Patlıcanlı Pilav


MALZEMELER
5 yemek kaşığı margarin
100 gr tel şehriye
500 gr yağsız kuzu veya dana eti
1 baş soğan
3 adet patlıcan
500 gr pirinç
1,5 kase et suyu
Yeteri kadar tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Tel şehriyeleri 2 yemek kaşığı margarinle kavurup ayırın. Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyun. Kuşbaşı doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Sonra sıkarak kağıt havlu ile kurulayın. Hafif kızartın.
Ayrı bir tencerede ince doğranmış soğanı bir yemek kaşığı margarinle kavurun. Kuşbaşı doğranmış eti ilave edin. Etler suyunu çekince 1 su bardağı sıcak su ve tuzu ile karabiberini ekleyip ateşi kısın. Etler yumuşamaya başlayınca patlıcanları ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
Pirinçleri et suyu ile sade pilav yapın. Derince bir kaseye streç kağıt yayın. Önce kavrulmuş şehriyeleri koyun. Üzerine pilavın yansını biraz bastırarak koyun. Sonra patlıcan et koyun. Üzerine tekrar pilavın yarısını koyun kağıt kapatın. 5 dakika sonra düz bir tabağa ters çevirerek servis yapın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Patlıcanlı Profiterol (3 Kişilik)


MALZEMELER
Profiterol Hamuru İçin:
1 Su Bardağından İki Parmak Az Su
1 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
İçi İçin:
1 Adet Patlıcan
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı


HAZIRLANIŞI
Profiterol hamuru için,suyla tereyağını kaynatın.Su kaynadıktan sonra unu azar azar ilave edin.Topaksız bir hamur elde etmek için hamuru tahta kaşık ile karıştırın.Hamur koyu bir kıvama geldiğinde ateşten alın.Soğuduktan sonra 3 adet yumurtayı ve tuzu ilave edin.Yumurtaların hamur ile özleşmesi için çok karıştırın.
Yağladığınız tepsiye hamuru krema sıkacağı ile sıkın.Önceden ısıtılmış fırında hamurları kızarana dek pişirin.Fırını kapattıktan sonra profiterolleri 5 dakika fırının kapağını açmadan bekletin.
İçi için öncelikle patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.Patlıcanları profiterollerin içine doldurun.Dilerseniz bademle süsleyerek servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Patlıcanlı Ravioli


MALZEMELER
1 paket hazır Ravioli
5-6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Geniş ve derin bir makarna tenceresine su ve tuz koyalım. Su iyice kaynamaya, fokurdamaya başladığında raviolileri ekleyip, 8-9 dakika kadar haşlayalım. Zaten pişen ravioliler hemen suyun yüzüne çıkmaya başlayacaktır. Hemen süzdürüp, geniş bir tabağa yerleştirelim.
Artık haşlanmış raviolilerin üzerine hazırladığımız sosu kaşıkla gezdirip, en üstüne de rende peynirimizi serpiştirip, servise sunalım.

SOSUN TARİFİ
Bu arada sosu hazırlamak üzere patlıcanları alacalı soyalım. Yani bir sıra soyup, bir sıra soymadan patlıcanı hazırlayalım. Sonra da boylamasına dört uzun parçaya bölelim. Şimdi bu uzun parçaları bir kesme tahtasının üzerine yerleştirip birer santimlik dilimler halinde keselim. Sarmısaklarımızı ?dövelim? ya da çok ince ince doğrayalım. Artık geniş tavamıza yağı koyup, erir erimez sarmısakları katıp, 1 dakika kadar tadının yağa iyice geçmesi için kavuralım. Sonra da patlıcanları ekleyip, 8-10 dakika kadar karıştırarak kızartalım. Tuz, biber ve fesleğeni ekleyip, altını söndürelim.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Patlıcanlı Saksı Kebabı (4 Kişilik)


MALZEMELER
3 Adet Patlıcan
Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Margarin
1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Adet Küçük Doğranmış Havuç
1/2 Su Bardağı Bezelye
Bikaç Adet Tane Karabiber
1 Diş Dövülmüş Sarmısak
1 Adet Defne Yaprağı
2 Adet Maydanoz Sapı
Fesleğen
Tuz
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Adet Domates


HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı kızdırıp,patlıcanları içine atın.Kızarttıktan sonra ortadan ikiye ayırın.Margarini eritin.Etleri yağa alıp,kavurun. Havuçlar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.
Kızartılan patlıcanların içini oyup,harcı doldurun.Üzerine kekik serpin. Domatesleri dilimleyip,patlıcanların üzerine kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dk pişirin.Fırından alıp, üzerine bezelye serpip,servis yapın.

Kategori: Kebaplar.

Yukarı Git »

Patlıcanlı Tavuk (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş soğan
4 adet tavuk fileto
Yarım limonun suyu
1 adet küp doğranmış patlıcan
4 adet küp doğranmış domates
2 su bardağı kırmızı şarap
1 demet maydanoz


HAZIRLANIŞI
Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını alın. 2 su bardağı rendelenmiş soğanı ekleyin. Soğanın rengi değiştiğinde küp kesilmiş patlıcan ve domatesleri ekleyin. Bir dakika çevirdikten sonra 2 su bardağı kırmızı şarabı ilave edin. Yüksek ateşte şarap azalana dek pişirin.
Başka bir tavada limon suyuyla birlikte tavuk etini çevirin. Servis tabaklarının ortasına tavukları, kenarlarına ise patlıcanlı harçtan koyun. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [33/103] Önceki 31 32 33 34 35 Sonraki