Peynirli Ekmek


MALZEMELER
beyaz peynir
bayat ekmek
karabiber
maydanoz
tereyağ
yumurta
kekik
biber

HAZIRLANIŞI
Bayat ekmekleri ince dilimler halinde kesin, üzerlerine tereyağı sürün. Beyaz peyniri ezip, içine yumurta kırın, karabiber ve maydanoz katıp koyuca bir karışım elde edin. Bu kanşımı, önceden yağladığınız ekmeklerin üzerine kalınca bir tabaka halinde sürün, biraz kekik ekip, üzerleri pembeleşinceye dek, ızgarada pişirilir.Arzu ederseniz üzerlerine sucuk, sosis, domates, biber veya mantar koyabilirsiniz.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Peynirli Ekmek Paparası


MALZEMELER
1 bütün ekmek
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı su
1 su bardağı peynir (Beyaz, lor v.s)
7-8 dal dere otu

HAZIRLANIŞI
Bu tanım, bayat ekmekleri değerlendirme açısından da yararlıdır. Pideyle de yapılabilir. Önce kuru soğanları incecik kıyıp,tereyağını erittiğiniz tavada kavurun. Peyniri de katıp, bir iki çevirip ateşten alın. Ekmekleri iri lokmalar halinde bir tepsiye yerleştirin. Üzerine soğanlı peyniri gezdirin. Sonra yağı eritin ve suyla beraber ısıtın.

Yağlı sıcak suyla tepsideki ekmekleri ıslatın, ince kıyılmış dereotunu serpin. Sıcak sıcak servis yapalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Peynirli elmalı toplar


MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan pirinci
2 adet büyük yeşil elma
4 yaprak ince kıyılmış marul
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı soya yağı
1 paket mısır cipsi
2 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay bardağı fıstık içi
tuz

HAZIRLANIŞI
Pirinci haşlayın.Bir kasenin içinde rendelenmiş kaşar peyniri, 1 limonun suyu, 1 çay bardağı fıstık içi, soya yağı, soyup rendelediğiniz elma, yenibahar ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Bu harçtan küçük köfteler hazırlayın. Servis tabağının ortasına marul yapraklarını yayın, hazırladığınız topları marul yapraklarının üzerine alıp, mısır cipsleriyle beraber servis yapın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Peynirli Enginar (4 Kişilik)


MALZEMELER
4 Enginar
1 Limon
1 Su Bardağı Lor Peyniri
Yarım Demet Dereotu
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Tuz


HAZIRLANIŞI
Enginarları soyup temizleyin.Limon suyu,tuz ve az miktar suyla pişirin.
Enginarlar yumuşayınca lor peyniri,kıyılmış dereotu ve kırmızıbiber ilave edin.Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dk daha pişirin.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Peynirli Fasulye Kavurması


MALZEMELER
500 gr. taze fasulye
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri veya çedar peyniri
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Kaynayan suya fasulyeleri atıp 10 dakika haşlayın.
Sütü yumurtayla çırpın. Zar şeklinde doğradığınız soğan, un, karabiber ve tuzu ilave edin.
Tavada tereyağını eritin. Fasulyeleri yan yana dizin. Üstüne hazırladığınız sosu dökün. Sallayarak iki taraflı pişirin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [49/103] Önceki 47 48 49 50 51 Sonraki