MALZEMELER
5 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet çarliston biber
3 adet yumurta
1 su bardağı rende beyaz peynir
1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen veya 1 tatlı kaşığı toz fesleğen
2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle domatesleri küp küp doğrayalım, soğan ve biberleri de irice dilimleyelim.
Geniş bir tavanın içine yağı koyalım, dilimlediğimiz soğan ve biberleri birlikte aktaralım. Ocağın altını yakalım ve bir kaşıkla karıştırarak kavurmaya başlayalım.
3 ya da 4 dakika sonra, soğan ve biberlerin renk değiştirip, sarardığında domatesleri ilave edip, yine karıştıralım. Yaklaşık 8-10 dakika sonra, domatesler de iyice yumuşayınca, tuz ve karabiberi katalım, sonra da bir kaşıkla yuvalarını açtığımız boşluklara yumurtaları kıralım ve tavanın ağzını kapatarak 2-3 dakika kadar, yumurtaların aklarını iyice pişirelim. Sonra ocağın altını kapatalım.
Şimdi tavanın kapağını kaldırıp ve hemen beyaz peynirleri serpiştirip, fesleğeni de ilave edelim.
Tavanın sıcaklığı peynirleri eritecektir. Sıcak sıcak servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr Beyaz Peynir
100 gr Krem Peyniri
Tuz, Karabiber, Pul biber
3 Diş Sarmısak
250 gr Yufka
80 gr Eritilmiş Margarin
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Yumurta Sarısı
1 Demet Maydanoz
HAZIRLANIŞI
Sarmısağı soyup ezin. Bir kasede beyaz peyniri ufalayın. Krem peynir, tuz, karabiber, pul biber ve sarmısağı karıştırın. Maydanozun sap kısımlarını ayıklayıp tuzİu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Yufkaların üzerine eritilmiş margarini sürüp 25 cm büyüklüğünde kareler halinde kesin. İki kareyi üst üstte yerleştirip ortasına peynirli karışımdan yayın.Kareleri bohça olarak şekillendirip haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Yumurta sarılarını zeytinyağı ile birlikte iyice çırpın. Bohçaların etrafına yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Bohçaları fırına verip 10 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra 5 - 10 dakika kadar dinlendirip servis yapın.
Öneri: Bohçaların yanına değişik soslarda hazırlayabiiirsiniz. Örneğin bohçaların yanında domates sosu sunabilirsiniz.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı beyaz peynir rendesi
5 adet yumurta
1/2 kg un
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt
tuz
HAZIRLANIŞI
Peynir haricindeki diğer malzemeleri kanştırıp yumuşakca yoğurun, 5 eşit parçaya bölüp her birini, ayrı ayrı mantı hamuru kalınlığında açın. Rendelenmiş peyniri serpip, onar santim ara ile şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritleri bir uçlanndan yuvarlayarak rulo yapın, üzerine hafifçe bastırıp buzdoIabında dinlenmeye bırakın.
Daha sonra pasta tabağı büyüklüğünde açıp teflon tavada az yağ ile kızartın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Yarım kilo hindi kıyması
1 su bardağı rendelenmiş
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
1-2 su bardağı un
Kızartmak için: Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde hindi kıymasını, rendelenmiş dil peynirini, ince doğranmış soğanı, ince ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, tuzu ve karabiberi harmanlayın.
İyice yoğurduğunuz hindili köfteden eşit büyüklükte parçalar koparın. Ovalleştirip ve yassılaştırıp her bir parçayı una bulayın. Kızgın yağlı tavada kızartın. Servis yapın.
Kategori: Köfteler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
1 çorba bir kaşığı tereyağ
2 paket dil peyniri
tarçın
HAZIRLANIŞI
İrmiği tereyağda sararmaya başlayıncaya dek kavurun. Şeker ve dört su bardağı su ilave edin ve topaklanmamasına özen göstererek kanştırın. Irmik kanşımı boza kıvamına gelince ateşten indirin ve birkaç dakika dinlendirin. Daha evvelden lif lif kopartılıp ılık suya koyduğunuz dil peynirini kanşııma katın. Peyniri tamamen eriyinceye dek ara vermeden karıştırın. Sakız kıvamına geldiğinde üzerine tarçın serpipi, servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »