Mehmet Atılganın Tarifi


MALZEMELER
1 su bardağı amerikan pirinci
4 su bardağı etsuyu
1/2 adet limon
300 gr kuzu kuşbaşı
karabiber
pulbiber
4-5 yaprak taze nane
1-2 yemek kaşıgı domates salçası
birkaç dal maydanoz
15-20 adet kuru dolmalık patlıcan
2 baş kurusoğan

HAZIRLANIŞI
Pirinç yıkanıp süzülür patlıcanlar 3-5 dakika haşlanıp süzülür kuşbaşı etler bıçakla ufak ufak doğranır soğanlar yemeklik doğranıp pembeleşinceye kadar kavrulur etler katılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. Pirinç katılır, 1 bardak etsuyu ıle diri bir pilav yaplıp 10-15 dakika dınlendirilir. Maydanoz ve naneler doğranıp karıştırılır, dolmalık kuru patlıcanların içine doldurulur tencereye dikine yerleştirilir. Salça limon suyu ve et suyu karıştırılıp tencereye aktarılır yarım saat pişirilir.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Mekik Böreği


MALZEMELER
4 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Yeterince Su
1 Paket Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
Yeterince Beyaz Peynir
1 Çorba Kaşığı Haşhaş
Maydanoz , Tuz


HAZIRLANIŞI
Unu eleyip,yoğurma kabına alalım.Ortasını havuz gibi açalım.İçine 2 adet yumurtanın sarısını, 2 çorba kaşığı sıvı yağı ve azar azar su ile tuz ilave edelim.Özlü bir hamur olana dek yoğuralım.Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp ,20 dakika dinlendirelim.
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparalım ve beze yapalım.Unlu bir zeminde her bezeyi mantı yufkası kalınlığında açalım.Eritilmiş margarini yufkaların üzerine bir fırça yardımıyla sürelim.Bohça şeklinde katlayalım.Hamur bohçalarını 5 dakika buzlukta bekletelim.Buzluktan çıkardıktan sonra bir merdane ile açalım.Tekrar yağlayıp hepsini bohça gibi katlayalım.Yeniden buzluğa yerleştirelim.Bu işlemi 3 kez tekrarlayalım.
Peyniri bir çatal ile ezelim.İçine 2 adet yumurtanın akını ve ince kıyılmış maydanozu ilave edelim.Buzluktan çıkardığımız hamur bohçalarını mantı hamuru kalınlığında tekrar açalım.Bir bıçak ile üçgen parçalar keselim.Her parçanın geniş kenarına peynirli içten bir miktar koyarak,yuvarlayıp,saralım.
Yağlanmış tepsiye dizelim.Üzerlerine 1 adet yumurtanı sarısını sürelim.Haşhaşı serpelim.Orta ısılı ve önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Kategori: Kebaplar.

Yukarı Git »

Melemen


MALZEMELER
5 adet yumurta
3 adet sivri biber (İsteğe göre)
2 adet Domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Önce yarım çay bardağı sıvı yağ tencereye dökülür kısık ateşte 5 dakika kadar kaldıktan sonra, sivri biberler ince ince doğranarak yağın üstüne dökülür, daha sonra domateslerde biber gibi doğrandıktan sonra biberlerin üstüne dökülür. 5 yumurta ise üstüne kırıldıktan sonra servis yapılır...

Kategori: Yumurta Yemekleri.

Yukarı Git »

Menemen (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 Adet Domates
6 Sivribiber
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/2 Kahve Fincanı Süt
5 Adet Yumurta
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.
2 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip biberleri kavunrun. Domatesleri ilave edip 5-6 dakika kadar pişirdikten sonra yarım kahve fincanı sütü ekleyin.
5 yumurtayı teker teker bu karışıma ilave edin. Krema hali alıncaya kadar hızla kanştırın. Tuz ve karabiber ekleyip 7-8 dakika daha pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Mengen Pilavı


MALZEMELER
500 gr baldo pirinç
250 gr kuşbaşı kuzu eti
150 gr tereyağı
150 gr mantar
2 adet soğan
3 adet domates
6 bardak et suyu
1 tatlı kaşıgı toz şeker
1 tatlı kaşıgı kekik
1 demet dereotu
1 su bardağı ceviz içi tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Pirinci soguk su ile yıkayıp suyunu süzün. Mantarı incecik kıyın. 2 adet soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. 3 yemek kaşığı tereyağında kavurun 250 gr kuzu etini ekleyip et suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Kekik ile tatlandırın daha sonra kıydığımız mantarları ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kavurun, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve karışıma ilave edin. Daha sonra et suyunuda katıp 30 dakika pişirin. Pirinci ilave edip tuz, şeker, karabiber ile tatlandırın. 15 dakika kısık ateşte pişirin. Servis yapmadan önce üzerine erittiğimiz kalan yağı gezdirip incecik kıyılmış dereotu ve ceviz ile servis yapın.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [32/66] Önceki 30 31 32 33 34 Sonraki