MALZEMELER
1 su bardağı kavrulmuş kıyma
8 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın beyazı
1 adet küçük boy lahana
2 adet kuru soğan
1 su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
4 tane milföyü yan yana dizin, diğer 4 milföyü üstüne koyun. Un serpip, merdane yardımıyla açın. Yağlanmış cam fırın kabına yerleştirin. Kenarlarından sarkan kısımları içe doğru düzeltip, yumurta beyazı sürün. Buzdolabında bekletin.
Tavada margarini eritin, zar şeklinde doğranmış kuru soğan, kıyma, karabiber ve tuz atıp karıştırın. İnce doğradığınız lahana yapraklarını ilave edin. Su koymadan kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ceviz içi ilave edip, ocağı kapatın. Milföy hamurunun içine hazırladığınız karışımı koyun. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Sarmısaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 Adet Milföy Hamuru
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
10 Adet Mantar
2 Adet Biber
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Çay Kaşığı Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Milföylerin çözülmesini bekleyin.Soğanı piyazlık doğrayın.Sıvı yağı tencereye alın.Soğanı yağda öldürün.Mantarları küçük küçük doğrayın.Soğana ilave edin.Küçük doğranmış biber,tuz ve karabiberi ekleyin.2-3 dk daha pişirin.
Küçük fırın kaplarına eşit miktarda hazırladığınız harcı yerleştirin.Kapların üzerine milföy hamurlarını koyun.Yanlarını kaba yapıştırın.Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 Adet 10x10 cm ölçülerinde Milföy Hamuru
10-12 Mantar
1 Yumurta Sarısı
2 Domates
300 gr Karides
1 Çay Kaşığı Tereyağı
1 Kesme Şeker
1 Çay Kaşığı Acı Sos
Biber , Tuz
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurlarını yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısı sürün.Orta ısılı fırında 15 dk kızartın.Soğuyunca ortasından ,enlemisne kesip iki parçaya ayırın.
Diğer tarafta domatesleri soyup doğrayın.Mantarları akar su altında yıkayıp doğrayın.Karidesleri 2 dakika haşlayıp kabuklarını çıkarın.
Tavada kızdıracağınız tereyağında domatesleri kavurun.Şeker,tuz ,biber ekleyin.Yumuşayınca mantar ve karidesleri ilave edip kısık ateşte 4-5 dk pişirin.
Domatesler tamamen suyunu çekince hazırladığınız milföylere paylaştırın.Üzerine kesip ayırdığınız parçaları kapatıp sıcak servis yapın.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6-8 adet orta boy enginar (sakın büyük boy olmasın!)
1 adet limonun suyu
6-8 adet hazır kare milföy hamuru
Üzerine sürmek için gerekli olan malzemeler:
1 adet çırpılmış yumurta
İç harcı için gerekli olan malzemeler:
250-300 gr yağsız kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik, çok ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 adet orta boy domates (kabuğu soyulup, tavla zarı formunda doğranmış)
1 demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce temizlenmiş enginarları 2 su bardağı su ve bir limon suyuyla beraber 15 dakika kadar haşlayalım ve süzdürelim. Bu arada iç harcını hazırlamak üzere orta boy bir tavada yağı eritip, ince kıyılmış soğanı ekleyip, bir dakika sonra da dolmalık fıstığı katalım, karıştırarak 2-3 dakika kavuralım. Sonra küp doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi de ilave ederek bir iki kez çevirip, altını söndürelim.
Şimdi de kare milföy hamurlarını mutfak tezgahına serelim. Milföyleri oda sıcaklığında bekletirken bir taraftan haşlanmış enginarların içine 2 yemek kaşığı dolusu kıymalı iç harçtan yerleştirelim. Sonra bir enginarı milföy hamurun tam ortasına yerleştirip, hamurun uçlarını enginarın üzerini kapatacak şekilde katlayalım ve bohça şekli verelim.
Öte yandan yağlanmış fırın tepsisinin içine milföylü enginarları ters çevirerek yerleştirelim. Yani katlı kısım alta gelecek şekilde dizelim. Üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürelim. 10 dakika önceden ısıtılmış ve 175 dereceye ayarlı fırında en az 25 dakika, milföylerin üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirelim. Ilık olarak servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
12 adet milföy
1 çay bardağı un
1 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
2 paket vanilya
4 yemek kaşığı krema
3 su bardağı çilek (veya mevsime göre muz)
1 çay bardağı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Öncelikle, un ve şekeri birbireleriyle karıştırın. Ocağa alıp, süt ve vanilyayı da ekleyerek, muhallebi kıvamına gelene dek, karıştırarak pişirin. Daha sonra kremayı ekleyip, karışım soğuyana kadar robotta çırpın.
Bu arada 12 adet milföyü önce dışarda buzlarını çözdürün, daha sonra geniş bir tepsiye yan yana dizin (bir kürdan yardımıyla milföylerin üzerine bir-iki delik açın ki, çok kabarmasınlar).
Önceden ısıttığınız fırında milföylerin üzeri kızarıncaya (yaklaşık 15 dk) kadar pişirin. Üstleri kızaran milföyleri fırından çıkarın.
Milföyler soğuduktan sonra bir tanesini servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kremadan sürüp, çilekleri (ya da muz dilimlerini) yerleştirin, ikinci milföyü çileklerin üzerine koyup, tekrar krema ve çilekleri sıralayıp, üçüncü milföyü yerleştirin. Bütün milföylere aynı işlemi uygulayın. Hepsinin üzerine elenmiş pudra şekeri serpiştirip, servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »