Pastırmalı Dana Biftek


MALZEMELER
8 adet ince kesilmiş dana biftek
8 adet ince kesilmiş pastırma
16 adet adaçayı yaprağı
1 adet soğan
tuz
karabiber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı Marsala (Kırmızı Şarap)
Sosu icin gerekli malzeme:
1 bardak et suyu
1 yemek kaşığı un nişastası
kekik
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Biftekleri biraz dövdükten sonra tuz ve karabirberleyin, üzerine pastırma ve adaçayı yapraklarını koyun diğer bifteği üzerine kapatın ve dört yanını kürdan yardımı ile iyice kapatın. Daha önce kızdırılmış sıvı yağın içerisinde hafif ateşte iki tarafını da kızartın.Tavadan cıkarın ve sıcak kalmasını sağlayın.
Sosu için: Soğanları küçük kareler halinde doğradıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağında (kısık ateşte) kavurun. İki yemek kaşığı un nişastasını ilave edin, et suyunu, kırmızı şarabı ilave edin ve beş dakika kaynatın. Servis esnasında bifteklerin üzerine dökün. Bu et kızartmasının yanına evde yapılmış makarna yakışır.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Pastırmalı Ispanak Salatası


MALZEMELER
1 demet, 1 bağ ıspanak
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet haşlanmış katı yumurta
10-12 dilim çemenleri ayıklanmış pastırma veya
10-12 dilim istediğiniz türde salam

HAZIRLANIŞI
Öte yandan ayıklayıp, yıkadığınız ve süzdürüp ince ince dilimlediğiniz ıspanakların üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Sonra da elinizle, köfte yoğurur gibi hafifçe ovalayın ve salata kasesinin üzerine oturtun.

Bir yandan da, bir-iki damla sıvıyağı koyduğunuz tavada çemensiz pastırmadan veya jambonları ya da salamları 2-3 dakika kadar çevirerek hafifçe kavurup, kızartın. İsterseniz önce kibrit çöpü formunda doğrayıp, sonra kavurabilirsiniz.

Kavrulan pastırma ya da diğer malzemeleri sıcakken ıspanağın üzerine boşaltın. Katı yumurtaları elma gibi dilimleyip, salatanın etrafına dizin. Artık en sos aşamada o meşhur hardal sosumuzu tüm salata kasesinin üzerinden aşağıya doğru boca edebilirsiniz.

Sos fazla gelirse, ikiye ayırıp, yarısını ertesi güne saklayabilirsiniz. Servise hazırdır, afiyet olsun.

SOSUN TARİFİ
Önce sos için tüm malzemeleri bir tasın içinde iyice çırpıp, karıştıralım. Tavuk suyunuz yoksa, ılık sade suyun içine bir yemek kaşığı toz tavuk bulyonu katıp, iyice eriyinceye kadar karıştırabilirsiniz. Hazırladığınız sosu bir kenarda bekletin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Pastırmalı Karnıyarık Böreği (6-8 Kişilik)


MALZEMELER
6 Yufka
2 Yumurta Sarısı
1 Paket Margarin
2 Çorba Kaşığı Susam
İç malzemesi:
6 Dilim Pastırma
6 Dilim Kaşar Peyniri


HAZIRLANIŞI
Pastırmanın çemenlerini ayırıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Peynir dilimlerini de ortadan ikiye kesin. Margarini tavada eritip ılıtın.
Düz bir zemine yufkanın birini yayıp üzerine yağ sürün. Diğer yufkaları da aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin. Keskin bir bıçakla 12 eşit parçaya bölün. Her parçanın geniş kenarına bir dilim pastırma ve bir dilim kaşar peyniri yerleştirip geniş bir sigara böreği şeklinde sarın.
Fırın tepsisini yağlayıp börekleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Herbirini ortasından uzunlamasına bıçakla keserek karnıyarık şekli verin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Pastırmalı Kol Böreği


MALZEMELER
2 adet hazır yufka

İç Harcı İçin;
4 bardak ıspanak (ayıklanmış ve doğranmış)
15 dilim pastırma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı pul biber

HAZIRLANIŞI
Bir tavada temizlenmiş ıspanakları ve zar şeklinde doğranmış soğanları erimiş yağın içinde kavurun. Üzerine kare doğranmış pastırmaları ilave edin. 4-5 dakika karıştırarak pişirin. İçine tuz atmayın. Karabiber ve pul biber atıp soğumasını bekleyin.
Yufka sosu için, 3 yumurtayı bir cam kabın içinde çırpın. Sıvıyağı ve sütü içine karıştırıp, bekletin.
Yufkanın bir tanesini masanın üstüne serip her tarafına yufka sosundan iyice sürün. Yine yufkanın dört bir etrafını ortada katlayaraktan, kare şeklinde zarf formuna getirin. Ispanaklı pastırmanın yarısını ayırıp, yufkanın her tarafına eşit miktarda yayın. Yufkanın bir ucundan başlayarak sarıp, büyük ve kalın bir rulo yapın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp, ayırdığınız harcı paylaştırın. Böreklerin üzerine birer yemek kaşığı yufka sosundan sürün, çörekotunu serpiştirin. Yağlanmış tepsiye ruloları koyun. 175 derece fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirin. Dilimleyip, sıcak olarak servis edin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Pastırmalı Kuru Fasulye


MALZEMELER
400 gr kuru fasulye
125 gr pastırmadan hazırlanan pastırmalı-domatesli harç
büke garni
1-2 dal taze kekik
1 kurutulmuş acı kırmızı biber


HAZIRLANIŞI
Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.
Haşlanmış fasulyeleri süzdürüp, temiz bir tencereye aktarın. Üzerine pastırmalı domatesli harcı ekleyin. Dilerseniz büke garni, kurutulmuş acı kırmızı biber ya da 1-2 dal taze kekik ilave edip, ağır ateşte fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin. Arada gerekiyorsa sıcak tavuk ya da etsuyu ilave edin.
Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten alın. Büke garniyi, taze kekik ve kurutulmuş acı kırmızı biberi çıkartıp, atın. Pastırmalı kuru fasulyeyi önceden ısıtılmış tabaklarda, sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [11/103] Önceki 9 10 11 12 13 Sonraki