Mantar Çorbası


MALZEMELER
10 adet kültür mantarı
6 su bardağı su ya da et suyu
2 diş sarımsak
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
Yarım adet limon

Süslemek için;
Dereotu

HAZIRLANIŞI
Önce mantarların saplarının ucunu düzeltip, iyice yıkayın. İnce doğrayarak, içinde limon suyu bulunan suda 10 dakika kadar bekletin. Böylece mantarın rengi kararmayacaktır. Tencereye suyu ya da et suyunu alın. Mantarları ekleyerek 30 dakika kaynatın. Derin bir kasede unu yoğurtla ezip, çorbanın suyundan ekleyerek ılıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş kaynayan tencereye karıştırarak katın. 10 dakika kadar sonra incecik kıyılmış sarımsakları ekleyin, 5 dakika daha ateşte tutup ocaktan alın. Çorbanın servisine yakın kırmızı pul biberi eriyen tereyağında kavurun. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Mantar Çorbası (2 Kişilik)


MALZEMELER
1 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
150 gr Mantar
2 Su Bardağı Et Suyu
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Soğanı kabuğunu soymadan ikiye bölün. Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklı kısmı ile saplarını ayırın. Mantarları temizleyip ayıklayın. Sap kısımlannı kesip ayırın ve bekletin. Diğer kısımlarını ince dilimler halinde doğrayın.
Büyük bir tencerede soğanların kesim yerlerini hafifçe kavurun. Maydanoz ve mantar saplarını ilave edin. Et suyunu ekleyin. Kaynadıktan sonra kapağını kapatarak 30 dak. kadar pişirin.
Çorbayı bir süzgeçten geçirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.Servis yapmadan önce dilimlediğiniz mantarları çorbaya ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Servis tabaklarına alıp maydanozla süsledikten sonra servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Mantar Dolması


MALZEMELER
100 gr. kıyma
12 adet iri mantar
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
Yarım limon
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Mantarların sap kısımlarını çıkarın, limonlu suda bekletin. Tencerenin içine margarin, kıyma, zar şeklinde doğradığınız soğanları, karabiber ve tuz atıp kavurun. Mantarın içine kavrulmuş kıymadan koyun. Fırın kabına yerleştirin. Her birinin üstünü rendelenmiş kaşar peyniriyle kapatın. Fırın kabına 1 bardak su ilave edin. Pembeleşene kadar pişirin. Kırmızı toz biberle süsleyin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Mantar Dolması (2 Kişilik) ( 100 Kalori)


MALZEMELER
400 gr Mantar
6-7 Çorba Kaşığı or Peyniri
1/2 Demet Dereotu
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Mantarları temizleyip kök kısımlarını kesin. Çuku yerleri üste gelecek şekilde cam bir kaba dizin. Tuz ve karabiber serpin.
Kıyılmış dereotunu lor peyniri ile karıştırıp mantarların içine doldurun. Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 15 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Dolmalar.

Yukarı Git »

Mantar Fileminyon


MALZEMELER
6 adet bonfile
6 dilim tost ekmeği
20 adet mantar
1 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
6 yemek kaşığı krema
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Tost ekmeklerini yuvarlak bir kalıpla kesip, fırında iyice kurutun.
Mantarları ince ince doğrayın. Yağı eritin. Ufak doğranmış soğanlar ile mantarı kavurun. Tuzunu, karabiberini ve salçasını atın. Altını kapatın. Kremasını içine atıp, karıştırın.
Yağsız teflonda bonfilelerin iki tarafını da ikişer dakika pişirin. Kenarda bekletin.
Fırın tepsisine ekmekleri sıralayın. Üzerlerine bonfileleri koyun. Mantarlı sosu ilave edin. Fırında 20 dakika pişirin.
Yemekçinin notu: İsterseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [8/66] Önceki 6 7 8 9 10 Sonraki