Mantar Rulo


MALZEMELER
100 gr un
250 gr süt
6 adet yumurta
100 gr tereyağ
100 gr gravyer peyniri rendesi
karabiber
tuz

İç malzemesi :

80 gr un
1/2 litre süt
1 paket mantar
100 gr tereyağ
80 gr margarin
1/2 demet maydanoz
150 gr gravyer peyniri rendesi

HAZIRLANIŞI
Tereyağ, süt ve unla bir beşamel hazırlayın. Koyu muhallebi kıvamına geldiğinde ateşten alın. İçine yumurta sarıları, tuz, karabiber ve gravyer peyniri ilave edin. Hamur soğuduğu zaman, daha önce çırparak kar haline getirdiğiiniz yumurta aklarını ilave edip, önceden yağlayıp unladığınız bir tepsiye yayın. Sıcak bir fırında üzeri kuruyup, altı sarımsı bir renk alıncaya dek pişirip, çıkarın. Unladığınız bir mutfak bezine alt üst edip, yuvarlayın, hamurun kolayca yuvarlanması için sert olmasına özen gösterin. Sıcaklığını muhafaza etmesi için ruloyu, içinde kaynar su bulunan bir tencerenin buharında bekletin. Mantarları yıkayın, az suda haşlayıp, ince dilimler halinde kesin. Margarin, un ve sütle bir beşamel yapıp, ince kıyılmış maydanoz ve 50 gr tereyağ ile birlikte mantarlara ilave edin. Rulo açıp, üstüne hazırladığınız bu içi yayın, tekrar yuvarlayıp, üzerine eritilmiş tereyağı ve rendelenmiş gravyeri serpin. Ruloyu, mantarlı salça ile servis yapın. Salçayı aynı iç gibi hazırlanır, ancak beşameli daha hafif olmalıdır, arzu ederseniz iki çorba kaşığı ekşi krema ilave edebilirsiniz, mantar yerine jambon veya kıyma içi de kullanablirsiniz.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Mantar salçası


MALZEMELER
4-6 kişilik
1 küçük ince doğranmış soğan
½ su bardağı dinlenmiş mantar
2 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 kahve fincanı beyaz şarap
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı kaynar süt
1 kahve fincanı soğuk süt


HAZIRLANIŞI
Küçük bir kapta bir kaşık yağı kızdırın. Soğanı ekleyin, 1 dakika karıştıtın sonra biberi ve beyaz şarabı da ekleyin. 2-3 dakika kaynatıp ateşten alın. Ilıyınca sğuk sütü ve unu ekleyin iyice karıştırın. Üzerine kaynar sütü ve tuzu karıştırarak ekleyin, orta ateşte karıştırarak 5 dakika pişirin, ateşten aldıktan sonra süzün. Kalan yağ ile mantarı orta ateşte 3-4 dakika kavurup sosa karıştırın.

Kategori: Soslar.

Yukarı Git »

Mantar Soslu Bonfile


MALZEMELER
6 adet dana bonfile
2 su bardağı mantar
4 adet patates
6 dal yeşil soğan
2 yemek kaşığı yeşil zeytin (kıyılmış)
1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış)
Yarım limonun suyu
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin.
Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağı koyup, etleri iki taraflı çevirerek kızartın. Etleri kenara alın. Tavanın içine tekrar yağ ilave edin. Suda bekleyen kıyılmış mantarları tavaya atıp, tuz, karabiber ilave edip, mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin. İri iri doğradığınız yeşil soğanları ilave edip, kavurun. Kıyılmış dereotu, doğranmış yeşil zeytin ve hardal koyup iyice karıştırın. Nişastayı un serper gibi mantarların üzerine serpiştirin. Üstüne 3 bardak sıcak su koyun, kaynatıp süzün. Kaynayınca biftekleri ilave edin. Kısık ateşte 45 dakika pişirip servis tabağına biftekleri alın. Patatesleri soyun, kibrit çöpü şeklinde doğrayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üstünde fazla yağını alın. Mantarlı sosu etin üstüne kaşıkla yerleştirip kenarlarına patates kızartması ile servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Mantar Soslu Dana Madalyon


MALZEMELER
1 kg. bütün bonfile


HAZIRLANIŞI
Öncelikle kuru soğanı ince ince kıyalım. Biberlerin tohumlarını ve yine onları da soğanlar gibi incecik kıyıyoruz. Sarmısağı soyup, yeşil soğanları temizlediketn sonra, hepsini yine ince ince kıyalım.
Başka bir tarafta mantarları iyice yıkayalım. Onları da boylamasına incecik doğruyoruz. Bu arada fesleğenleri de ayıklayıp, yıkıyoruz ve incecik kıyıyoruz.
Şimdi de tereyağını tavada eritip, fesleğenleri içine atalım. Eğer kuru fesleğen kullanıyorsanız tereyağına doğrudan atabilirsiniz. Bir çevirip, kıyılmış soğanları da atalım, hep birlikte karıştırarak, sarmısakları ve diğer kıydığımız biber ve yeşil soğanları da ekleyelim, sebzeler hafif yumuşayınca, içine ince ince kıydığımız mantarları atalım ve yine birlikte arada bir karıştırarak hafifçe kavuralım. Tuzu ve karabiberi ilave edip, üzerine varsa et suyu yoksa 1 su bardağı suyu ekleyip, kısık ateşte kısa bir süre pişirelim.
Sıra geldi madalyonlarımıza... Madalyonları hazırlamak için, kasabınızın temizlediği bütün bonfileyi, 2 parmak kalınlığında enine olarak kesin. Bonfile parçalarını dövmeden avucunuzun içi ile bastırarak biraz yassıltın. Etlerin iki tarafına bir parça tuz ve karabiber serpin.
Tavaya zeytinyağını koyalım, yağımız kızınca içine etleri atarak kızartalım. Bir tarafları kızarınca tahta bir maşa ile çevirelim. Etlerinize çatal batırmayın, sularını kaybederler. Suyunu kaybetmiş et sertleşir. Etlerinizi sakın uzun süre kızartmayın, yumuşak kalsın.
Etlerin iki tarafı kızarınca sıcak bir servis tabağına alalım ve üzerine daha önce hazırladığımız fesleğenli mantar sosunu güzelce gezdirelim.
Yanında patates kavurması ile sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Mantar sote


MALZEMELER
750 Gr mantar
3 Adet dolmalık biber
3 Adet domates
1 Adet orta boy soğan
1 Diş sarmısak
1 Tatkı kaşığı krema
Tuz
Karabiber
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Süslemek için maydanoz

HAZIRLANIŞI
Kalın dipli bir tavada yağı ısıtın ve küp şeklinde doğranmış olan soğanları pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanlara doğradığınız mantarları, sarmısağı ilave edip 5 dakika pişirin. Daha sonra sırasıyla dolmalık biberleri, domatesleri ve kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

NOT: Kişi başına yaklaşık 98 kalori içerir.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [10/66] Önceki 8 9 10 11 12 Sonraki