MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü
2 diş sarmısak
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 bardak tavuk suyu
1 bardak konserve mısır
1 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı kuru nane
HAZIRLANIŞI
Tavukları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. 2 diş sarmısak ve 3 bardak su ekleyip, 20 dakika kaynatın. Tavukları sudan alıp fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Tencerede kalan malzemeye, süt ve un ilave ettikten sonra karışımı çırpıp tavukların üzerine gezdirin. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine 1 bardak mısır serpiştirin. Tavada yağı eritip içine kuru naneyi ekleyip, 1-2 kez karıştırın ve tavukların üzerine gezdirip servise hazırlayın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Yarım kg kuzu kıyma
2 diş sarmısak
1avuç taze ekmek içi
1yumurta
1soğan
1çay bardağı süt
3 yemek kaşığı un
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber.
HAZIRLANIŞI
Soğan, sarmısak ve maydanozu çok ince kıyın.Ekmeği sütte ıslatıp sıkın. Soğan, sarımsak, maydanoz ve ekmek içini kıymaya ilave edin. Yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından ufak parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın. Una bulayıp kızgın zeytinyağında kızartın. Servis tabağına alıp sıcak ya da ılık servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Adet Yumuta
1 Kahve Fincanı Yoğurt
1 Kahve Fincanı Eritilmiş Margarin
2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı Karbonat
Alabildiği Kadar Un
Kızartmak İçin: Sıvı Yağ
HAZIRLANIŞI
İlk olarak geniş bir kapta 1 adet yumurtayı,1 kahve fincanı yoğurdu,1 kahve fincanı eritilmiş margarini,1 çay kaşığı karbonatı ve alabildiği kadar unu iyice karıştırın.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dk dinlendirin.
Sıvı yağı tercihen teflon bir tavaya alın. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,kızgın sıvı yağın içine atın ve çevirerek kızartın.
Delikli kepçeyle servis tabağına aldığınız tatlıların üzerine pudra şekeri serpin.(isteğe göre hindistan cevizi ve tarçın serpebilirsiniz) Soğuyunca servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg uykuluk
2 su bardağı su
1 limonun suyu
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağı
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Uykuluk bizim mutfağımızda, özel meraklıları olan bir sakatat. Özellikle İstanbul Sütlüce?de onlarca uykuluk bulabileceğiniz uykulukçu restoranlar var. Uykuluğu, kasaplık hayvanların iç organlarından elde edilen, beyine benzer, beyaz ve yağlımsı bir bezdir. Pişirilmeden önce kaynar suya batırılıp sonra soğuk suyla şoklanır. Kurulanıp ince derileri soyulur. Izgarada ve fırında pişirilir.
Sefarad mutfağına göre uykuluğu şöyle pişiriyoruz:
Önce uykulukları yıkayalım. Zarını soyarak tercihe bağlı zarlı da pişirilebilir. Bir tencereye yerleştirelim. Üzerine su, limon suyu, incecik kıydığımız maydanoz yaprakları, yağ ve tuz ekleyip, hafif ateşte pişirelim. Sıcak servis yapalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 kg mor lahana
2 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı kimyon
1 limonun suyu
çok az zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Lahana ince ince kıyılır. Sarmısak dövülür ve en son olarakta diğer malzemeler konulup karıştırılır.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »