp ardından küçük parçalara bölün. Somonlu yıldız ekmekleri karides ve limon parçaları ile süsleyip servis yapın.
Dilerseniz kremalı karışımları farklı malzemelerle de hazırlayabilirsiniz.
Örneğin sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 çay kaşığı tuz
50 gr tereyağı
1/2 çay kaşığı hardal
2-3 damla acı biber sosu
2-3 adet salatalık turşusu
200 gr rende peynir
3-4 yemek kaşığı süt
HAZIRLANIŞI
Tereyağını ezin. Tuz, hardal, turşu parçalarını ve acılı sosu ilave edip iyice karıştırın. Yumuşak bir karışım için gerektiği kadar peynir ve süt ekleyin. Sandviçlerin içine sürün.
Kategori: Sandviç - Kanepeler.
Yukarı Git »