Mengen Pilavı (6 Kişilik)


MALZEMELER
2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
250 gr Mantar
4-5 Raze Soğan
2 Domates
2 Yeşil Biber
Bir Tutam Tozşeker
Karabiber, Tuz


HAZIRLANIŞI
Mantarları ve sivribiberleri ince kıyın. Pirinci yıkayıp süzgece alın.
Bir tencerede yağı eritip önce mantarları sonra da biberleri kavurun. Kıyılmış yeşil soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tenceredeki malzemeyle birlikte soteleyin.
Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Meoyo Kon Pirişil İ Tomat (Domatesli Maydanozlu Beyin)


MALZEMELER
1 adet dana beyni
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI
Öncelikle, dana beyni kullanmak istemezseniz, onun yerine 2 adet koyun beyni kullanabileceğinizi belirtelim.
Beynin zarını kolayca soymak için 2 bardak tuzlu suda 15 dakika kadar tutalım. Zarını soyduktan sonra beyni derin bir tavaya alalım ve 1 çay kaşığı tuzla üstünü örtecek kadar su koyalım. 10 dakika haşlayalım. Soğuyuncaya dek kabında tutup, süzelim.
Yarı haşlanmış beyni küçük parçalar halinde doğrayalım ve pişmekte olan sosa karıştıralım, üzerini geçecek kadar su ekleyelim. 15 dakika kadar pişirip, soğuttuktan sonra servis yapalım.

SOSUN TARİFİ
Ayrı bir kapta rendelediğimiz domatesleri ve incecik doğradığımız biberi sıvıyağda 5-10 dakika kadar çevirelim ve bol suda yıkayıp, süzdürüp, incecik kıydığımız (dereotu ve maydanozları saplarından ayrılmış) pişen sosa ekleyelim. Bir limonun suyunu sıkıp, bir çay kaşığı tuz atalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Meram Böreği


MALZEMELER
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Ilık Su
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
50 gr Margarin
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
Alabildiğince Un
1 Adet Yumurtanın Sarısı
100 gr Beyaz Peynir
Tuz


HAZIRLANIŞI
Hamur yoğurma kabına 1 su bardağı ılık suyu,yarım çay bardağı zeytinyağını ve 1 çorba kaşığı limon suyunu alalım.Bu malzemenin alacağı kadar un ilave edelim.Tuzunu ayarlayalım.Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene dek yoğuralım.Hamuru 3 eşit bezeye bölelim.Bezeleri düzgün ve pürüzsüz olacak şekilde yuvarlayalım.Üzerlerine nemli bir bez örtüp,15 dakika dinlendirelim.
3 adet bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım.Bu hamurların üzerine erimiş margarin ve sıvıyağı karışımından sürerek,üst üste dizelim.Tepsi büyüklüğünde açalım.Yufkanın üzerine tekrar yağ karışımından sürelim.Bohça kapatır gibi kapatalım.Kare şeklini alan yufkayı bir süre bekletelim.
Sonra tekrar açalım.Kareler keselim.Karelerin bir kenarına peynirkoyalım.İki kenarını üst üste gelecek şekilde kapatalım.İki kenarını da çatalla bastıralım.Çok az yağlanmış tepsiye dizelim. Yumurta sarısı sürelim.200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip,servis yapalım.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Mercan Buğulama (4 Kişilik)


MALZEMELER
4 adet mercan (herbiri yaklaşık 250 gr.)
2 adet kereviz (yaprakları ile birlikte)
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
1 adet iri patates
1 adet limonun suyu
1 su bardağı su
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI
Kerevizleri soyduktan sonra halkalar ince halinde doğrayın ve yarısını tepsiye dizin. Patatesleri soyduktan sonra küçük parçalar halinde, havuçu ince halkalar halinde doğrayın. Soğanı da parçalar halinde doğrayıp havuç ve patatesle karıştırın ve yarısını kerevizlerin arasına ve üstüne yerleştirin.
Pulları ve içleri iyice temizlenmiş mercanları kereviz halkalarının üstüne yerleştirin.Kararınca tuz ve karabiberini ekin. Balıkların üstüne dilimlenmiş kerevizlerin kalan yarısını dizin.
Kerevizlerin arasına patatesleri, havuçları ve soğanların kalanını yerleştirin. Zeytinyağını,limon suyunu ve suyu ilave edip üzerlerini yıkanmış kereviz yaprakları ile örtün. Üzerini kapakla kapatıp önce orta, sonra hafif ateşte 20 dakika kadar pişirin. Suyu azalırsa su ilave edin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Mercimek Çorbası


MALZEMELER
½ paket mercimek
1 adet soğan
1 adet patates
1 bardak sıvıyağ
küp küp kesilmiş 1 tabak dolusu bayat ekmek
yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Bütün malzeme büyükçe bir tencereye atılır üzerine tencerenin iki parmak altına gelecek şekilde su doldurulur. Bu malzeme 45 dakika kadar kaynatılır. Bir süre ılınması beklendikten sonra tencerenin içine bir mikser tutularak malzeme çekilir. Diğer tarafta kızdırılmış yağa küp küp kesilmiş ekmekler atılır. Çorba sıcak sıcak servis edilirken, kızarmış ekmekler de üzerine garnitür olarak konulur.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [33/66] Önceki 31 32 33 34 35 Sonraki