Perusari çorbası


MALZEMELER
1/2 yağsız kıyma
havuç
patates
1 yumurta
pirinç
et suyu veya 1 tablet et su
1 adet soğan,
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Kıymanın içine soğan rendeleyin. Tuz, 1 avuç pirinç ve yumurtanın akı koyarak karıştırın. Fındık büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayın ve unlu tepsiye dizin. Tencereye 2 kaşık margarin, rendelenmiş havuç ve patates koyup kaynamaya bırakın. Tuzu ve et su tableti de atın. Sebzeler iyice haşlandıktan sonra köfteleri atın ve köfteler pişinceye kadar kaynatın.Biraz suluca bırakın, altını kapadıktan sonra yumurtanın sarısı ve 1/2 limon suyu ile terbiye yapın. Sıcak servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Pesemen soslu tavuk


MALZEMELER
4 kişilik
1-400 gr but
2-100 gr un
3-400 gr yoğut
4-2 adet yumurta sarısı
5-50 gr tereyağı
6-çiçek yağı
7-1 adet havuç
8-1 adet limon
9-1 lt su
10-yeteri kadar tuz
11-100 gr süt

HAZIRLANIŞI
İlk olarak tavuklar haşlanıp (yaklaşık 30 dak) fırın tepsisine çıkarılır. Derin bir tencerede, tereyağı ile çiçek yağı eritilip un ile kavrulur. 5-10 dak. soğumaya bırakılır.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Peşin Fiyatına 5 Taksit


MALZEMELER
Hamuru İçin;
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
2-3 yemek kaşığı su
İç Harcı İçin;
1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
½ demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
100 gr. yağsız kıyma

Üzerini Süslemek İçin;
½ demet maydanoz (çok ince kıyılmış)

HAZIRLANIŞI
Önce hamur için derin bir karıştırma kabının içinde un, tuz, yumurta ve limon suyunu karıştırarak yoğuralım. Kulak memesinden daha sert kıvamda bir hamur elde edeceğiz. Sonra hamuru 30 dakika dinlenmeye bırakalım. Dinlendirdiğimiz hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler elde edelim. Tezgahımızın üzerini hafifçe unlayalım ve bezelerin her birini 35-40 cm. çapında yufkalar şeklinde açalım.
Öte yandan mantının iç harcı olan kıyma, maydanoz ve soğanı karıştırıp, tuz ve karabiberle lezzenlendirelim. İyice yoğurduğumuz iç harcı, yufkanın üzerine birer çay kaşığı ölçüsüyle en az beşer santim aralıklarla dağıtalım.. Sonra üzerine diğer yufkayı kapatalım. Bir bıçak yardımıyla yufkaları 5 x 5 cm?lik kareler şeklinde ancak tam ortalarında da kıyma olacak biçimde keselim.
Öte yandan geniş bir tavaya yarım çay bardağı sıvıyağı koyulup, hazırladığımız mantıları altın sarısı renk alıncaya kadar kızartalım.
Şimdi de sos için ufak bir tavaya zeytinyağı koyup, sarmısak, salça, varsa rende domates, sirke ve su ekleyip, 4-5 dakika pişirelim. Baharatlarımızı da katarak sosumuzu lezzetlendirelim ve ocaktan alalım.
Şimdi kızaran mantıların üzerine hazırladığımız salçalı sosu gezdirip, ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servise sunalım.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Peşmelba


MALZEMELER
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı fındık içi
200 gr beze
1 su bardağı süt

HAZIRLANIŞI
Şeker ve fındığı, teflon tavada koyulaşıncaya dek kavup krokan yapın. Yağlanmış düz bir zemin üzerine döküp soğutun ve küçük parçalara kırın. Krem şantiyi sütle çırpın. Çukurca bir kaba naylon döşeyin ve içine oniki adet beze tanesi koyun. Diğerlerini elinizle ezerek, krem şanti ve krokanla karıştırılıp kaba dökün. Dipfrizde yirmidört saat bekletin. Tabağı tersyüz edin, naylonu çıkartın ve servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Pestil Hoşafı


MALZEMELER
1 parça cevizli pestil
5 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı toz şeker


HAZIRLANIŞI
Pestili komposto tenceresine alıp, üzerine toz şekeri ve sıcak suyu katın. Pestil ve toz şeker eriyince soğutup, servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [43/103] Önceki 41 42 43 44 45 Sonraki