MALZEMELER
350 gr Az Yağlı kıyma
1 Dilim Ekmek İçi
3 Adet Patlıcan
Yarım demet Maydanoz
1 Adet Soğan
Tuz , Karabiber
Kızartmak İçin1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Sos İçin:½ Fincan Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
7-8 Diş Sarmısak
2 Adet Domates
½ Demet Nane
½ Demet Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Şeker
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alalım. Özleşene kadar iyice yoğuralım. Köfte harcından yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım. Köfteleri bir kenarda bekletelim.
Patlıcanları, 1 çorba kaşığı şeker ve tuz ilave edilmiş suda 20 dakika bekletelim. Daha sonra patlıcan dilimlerini yıkayıp, kurulayalım. Kızgın sıvı yağda patlıcanları hafifçe kızartalım.
Alta patlıcan dilimi, üste 1 adet köfte ve en üstte patlıcan dilimi gelecek şekilde dizelim.
Ayrı bir tavaya yarım kahve fincanı sıvı yağı alalım. Küçük doğranmış soğanı ve dövülmüş sarmısakları pembeleştirelim. Rendelenmiş domatesi ekleyip, 2 dakika daha pişirelim. Tuzunu ayarlayalım. 1 su bardağı suyu ve şekeri ilave edelim. 1 dakika daha kaynattıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım.
Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların üzerine bu sosu dökelim. 15 dakika fırında pişirelim. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve nane serperek servis yapalım.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet patlıcan
1 paket penne makarna
4 adet domates
2 adet yeşil biber
3 diş sarmısak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Kesme şeker
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kaynayan tuzlu suya makarnaları atıp 8-10 dakika haşlayın ve süzün. Patlıcanları yol yol soyup küp şeklinde doğrayın. Yağda kızartıp kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün. Tavaya zeytinyağında dövülmüş sarmısakları atıp, domatesleri ve yeşil biberleri doğrayın. Kesmeşeker, karabiber ve tuz atıp sosu 10 dakika kaynatın. Sosu ocaktan aldıktan sonra patlıcanları içine atıp makarnayla karıştırın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg patlıcan(iri ve kalın tercih edilmeli)
2 su bardağı amerikan pirinci
1/2 kg yağsız kuşbaşı et
200 gr haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestane
200 gr haşlanmış ve küçük doğranmış mantar
tuz
karabiber
kızartmalık yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
2 su bardağı su (sıcak olmalı)
HAZIRLANIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur ve bir parmaktan biraz daha ince uzunlamasına kesilir. Sıvı yağın içine tereyağı eklenir ve patlıcanlar yağ iyice kızınca iyice pembeleşinçeye kadar kızartılır. Ne kadar çok kızarırsa o kadar lezzetli olur. Kızaran patlicanlar kağıt havlu üzerine bırakılır ve fazla yağı çektirilir. Bu arada pirinç beyaz suyu tamamen kayboluncaya kadar yıkanır ve kuşbaşı etler iyice haşlanır. Çukur bir borcam yada tencereye patlıcanlar yan yana tüm tencereyi kaplayacak şekilde dizilir. Patlıcanların ince kısımları dışta kalmalıdır. Daha sonra borcama patlıcanların üzerine kuşbaşı etlerin yarısı konur. Bunun üzerine pirincin yarısı eklenir. Pirincin üzerine haşlanmış kestane ve mantar dökülür ve bunun üzerine kalan pirinç eklenir. En üste kalan et konur ve içine arzu edilen miktarda tuz ve karabiber karıştırılmış 2 su bardağı sıcak su ve et suyu eklenir. Daha sonra uçları tencereden sarkan patlicanlar tek tek kapatılır. Yemek o an tencere içinde bir balkabağı görünümündedir. Daha sonra yemeğimiz önceden iyice ısıtılmış fırında suyu tamamen çekilinceye kadar pişirilir. Fırından çıkınca düz bir tepsiye ters çevrilir ve dilimlenerek kesildikten sonra afiyetle yenir.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1 kg kuşbaşı et
1 kg patlıcan
domates
soğan
HAZIRLANIŞI
Soğan ve bol domatesle pişirdiğiniz eti, orta boy bir tencerenin dibine yayın.Patlıcanları soyun, boylamasına dörde bölüp, kızartın ve etin üzerine yayın. Yıkadığınız pirinçleri, patlıcanların üzerine koyup, bir su bardağı su veya etsuyu takviyesiyle pişirin. Ters çevrip başka bir tepsiye alın, sıcak servis yapın.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet patlıcan
3 su bardağı pirinç
6 su bardağı su
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber, tuz
Arzu edilirse 1 çay kaşığı safran ve iki adet dövülmüş damla sakızı
HAZIRLANIŞI
Evvela bir-iki baş soğan ince doğranıp, sade yağda iyice kavrulur. Taze tohumsuz patlıcanın kabukları soyulur. Patlıcanlar küp küp (küçük Hindistan cevizi büyüklüğünde) doğranır, suda haşlanır. Kızaran yağla birlikte de patlıcanlar çevrilir. Pirincin ölçüsüne göre su ve tuz katılıp, kaynatılır, pirinci konur. 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir. Biber, arzu edilirse sakız ve biraz da safran konur. Kısık ateşte demlenmeye başlayan pilav, üzeri göz göz olunca pişmiş demektir.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »