Kokteyl Köftesi


MALZEMELER
1 kg dana kıyması
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
6 dilim tost ekmeği
4 adet yumurta
80 gr galeta unu
tuz
200 gr süzme yoğurt
karabiber

HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince kıyın ve 2 yemek kaşığı yağ ile tavada kavurun sonra soğumaya bırakın. Tost ekmeklerinin kenarlarını çıkartıp, ufalayın. Kıymayı ekmekler, soğan, yumurta ve yoğurt ile karıştırıp düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bolca karabiberleyip tuzlayın. Üstünü bir örtüp 1 saat buzdolabında bekletin. 1 saat sonunda dolaptan çıkartıp harçtan parçalar kopartarak köfteleri yapın. Bu harçtan yaklaşık 40-45 adet köfte çıkar. Sıvı yağı tavaya koyup kızdırın ve köfteleri kızarttıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Kokteyl Saadet Zinciri


MALZEMELER
¼ ölçü narşurubu
½ ölçü cin
¼ ölçü limon suyu
¼ ölçü soda
1 çay bardağı incecik kırılmız buz
2-3 dilim mevsim meyveleri

HAZIRLANIŞI
Önce buz parçaları uzun bir bardağa koyulur. Üzerine cin, narşuburu, limon suyu ilave edilir. Kalan kısım soda ile doldurulur. İçine mevsim meyveleri dilimleri eklenerek servise sunulur.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kokteyl Sos (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 küçük kavanoz mayonez
1 çorba kaşığı konyak
5 çorba kaşığı ketçap
2-3 damla acı biber sosu


HAZIRLANIŞI
Mayonez, konyak, ketçap ve acı biber sosunu karıştırın.
Kokteyl sosu, deniz ürünleri ve deniz ürünleriyle hazırlanmış salatalarla servis yapabilirsiniz.

Kategori: Soslar.

Yukarı Git »

Kol Böreği


MALZEMELER
1 bardak su
1 bardak yoğurt
4 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı sıvıyağı
Un
Tuz

Açmak İçin;
4 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un

Harç İçin;
500 gr. yağsız kıyma
2 yemek kaşığı margarin
2 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber

Üstü İçin;
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çöreotu

HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine su, yoğurt ve tuzu koyun. Yavaş yavaş un ilave edin. Yumuşak bir hamur yapın. Kenarda bekletin.
Kıymanın suyunu çektirin. Soğanlarını, tuzunu, karabiberini atın. 1 yemek kaşığı margarinle birlikte kavurun. Kenarda bekletin.
Börek tepsisini yağlayın.
Hamurdan ceviz kadar parçalar kopartıp, bezeler yapın. 5 adet bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine kalan margarinle sıvıyağı eritip, her hamura eşit miktarda sürün. Kolay açmak için unla nişastayı karıştırıp, üzerlerine dökün. Oklava yardımıyla, yufka inceliğinde açın.
Kıymayı, yufkanın her tarafına eşit olarak yayın. Oklava içinde kalacak şekilde yufkayı rulo yapın. İçinden oklavayı çekin. Tepsinin ortasından başlayarak, yerleştirin. Açtığınız her 5 katlı, içi kıymalı ruloyu tepsiye yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı ya da sadece yağ sürün. Çöreotu serpiştirin.
175 derecedeki fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Kolay Arnavut Böreği


MALZEMELER
Hamur için:
1 kg. un
1 çay bardağı sıvıyağı
Alabildiğince ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:
200 gr beyaz peynir veya çökelek
2 adet orta boy kuru soğan
1 demet pazı
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzerine sürmek için:
2 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı eritilmiş ılıtılmış margarin

Ayrıca bezeleri yağlamak için:
1 su bardağı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
Geniş bir yoğurma kabının içinde unun ortasını açıp, tuzu, bir fincan sıvıyağı ve azar azar ılık suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım.
Bezelerden her birini bir yemek tabağı büyüklüğünde açalım. Her birinin üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağı sürelim ve bekletelim.
Öte yandan içinin harcını hazırlamak üzere pazıları yıkayıp, çok ince doğrayalım ve geniş bir kabın içine boşaltalım. Üzerine yemeklik çok ince kıyılmış kuru soğanları ekleyip, tuzunu serpiştirelim. Bir elimizle tıpkı köfte yoğurur gibi pazı ve soğanları ezip, eskilerin deyimiyle ?öldürelim.? Sonra içine tavla zarı formunda küp doğranmış domatesleri ekleyip, şöylesine bir karıştırıp, bir kenara koyalım. Şimdi tabak büyüklüğünde açılmış ve yağlanmış hamurlarımızdan dördünü üst üste koyup, elimizi yumruk yapıp, hamuru elimizde döndürerek hazır yufka inceliğinde ve şeklinde büyütelim. Ya da iki kişi karşılıklı geçip, çamaşır çekiştirir gibi hamuru çekiştirip hazır yufka gibi büyütün. Diğer 4 hamuru da üst üste koyarak aynı şekilde hazır yufka gibi, tek parça olarak büyütelim. Şimdi elimizde iki parça yufka oldu. 40-45 cm. çapındaki, kenarları yüksek, yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı serelim. Üzerine çiğden hazırladığımız harcımızı yayalım. Üstüne tekrar ikinci yufkayı serip, iki yufkanın kenarlarını elimizle birbirine yapıştıralım. Üzerine birlikte çırpılmış yoğurt ve yumurta sarılarını sürelim. Fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, böreğimizi pişmeye bırakalım. Yaklaşık 35-40 dakika sonra üzeri altın sarısı kızaran böreği fırından alıp, sıcakken dilimleyelim.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [91/129] Önceki 89 90 91 92 93 Sonraki