MALZEMELER
125 gr. margarin
2 bardan un
8 yemek kaşığı su (soğuk)
Tuz
Harç İçin;
1 adet havuç
2 adet kabak
8 yemek kaşığı süt
8 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı kekun
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Havucu soyup, ince ince doğrayın.
Kabakları temizleyip, rendeleyin. Üzerine bir parça tuz atın. Ovalayıp, suyunu sıkın. Havucu, kabağı, sütü, kremayı, kekunu, dereotunu, tuzu ve karabiberi karıştırın. Kenarda bekletin.
Margarin ile unu elinizle yoğurun. Dolaptan çıkmış soğuk suyla karıştırın. Tuzunu ilave edin. 1 saat dolapta bekletin.
Tart kalıbını yağlayın. Kenarlarından 4 cm. kadar yükselterek, hamuru yerleştirin. Üzerine hazırladığınız karışımı dökün. 175 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1/2 Demet Dereotu
1/2 Paket Kabartma Tozu
1/2 Çay Bardağı Soda
2 Çay Kaşığı Tuz
5 Çorba Kaşığı Esmer Un
İçi İçin:1 Adet Kabak
1 Adet Havuç
1/2 Demet Dereotu
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Bezelye
HAZIRLANIŞI
Hamuru yapmak için,süt,su,soda,un ve yumurtayı çukur bir kapta çırpalım.Daha sonra bu karışımın içine kabartma tozu,tuz ve kıyılmış dereotu koyup,çırpmaya devam edelim.
Teflon tavaya çırpılmış hamuru kepçeyle dökerek altını ve üstünü kızartalım.
Bütün sebzeleri küp küp doğrayalım.Bir tencerenin içine koyup,ocakta kendi suyuyla pişirelim.Sebzeler suyunu çekince,içine kıyılmış dereotu,tuz ve karabiberi ekleyelim.Krebin ortasına bu malzemeyi koyup,rulo yapalım.Dilerseniz üzerine bir miktar yağsız krema döküp,krebin sıcaklığıyla eritip servis yapalım.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket lazanya (500 gr.)
4 adet kabak
2 dal taze soğan
2 çay kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı rende kasar
tuz
karabiber
yeşil sos için:
1 demet maydonoz
2 diş sarımsak
3 çay kaşığı dolmalık fıstık
1 çay bardağı zeytinyağı
3 çay kaşığı rende kaşar
tuz
karabiber
beşamel sos için :
1 kahve fincanı margarin
1 kahve fincanı un
2 su bardağı süt
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Lazanyaları tuz ve sıvıyağ ilave edilmiş bol suda haşlayın. Kabakları küçük küpler halinde, taze soğanları ince ince doğrayın. Kızgın yağda kabak ve soğanları kavurun,tuz karabiber ekleyip atesten alin.
-Yeşil sosu hazırlamak için :
Maydonoz,sarımsak ve dolmalık fıstığı rondoda çekin, zeytinyağı, kaşar peyniri, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Krema kıvamını alıncaya dek karıştırmaya devam edin.
-Beşamel sosu hazırlamak için :
Margarini tavada eritin,unu ekleyip pembeleştirin. Sütü azar azar ilave edin sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip atesten alın.
Lazanyaları süzün, yağlanmış kalıba bir sıra lazanya dizip üzerine sırasıyla yeşil sos, kabaklı karışım, beşamel sos ve kaşar peynirini yayın. Malzeme bitinceye dek bu işlemi sürdürün. 180 derecelik fırında pişirin.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket erişte
1 adet taze soğan
2 adet kabak
5 dilim dana jambon
1 bardak chedar peyniri
6 yemek kaşığı un
1 bardak süt
1 yemek kaşığı kabartma tozu
½ bardak sıvıyağ
5 adet yumurta
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Erişteyi haşlayın. İçine ince doğranmış soğan, rendelenmiş kabak, ince kıyılmış jambon, peynir, un, süt kabartma tozu, yağ ve çırpılmış yumurtaları ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Bu karışımı iyice yağlanmış bir kaba dökün. 40 dakika kadar fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet orta boy yeşil kabak
1 adet orta boy kuru
Yarım su bardağı mayonez
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı tost kaşarı (rendelenmiş)
8-10 adet tost ekmeği
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kabakları rendenin en ince gözünde rendeleyelim. Üzerine tuzu serpip, bir kevgirin ya da tel süzgecin içinde 15 dakika kadar bekletelim. Sonra da temiz ellerimizle alıp, yumak yapıp, suyunu iyice sıkalım.
Öte yandan derin bir tasın içine yine çok ince rendelenmiş soğanla mayonezi koyalım ve karıştıralım. Üzerine suyu sıkılmış kabağı ve karabiberi ekleyerek iyice harmanlayalım. Bu karışımı tost ekmeklerinin üzerine paylaştıralım. Fırını 175 dereceye ayarlayıp, ısıtalım. Fırın tepsisini hafifçe sıvıyağla yağlayıp, ekmek dilimlerini aralıklı olarak yerleştirelim. Her bir dilimin üzerine 1 tatlı kaşığı ölçüsünde rende peyniri serpiştirelim ve tepsiyi fırına verelim. Yaklaşık 7-8 dakika sonra peynirler iyice eridiğinde mini pizzaları çıkarıp sıcak olarak servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »