Özel Soslu Tavuklu Salata


MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü

Tavuğun lezzetlendirilmesi (marine) etmek için:
2 yemek kaşığı soya sos (bulamazsanız nar ekşisi veya 1 yemek kaşığı sirkede olur)
3 diş sarmısak (dövülmüş)
3 yemek kaşığı sıvıyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik


HAZIRLANIŞI
Önce tavukları lezzetlendirmek için, derin bir kasenin içinde soya sosu, sarmısak, sıvıyağı, tuz, karabiber ve kekiği karıştırıp, tavukları içine koyalım. Her taraflarını iyice bulayıp en az 1 saat en ideali ise 5-6 saat buzdolabında bu ?marinat sosunda? bekletelim. Böylece iyice lezzetlenen tavukları ister yağsız tavada isterseniz fırında iyice pişirelim (en fazla 15-18 dakika tavuğun pişmesi için yeterlidir).
Tavuklar soğuyunca bir kesme tahtasının üzerinde parmak şeklinde dilimleyin ve bekletin.
Öte yandan büyük bir salata kasesinin içine istediğimiz çeşit yeşilliği yerleştirelim. Üzerine tavuk dilimlerini dizelim. Sonra da hazırladığımız sosu tavukların üstünden doğru salatanın üzerine aktaralım. Salatamız hazırdır, afiyet olsun.

SOSUN TARİFİ
Sos için derin bir tasın içinde; mayonez, hardal, ılık tavuk suyu ya da sade su, zeytinyağı, sirke, limon ve tuzla beraber karabiberi ekleyip, iyice çırpalım.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Özge Pastası


MALZEMELER
l kutu krem şanti
4 paket kakaolu piknik bisküvi
l paket vanilya
l su bardağı doğranmış kuru kayısı
l su bardağı kuru üzüm
l su bardağı küçük kırılmış ceviz
2 su bardağı süt
Sosu için :
1 paket kakao
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
(bütün hepsi bir tavada karıştırılıp pişirilecek.)

HAZIRLANIŞI
Bisküvilerin hepsi küçük küçük kırılır üzerine l bardak soğuk süt dökülür iyice karıştırılır, daha sonra üzerine kayısı, üzüm, ceviz ve vanilya ilave edilir ayrı bir kapta krem şanti l bardak süt ile hazırlanır. Hazırlanan krem şanti bisküvilerin içine ilave edilir iyice karıştırılıp dikdörtgen bir borcama dökülür üzerini düzeltip buzdolabına konulur pasta buzdolabında l saat kadar bekletilip sosu ılık iken üzerine dökülür istenirse hindistan cevizi ile süslenir.Buzdolabında l gece bekletilip servis yapılır.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Özlemin çiftlik pilavı


MALZEMELER
200 gr kıyma
2 su bardağı pirinç
1 demet dereotu
1 demet taze soğan
3 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Pilav yapılacak tencereye yağı koyun ve eritin. İçerisine kıyma ilave edin. Kıyma kavrulunca önceden ılık su ile ıslatılmış ve yıkanıp süzülmüş olan pirinci ilave edin. Bir kaç dakika birlikte kavurun.2 su bardağı kaynamış suyu pirinçlerin üzerine dökün. Kısık ateşte suyunu çektirin. Pişen pilavı 10 dakika beklettikten sonra önceden yıkanmış ve ince ince kıyılmış dereotu ile taze soğan ilave edin. Güzelce karıştırıp bir süre beklettikten sonra karabiber dökerek servis yapın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Özlemin yeşil elma tatlısı


MALZEMELER
5 adet elma (orta boy )
1 şişe nane likörü
5-6 çorba kaşığı toz şeker
1 paket krem şanti
1 bardak süt

HAZIRLANIŞI
Elmaları soyulup ikiye bölünerek içleri temizlenir. Yayvan bir tencereye alınır üzerine şeker ve likör ilave edilerek kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine şanti ilave edilerek servis yapılır.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [4/4] Önceki 2 3 4