MALZEMELER
4 Adet Yumurtanın Akı
1 Su Bardağı Toz Şeker
1/2 Tatlı Kaşığı Vanilya
Çırpılmış Krema
Meyve
HAZIRLANIŞI
Yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde kar haline gelene dek iyice çırpın.İçine şekerin yarısını ilave edip,mikserle tekrar çırpın.Şekerin geri kalanını bu karışıma ilave edin.Vanilya ve sirkeyi ekleyip,tekrar karıştırın.
Tepsiyi fırından çıkarın.Üzerine bir tabaka yağlı kağıt yayın.Yağlı kağıdın ortasına kalemle 18 cm çapında bir çember çizin.Hazırladığınız yumurta akı karışımını kağıdın üzerine çemberden taşırmamaya dikkat ederek yayın.Sonra fırına koyun.Mikrodalga fırının yüksek derecesinde 2 dakika pişirin.Fırının kapağını açın.10 dakika içinde bırakın.
Bu sürenin sonunda dikkatlice fırından çıkarın.Soğuyana dek bekleyin.Dikkatlice yağlı kağıdı alıp,bir tabağa koyun.Üzerine çırpılmış kremayı ekledikten sonra çilek,kivi,muz gibi mevsim meyveleri ile süsleyip,servis yapın.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gram çikolatalı kek
1 kutu vişne kompostosu
1 kutu armut kompostosu
50 gr bitter çikolata
400 gram krem şanti
300 gram çiğ krema
4 çorbakaşığı vişne reçeli
Süslemek için :
parça çikolata, vişne taneleri, kakao
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Kakaolu keki kare kare kesin ve genişçe bir kasenin dibine yerleştirin. Dilimlediğiniz armutları ve ikiye bölünmüş vişne tanelerini kekin üstüne yerleştirin.
Vişne reçelini bir kapta 2 dakika ısıtın ve meyvelerin üstüne boca edin.
Bir kaşık yardımıyla iyice bastırın. Çikolatayı bir kapta eritin ve krem
şanti ile karıştırın. Bu karışımı da meyvelerin üzerine döktükten sonra buzdolabında 10 dakika kadar soğutun.
İyice çırptığınız çiğ kremayı soğumuş karışımın üzerine dökün.
Üzerini parça çikolata, vişne taneleri ve kakao ile süsledikten sonra servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
180 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
125 gr. toz şeker ve 105 gr. kahverengi toz şeker
200 gr. un
140 gr. yulaf unu
1 adet büyük boy muz (ezilmiş)
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı baking powder
1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zerdece (?)
75 gr. Hindistan cevizi
90 gr. dolmalık fıstık, ceviz içi, fındık içi karışımı.
2 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
185 gr. kuru meyve (kuru kayısı, kuru üzüm ve kuru erik)
HAZIRLANIŞI
Önce yumuşamış tereyağını mikserle iyice çırpalım. Beyaz ve kahve rengi şekerle beraber kabartma tozu ve baharatları ekleyelim. Sonra yumurta ve ezilmiş muzu ilave edelim. Şimdi unu ekleyip, tahta kaşıkla karıştırmaya devam edelim.
Öte yandan yulaf unu ve kuru meyveleri, Hindistan cevizi ve dolmalık fıstık, ceviz ve fındık karışımını da hamura katalım. İyi karıştıralım ve kek hamuru gibi akıcı kıvamda bir karışım elde edelim. Sonra da bu hamuru bir kaşık yardımı ile üzerine önceden yağlı kağıt veya bir başka bir cins pişirme kağıdı serilmiş tepsiye, aralıklı olarak parçalar şeklinde dökelim. Şimdi de kuki?lerimizi önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15-18 dakika pişirelim. Kukilerin üzerinin iyice kahverengileşmesi gerekmektedir. Sonra fırından alıp, soğuyunca kağıtların üzerinden ıspatula yardımıyla çıkaralım ve servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 Su Bardağı Un
1 Kahve Fincanı Süt
Bir Tutam Yaş Maya
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
100 gr. Margarin
1 Kase Dövülmüş Fındık
2 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
Marmelat ve Toz Şeker
HAZIRLANIŞI
2 Su bardağı unu derin bir kaba alın. 1 kahve fincanı süt ilave edin. Bir tutam yaş mayayı ılık suda ezin. 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve 100 gr. margarin ile beraber hamur yapın. Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletin.
Hamuru ikiye bölün. Merdane ile açın. Üzerine dilediğiniz marmelattan sürün. Bol miktarda dövülmüş fındık serpin. 2 çorba kaşığı kuru üzümü yayın. Rulo biçiminde sarın. 2 Parmak eninde kesin.
Tepsiye dizin. Toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
125 gr. margarin
1 su bardağı böğürtlen
1 su bardağı kayısı
1 su bardağı dut
1 adet şeftali
Yarım bardak çilek
Yarım bardak toz şeker
HAZIRLANIŞI
Margarin ve pudra şekerini karıştırın. Unu ekleyip yumuşak bir hamur tutun. Hamuru iri rulo yapıp folyo kağıda sarın. 1 gece buzlukta bekletin.
Meyveleri yıkayıp süzün. Çekirdekli kısmını çıkarıp doğrayın. Fırına dayanıklı cam kaba alıp toz şeker serpiştirin.
Buzlukta donan hamuru meyvelerin üstünü kapatacak şekilde rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamur kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »