Limonlu pelte


MALZEMELER
2 limon rendesi ve suyu
4 kaşık buğday nişastası
13 kaşık şeker
1/2 paket margarin
4 bardak su
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
Malzemelerin hepsi pişirilir ve bir kaba dökülerek, buzdolabına konulur. Donan peltenin üzerine kremşanti sürülür ve ceviz ile süslenir.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Limonlu pilav


MALZEMELER
3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1 su bardağı doğranmış yeşil soğan
1 su bardağı soyulmuş ve temizlenmiş kereviz
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 çay kaşığı tuz
1/4 şeker kaşığı siyah biber

HAZIRLANIŞI
Önce bir tavada margarini eritin. Soğan ve kerevizi orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra pirinç, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberi ilave edin. Orta ateşte pişene kadar karıştırmaya devam edin. Limon dilimleri ile süsleyip, haşlanmış tavuk göğsü, dana eti ya da balık ile servis yapabilirsiniz.

(6 kişilik)

Her servis 145 kalori, 3 gr protein, 4 gr yağ, 24 gr karbonhidrat, 1 gr doğal lif, 10 miligram kolesterol ve 646 miligram sodyum içerir.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Limonlu Pratik Karides (Katalunya Soslu Karides)


MALZEMELER
2 su bardağı dolusu haşlanmış ufak karides (veya dondurulmuş karides)
1 adet limon suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Öncelikle 20-25 cm çapında ya da 25-30 cm boyunda fırına dayanıklı bir kap bulalım. Ya da herhangi orta boy fırın kabı da olabilir. Şimdi Katalunya sosu hazırlamak için derin bir tabağın içine, robotta çekilip, neredeyse un gibi tanelenmiş ekmekleri ekleyelim. Üzerine rende peynirimizi, tuz ve kırmızı pul biberi, karabiberini ilave edip, maydanozlarla beraber hepsini karıştıralım.
Fırın kabımızın içine zeytinyağından 2-3 damla kadar damlatıp karidesleri üzerine yayalım. Limon suyumuzu karideslerin üzerine gezdirelim. Yukarıda hazırladığımız katalunya sosunu kaşıkla karideslerin üzerine serpiştirip, kalan zeytinyağını da en üste gezdirip, fırına verelim. 175 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında en fazla 7-8 dakika kadar pişirip, sıcak sıcak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Lİmonlu Puding


MALZEMELER
2 limon
100 gr tereyağ veya margarin
100 gr toz şeker
3 yumurta
50 gr un
25 gr badem
1 çay kaşığı kabartma tozu
1.5 su bardağı süt

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Fırını 180 dereceye ayarlayı, ısıtın. Oval bir fırın kabını yağlayın. Bir kapta limon kabuğunu, şekeri ve tereyağ (veya margarini) ve iyice karıştırın. Daha sonra yumurta akları, un, badem ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Bu karışıma limon suyu ve sütü de kattıktan sonra bir kere daha karıştırın. Önceden hazırladığınız fırın kabına döktükten sonra kabı, içi yarısına kadar su dolu geniş bir kabın içine koyun.
Pudingi yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Limonlu Puding (4 Kişilik)


MALZEMELER
3 büyük yumurta, sarısı ve beyazı ayrılmış
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı pudra şekeri
175 ml süt
25 gr tereyağı, erimiş
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
Pudra şekeri, üzerine serpmek için
Krema (tercihen krem şantiyi),servis için


HAZIRLANIŞI
Fırını 170 C ısıtın.
Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın.
Temiz kuru bir kapta yumurta beyazlarını çırpın ve limon karışımına ekleyin.
Karışımı kaşıkla tereyağlanmış ısıya dayanıklı bir kalıba dökün. Bu kalıbı daha büyük metal bir kabın içine yerleştirin ve metal kabın içine 2.5 cm. yüksekliığinde olacak şekilde sıcak su dökün.
Pudingi fırında 1 saat kabarıp kızarıncaya kadar pişirin. Kalıbı metal kabın içinden çıkarın. Üzerine pudra şekeri döküp krem şantiyi ile servis yapın.
HAZIRLAMA: Kalıbı ince metal kabın içinde sıcak suyla tutmak pudingin yumuşak ve sünger gibi olmasını sağlar. Pişme süresi boyunca karışım iki ayrı kata ayrılır: Üstte hafif sünger, altta ise krema sos halinde

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [13/18] Önceki 11 12 13 14 15 Sonraki