MALZEMELER
500 gr Kuşbaşı Et
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Soğan
1/2 Demet Maydanoz
1/2 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Mısır
Tuz , Karabiber
HAZIRLANIŞI
Eti sirkeli suda iyice yumuşayana kadar haşlayın. Tereyağını eritin. Soğanı yemeklik doğrayıp, yağda kavurun. Haşlanmış etleri de ilave edip, 1-2 kez çevirin. Tencereyi ocaktan alın.
Maydanozları yıkayın. Yarım su bardağı sütle robottan geçirin. Etle karıştırın. Fırın tepsisine alın. Mısırı ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 5 dakika bekletin. Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan pirinci
2 su bardağı süzme yoğurt
1 demet maydanoz
1 demet nane
tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci haşlayın. Tüm malzemeyi ve pirinci derin bir kabın içinde karıştırın. Yeşillikli bir tabağın içine alarak üzerine zeytinyağı gezdirin. Soğuk servis yapın.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr köftelik kıyma
4 dilim bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Üzerinin sosu için;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
5 diş sarımsak
3 adet domates
3 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Kıymayı yoğurma kabının içersine koyup üzerine kabakları ve soğanları rendeleyin. Bayat ekmek içlerini ufalayın. Tuz, karabiber, kimyonu ilave edip elinizle köfteyi en az 5 dakika yoğurun. Yoğrulan köftelerden ceviz kadar parçalar koparıp, elinizi ıslatarak biçimlendirin.
Teflon tavada köftelerin iki tarafını çevirerek kızartın. Servis tabağına pişmiş köfteleri sıralayın.
Köftenin sosu için bir tavada sıvıyağ ısıtıp, dövülmüş sarmısakları birkaç dakika çevirin. Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız domatesleri ve iri doğranmış yeşil biberleri ekleyin. Tuz serperek 5 dakikak kadar kavurmaya devam edin. Nar ekşisini ekleyerek ocaktan alın. Hiç bekletmeden köftelerin üzerine gezdirip, sıcak sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 yarım limonun suyu
2 adet yumurtanın sarısı
3/4 su bardağı zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
İki yumurtanın sarısı , iki çimdik tuz ve yarım limonun suyunu porselen bir kaba koyun. Tahta bir kaşık yardımıyla çırparak birbirlerine yedirin. Sonra kabı, içinde kaynar su bulunan diğer bir kaba koyun. Su dolu kabı otturttuğunuz ateşi en kısık duruma getirin. Çırpmaya ara vermeksizin yumurta sarılarının rengi koyulaşmaya yüz tutuncaya dek pişirin. Sonra kabı, sıcak su dolu kaptan alın ve içinde soğuk su bulunan diğer bir başka kaba oturtun. Hiç bekletmeden, çok ağır ağır zeytinyağını, çırpmakta olduğunuz limon suyu ve yumurta karışımına iyice yedirin. Zeytinyağının tamamını bu şekilde yedirdikten sonra servis yapın.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet yumurtanın sarısı
1.5 su bardağı zeytinyağ
1 adet limonun suyu
tuz
HAZIRLANIŞI
2 adet yumurtanın sarısını porselen bir kaba koyun, bir miktar karabiber ve tuz serpin. Yumurtaları çırparken, zeytinyağını azar azar ilave edin. Karışım koyulaşmaya yüz tuttuğunda, karıştırmaya hiç ara vermeden limon suyunu da ilave edin. Daha sonra zeytinyağı ile limonu yine azar azar ilave edip, moyonezin daha koyu bir kıvam tutması sağlanır, mayonez arzu ettiğimniz kıvama gelene dek karıştırmaya devam edin.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »