MALZEMELER
1 adet yumurta
250 gr margarin
2.5 su bardağı un
250 gr kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
1 adet yumurta, 250 gr margarin ve 2.5 su bardağı un ile hamur hazırlayp, iyice yoğurun, 15-20 dakika dinlendirin. Yarım parmak kalınlığında açın ve yuvarlak bir kalıpla kesin. Üzerine yumurta sansı sürün, biraz kaşar peyniri rendesi serpin ve kızgın fırında pişirin.
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr tuzsuz taze peynir
3 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kaşığı kabartma tozu
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5 bardak un
2 adet yumurta
1 bardak yoğurt
1 bardak beyaz peynir
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
2 bardak et suyu
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Unu yoğurma kabına alın. Tuz ve yumurta ekleyin, az su koyarak sert bir hamur elde edin. 20 dakika bekletin. Hamurdan 5 tane beze yapın. 1 tanesini mantı hamuru gibi açın (daima börek hamurundan ya da hazır yufka hamurundan kalın açılır yaklaşık yarım santim gibi bir kalınlığı vardır). 5x5 santimlik kareler kesin, ortasına zeytin büyüklüğünde peynirden koyun. Üçgen şeklinde katlayıp iki kenarından bastırın. Ağız kısımları açık kalsın. Diğer bezelerden aynı şekilde büyük mantılar yapın, yağlanmış fırın kabına yan yana dizin. Su koymadan fırında mantıları pembeleştirin. Mantıları fırından çıkartır çıkartmaz, kaynatmış olduğunuz 2 bardak et suyunu üzerlerine dökün. Tekrar fırında 10 dakika daha pişirin. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Tereyağ ile kırmızı biberi kızdırıp yoğurdun üzerine dökün.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 bardak beyaz peynir
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
2 dilim dil peyniri
4 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı pul biber
HAZIRLANIŞI
Tavada yağı eritin. Rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir, tel tel yaptığınız dil peynirini koyup küçük yuvalar açın. Üstüne yumurtaları kırıp, kısık ateşte pişirin. Pul biberle süsleyip sıcak servis yapın.
Yemekçinin notu: Peynir yağlı olduğu için fazla yağ koymayın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
20 adet için
1 adet rulo katlı hamur
2 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
harcı için:
250 gr beyaz peynir
karabiber
1 yemek kaşığı cevizi çi
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Harcı için kullanılacak olan tüm malzemeyi karıştırın. Hamuru üçgen şeklinde kesin. Üçgenin tabanına hazırladığınız içi koyun. Kenarlarına yumurta sarısı sürün geniş kenardan başlayarak rulo yapın. Kıvırıp ay şeklini verin. Üzerine de kalan yumurta sarısını sürün. Buzdolabında 25 dakika beklettikten sonra çıkarın ve önceden 220 derece ısıtılış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »