MALZEMELER
250 gr. margarin
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz
İç malzemesi için:
4 su bardağı Mürdüm eriği
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş badem
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
HAZIRLANIŞI
Mürdüm eriğini ortadan ikiye bölüp çekirdeğini çıkarın. Tencereye alın, 1 bardak toz şeker koyup, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. 1 yemek kaşığı un ve dövülmüş badem ekleyip soğuması için bekletin.
Margarin, yoğurt, tuz, yumurta sarısı, kabartma tozunu karıştırın. 4 su bardağı un ekleyip sert bir hamur tutun. Hamuru 20 dakika dinlendirin.
Hamurdan portakal büyüklüğünde bir beze yapıp, kenara ayırın. Cam tart kalıbına hamurun geri kalanını kenarlarından yükselterek yayın. Soğuttuğunuz bademli karışımı koyun. Ayırdığınız hamuru, tart kalıbı büyüklüğünde açın. Hamuru 2 santim kalınlığında kesip 1 santim boş bırakın. Hamuru iki yanından çekiştirerek açın, kafesler ortaya çıkacak. Hamuru tartın üstüne yerleştirip kenar kısımlarını kesin. Yumurta sarısı sürüp 25 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet yumurta
1,5 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı eritilmiş ılıtılmış tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak)
Üzeri için;
Yarım su bardağı çekilmiş fındık
HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırın, şeker, sıvıyağ, tereyağı, yoğurt ve karbonat ilave ederek karıştırın.
Unu azar azar ve yavaş yavaş ekleyerek hamuru toplamaya, yoğurmaya başlayın.
Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur olacak.
Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizi de bir tasa koyulmuş sıvıyağa batırarak hamurları yuvarlayıp, hafif yassılatıp, klasik kurabiye formunu verin.
Yağlanmış kuzine fırını tepsisine yayıp, üzerine çekilmiş fındık serpiştirip, kuzine sobası fırınında üzerleri hafif sarı kahverengi olana kadar pişirip, alın.
Soğutup servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr kayısı püresi
3.5 çay bardağı toz şeker
10 yumurta sarısı
500 gr çırpılmış şanti
7 yaprak jelatin
HAZIRLANIŞI
Kayısıyı püre haline getirip ocakta kaynatın. Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarısı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın.
Jelatinleri soğuk suda yumuşatarak, sıcak kayısı püresinin içine idave edin. Yumurta beyazı ve toz şekeri mikserde çırpıp pürenin içine ekleyin. Daha sonra bu karışımı çırpılmış şantiye yedirin.
Son olarak hazırladığınız karışımı bir kaba döküp. dolapta 30 dakika beklettikten sonra dilediğiniz şekilde servis yapın.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
400 gr sütsüz acı çikolata (bitter)
8 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Çikolataları küçük küçük parçalara ayırıp, çelik bir tencereye yerleştirin. Çok kısık ateşte eriyinceye dek tutun. Büyük bir kasede yumurtaların sadece sarılarını 15 dakika mikserde çırpın. Çırparken erimiş çikolatayı kaşık kaşık ekleyin. Ayrı bir kasede yumurta aklarını kar gibi köpük oluncaya dek çırpın. Mutlaka tahta bir kaşık kullanarak, birer kaşık birer kaşık çikolatalı sosun içine bırakın. Köpüğün inmemesine dikkat edin. Böylece tüm yumurta aklarını çikolatalı karışıma yedirin. Kaselere paylaştırıp, buzdolabına alın. 1 gece buzdolabında bekletip, ister sade isterse dondurmayla beraber servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr.yufka
5 kaşık yağ
3 yumurta
1 çay bardağı süt
İçi için
250 gr. beyaz peynir
½ demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
Porselen bir kaseye yumurtaları kırınız, üzerine sütü, erimiş yağı koyup iyice karıştırınız. Yufkaları geniş bir yere serip üzerine hazırladığınız yağlı karışımı bir fırça ile sürünüz. Diğer yufkayı da üzerine koyup tekrar karışımdan sürünüz. Böylece bütün yufkalar bitene kadar sürüp üst üste koyunuz Sonra yufkaları 10 cm. eninde, boyuna kesip tekrar her parçayı ortadan ikiye ayırınız. Her parçayı birer bire alıp içine rendelenmiş peynir ve maydanoz karışımını (arzuya göre kıymalı börek içide koyulabilir) yufkanın bir ucunu börek içini kapatacak şekilde kapatıp Muska gibi sararak bir üçgen meydana getiriniz. Hazırladığınız üçgenleri yağlanmış tepsiye koyup üzerlerine tekrar karışımdan sürüp altını üstünü orta hararetli bir ateşte pembeleşene kadar kızartınız. Soğutmadan servis yapınız.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »