MALZEMELER
Kemer patlıcan,
Et (ortayağlı kıyma),
Soğan,
Taze biber(yeşil),
Domates,
Sarımsak,
Maydanoz,
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet patlıcan
2 çorba kasığı kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 cay bardağı zeytinyağı
1 çorba kasığı salca
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyun. Diplerini koparmadan bıçakla derin derin çizin. 2 çorba kasığı kıyma ve 1 adet yemeklik doğranmış soğan ve tuzu karıştırıp yoğurun.
Patlıcanların aralarına doldurun, 1 çay bardağı zeytinyağı tavada kızdırın, 1 çorba kasığı salçayı ezin. Patlıcanların üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Kg Patlıcan
2 Adet Yumurta
3 Çorba Kaşığı Un
1 Demet Maydanoz
3 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
Sos İçin
3 Adet Domates
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4-5 Diş Sarmısak
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Kızartmak için
1 Su Bardağı Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Patlıcanların kabuklarını alaca soyalım. Fındık iriliğinde küp şeklinde doğrayalım. Patlıcanlara 1 çay bardağı su ilave ederek, haşlayalım. Patlıcanlar yumuşadığında ateşten alarak, suyunu süzelim. Kevgire aktaralım. Elimizle bastırarak kalan suyu süzelim.
Sonra patlıcanları çukur bir kaba aktarıp, 2 adet yumurtayı, unu, tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanozu ve beyaz peyniri ilave edelim. Malzemeler özleşene dek karıştıralım. Karışımdan bir kaşık yardımıyle alarak, kızgın sıvı yağa dökelim. Arkalı önlü kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım.3
Sos için: domatesleri rendeleyelim. Dövülmüş sarmısaklarla birlikte 2 çorba kaşığı sıvı yağda 3 dakika pişirelim. Şeker, tuz ve karabiberi ekleyelim. ateşten alalım. Köfteleri sosla birlikte servis yapalım.
Kategori: Köfteler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5-6 adet tombul patlıcan
1 kg orta yağlı kıyma
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
4 adet orta boy domates
Yarım çay bardağı beyaz şarap
2 su bardağı rende kaşar peyniri
4 su bardağı beşamel sos
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet çırpılmış yumurta
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları ister alacalı olarak isterseniz tamamen soyalım. Sonra yarım cm.lik halkalar halinde dilimleyip, su dolu bir tasın içine koyup, üzerine bir tatlı kaşığı tuz atarak en az 30 dakika acı suyunun çıkması için bekletelim.
Bir taraftan da derin bir tavaya kıymayı, çok ince yemeklik kıyılmış soğanı ve zeytinyağını koyup, orta ısılı ateşin üzerinde karıştırarak kavuralım. Yaklaşık 10-12 dakika sonra kıymanın rengi iyice kahverengileştiğinde altını söndürelim. İsterseniz bu arada beşamel sosu da hazırlayalım. Bunun için ufak bir tencereye yağı koyalım, erir erimez unu ekleyip kavurmaya başlayalım. Unun rengi sararmaya başladığında azar azar sütü ilave ederken, sürekli karıştırmaya da devam edelim. Tuz ve karabiberi de serpiştirip, katılaşıncaya kadar pişirelim. Sos kaynadıktan 1 dakika sonra ocağın altını söndürelim, içine çırpılmış yumurtayı ekleyip karıştıralım ve bir kenarda beklemeye bırakalım.
Şimdi gelelim patlıcanları kızartma işlemine. Suyunu süzüp, kağıt peçete arasında kurulayalım ve bol kızgın yağda kızartalım. Artık hazırlıklar bittiğine göre musakkayı yapmak üzere, en az 40 cm uzunluğunda ve 2-3 parmak derinliğindeki fırın kabımızı önümüze alalım. En alt sıraya kızarmış patlıcanların yarısını dizelim. Üzerine 1 su bardağı rende peyniri serpiştirelim.
Şimdi de kıymalı harcımızın hepsini, kalın bir kat olacak şekilde yayalım. Tekrar, kalan son kata, koyu kıvamdaki beşamel sosunu da dikkatli bir şekilde boşaltalım. Bu arada fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım. Eğer varsa bir miktar rende kaşar peyniri de serpiştirelim ki, musakkanın üzeri kızarmış şekilde çıksın. Yaklaşık 35-40 dakika pişirip çıkaralım. Hafif ılınınca servis yapalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet bostan patlıcanı
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet domates
100 gr kıyma
HAZIRLANIŞI
Patlıcan ve patatesler küçük küçük kesilerek kızartılır. Ayrı bir tencerede rendelenmiş domates, kıyma ve doğranmış soğan kavrulur 1 yemek kaşığı sana yağda kavrulur. Kızarmış patlıcan ve patatesler bu karışımın içine atılarak tencerede 1-2 kez döndürülür. Tüm malzeme derin bir güvece konulur. Üzerine biraz kekik ekilir ve birkaç küçük parça margarin eklenir. 2 bardak su koyduktan sonra fırında pişirilir.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »