Mülayim çorbasi


MALZEMELER
3 corba kasigi un
2 cay bardagi siviyag
5-6 bardak et suyu veya su
3 dis ezilmis sarmisak
1 su bardagi yogurt
1 yumurta sarisi
yarim limonun suyu
3 tatli kasigi kuru nane
tuz

HAZIRLANIŞI
1,5 cay bardagi siviyagda unu kavurun.Fazla sarartmadan soyle bir cevrilsin.Uzerine et suyunu ekleyin. Kalan yarim cay bardagi siviyagi, sarmisaklari ve tuzunu ilave edin. Surekli karistirarak kaynamaya birakin. Diger tarafta, yogurt,yumurta sarisi ve limon suyunu cirparak corbanin terbiyesini hazirlayin. Corba kaynadiktan sonra, once corbadan terbiyeye bes alti kasik ilave edip, karistirin. Daha sonra terbiyeyi yavas yavas corbaya ilave edin. Bir tasim kaynamaya birakin. Naneyi ilave edip karistirin ve atesten indirin.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Mülkiye Kebabı


MALZEMELER
6 adet kuzu külbastı (kasapta hazırlatabilirsiniz)
2 adet orta boy uzun patlıcan
2 adet orta boy kabak
2 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle kuzu külbastıların her tarafını kekiğe bulayalım ve bir tavada iki taraflı iyice kızartalım. Sonra da bir tabağa alarak bir kenarda bekletelim.
Şimdi de kabak, patlıcan ve havuçları soyalım ve hepsini boylamasına dörde bölelim. Sonra her bir parçayı yine ikiye ya da dörde bölerek, kurşun kalem kalınlığında sebzeler elde edelim. En sonunda bu sebzeleri ortadan ikiye bölünerek kibrit çöpü formuna getirelim ve hafifçe unlayalım.
Bir tavaya koyduğumuz zeytinyağı kızınca önce havuçları atalım, 2-3 dakika kadar kızartalım. Sonra kabak ve patlıcanlar ilave edelim ve sebzeler yumuşayıncaya kadar kızartma işlemine devam edelim.
Delikli kepçe yardımıyla tavadan sebzeleri alalım ve bir kağıt peçete üzerine koyarak, fazla yağını emdirelim, son olarak tuzla biberi serpiştirelim.
Büyük servis tabağını önümüze alalım. Altına önce sebzeleri yerleştirelim ve sonra da külbastıları yerleştirerek servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Mundar İliği (Omuriliği)


MALZEMELER
Yarım kg. omur iliği
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
Sıvıyağ (kızartmak için)

HAZIRLANIŞI
Pişmiş kemikli eti yedikten sonra, kemiğin yuvarlak ucundan vurarak altına koyduğumuz kaşığa düşen ilikleri hangimiz kapışmadık ki? Ama ilikten özel bir yemek yapmak, bildiğimiz kadarıyla Türk mutfağında yok. Sefarad mutfağında ise özel bir yeri var. Dolayısıyla sefarad mutfağında kullanılan özel malzemeleri, onlara hizmet veren kasaplarda bulmak mümkün.
Önce kasaptan, kemikten ayrılmış olarak aldığımız omur iliğinin zarlarını temizleyelim ve tencereye üzerini geçecek kadar su koyup, haşlayalım. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya batırıp yuvarlak, halka şekli verip, yağını kızdırdığımız tavada önlü arkalı kızartalım.
Bu arada ?mundar? sözcüğünü açıklamak gerek. Türkçe?ye Farsça ?mundar? sözcüğünden geçen mundar pis, kirli, şeriat hükümlerine uygun kesilmemiş hayvan anlamında kullanılır. Oysa mundar iliği, anatomi de omuriliğe karşılık gelen bir sözcük. Omurga içinde bulunan kanal boyunca uzanan bir sinir dokusu ve tanımladığımız yemek de ?ilik? adını verdiğiniz bu maddeden yapılıyor.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Muradiye Çorbası / Bursa


MALZEMELER
½ tavuk göğsü
1 adet kabak
1 adet havuç
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı arpa şehriye
2 yemek kaşığı un
50 gr. tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü fındık büyüklüğünde kesip bir tencerede az pişiriyoruz. Az piştikten sonra içine kabak, havuç (fındık büyüklüğünde doğranacak) tereyağı koyup, biraz daha pişireceğiz. Diğer tarafta derin bir kasede yoğurt ve unu karıştırıp, onu da bu çorbaya yavaş yavaş katacağız. İki kaşık da arpa şehriyeyi ilave edeceğiz. Şehriye de piştikten sonra içine tuz ve karabiber ekleyip karıştıracağız. Sonra bu çorbamız servise hazırdır.
Gülsen Kılınç/Bursa

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Mürdüm Erikli Tart


MALZEMELER
200 gr un
75 gr şeker
1 adet yumurta
125 gr margarin
1 paket vanilya
1/2 kg mürdüm eriği
1 avuç fındık, kırılmış
1/2 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI
Margarini şekerle çırpın, yumurta ilave edip onbeş dakika daha çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip, yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın. Erikleri üzerine yerleştirin, fındık ve pudra şekeri serpip, pişirin.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [59/66] Önceki 57 58 59 60 61 Sonraki