Kofik Dolması (6 Kişilik)


MALZEMELER
1/2 kg kurutulmuş dolmalık biber (kofik)
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 yemek kaşığı fıstık
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı sıvıyağ
4 kuru soğan
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI
Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.Kavrulan soğanların üzerine diğer malzemeleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
Böylece dolma içini hazırlayın.Kofikleri, hazırladığınız dolma içiyle doldurup, dolmaların ağzını içleri pişme sırasında dışarı taşmaması için elinizle birleştirin. Tencereye kalan yağdan döküp, kofikleri dizin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Kategori: Dolmalar.

Yukarı Git »

Köfte İtalyano


MALZEMELER
1 kg orta yağlı köftelik kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

İç harcı için gerekli olan malzemeler:
15-20 dilim (incecik) barbekü, mangal sucuğu
5 dilim bayat ekmek içi
1 demet çok ince kıyılmış maydanoz
Kızartmak için:
Yarım su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
Önce köftelik kıymamızın içine tuz ve karabiberi katarak en az 3-4 dakika sıkıca yoğuralım. Köfte harcından yumurta kadar parça kopararak temiz bir tezgahın üzerinde bir çay tabağı büyüklüğünde, yuvarlak şekil verelim.
Öte yandan derin bir tasın içinde elimizle ufalayarak parçaladığımız ekmek içini ve ince kıyılmış maydanozu iyice karıştıralım. Bir tarafta da sucuk dilimlerimizi hazır edelim. Şimdi elimizle açıp, beklettiğimiz köftenin tam ortasına bir sucuk dilimi ve yarım yemek kaşığı kadar maydanozlu ekmek içinden koyalım. Sonra da köfteyi kenarlarından yukarı doğru kapatıp, top haline getirelim. Tıpkı içli köfte gibi yapalım.
Bu arada tavaya aktardığımız yağı kızdırıp, galeta ununa her tarafını buladığımız köfteleri kızgın yağda çevirerek kızartalım. Başka ufak bir tavaya sıvıyağla beraber, suyla ezilmiş salçayı ekleyip, 4-5 dakika kadar pişirelim. Tavadan aldığımız köfteleri bir servis tabağına dizip, üzerine bu salçalı sosu gezdirelim.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Köfteli Ayran Aşı


MALZEMELER
1 su bardağı gendime (buğday)
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı yoğurt
1 adet küçük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı aşotu (salamura)
200 gr kıyma

HAZIRLANIŞI
Akşamdan gendimeleri suda bekletin. Suyun, her zaman ıslatılan gendimenin üstünde olmasına dikkat edin. Ertesi gün suyunu süzüp, tencereye alın ve 8 su bardağı suyla beraber gendimeler iyice yumuşayıncaya dek haşlayın. Büyük bir kasede yoğurtla unu iyice karıştırın. Bu arada kıymadan nohut büyüklüğünde köfteler yapın, kaynayan çorba suyunun içine katın. 10 dakika sonra yoğurdu çorbanın suyuyla ılıtıp, karıştırarak ekleyin. 10 dakika daha orta ateşte pişirip, çorbanın sosunu hazırlayın. Bir tavada ince kıyılmış kuru soğanı tereyağında hafifçe kavurun, salamura aşotundan (tazesi varsa ince kıyılmış 6-7 dal) katın, bir-iki çevirip ateşten alın ve çorbanın üzerine gezdirin. Çorbayı ateşten alarak, sıcak sıcak servis yapın. (Aşotu yerine, aynı lezzeti vermese de kuru nane kullanabilirsiniz.)

Ayran aşı, Erzurum?da her iftar sofrasının ana çorbasıdır. 30 gün boyunca her evde pişer.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Köfteli Ayran Çorbası


MALZEMELER
2 su bardağı arpa şehriyesi
1 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı sıvıyağı
3 su bardağı yoğurt
5 su bardağı et suyu
Yarım yemek kaşığı toz kişniş veya ½ yemek kaşığı kuru fesleğen
Yarım demet dereotu (çok ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Köfte harcı için gerekli olan malzemeler:
300 gr yağsız kıyma (iki kere çekilmiş olsun)
1 adet orta boy kuru soğan (çok ince rendelenecek)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:
Yarım çay bardağı ay çiçek yağı

HAZIRLANIŞI
Önce kıymayı derin bir kasenin içine aktaralım. Üzerine tuz ve karabiberle beraber rende soğanı ekleyelim. 3-4 dakika kadar iyice yoğurup, nohut büyüklüğünde mini köfteler hazırlayalım ve bir tabağa dizip, bekletelim.
Öte yandan orta boy bir tencereye tereyağı ve sıvıyağı koyalım. Üzerine hemen et suyunu boşaltarak kaynamaya bırakalım. Su kaynamaya başlayınca köfteleri ve arpa şehriyeyi ilave edip, şehriyeleri iyice yumuşamaya başladığında ocağın altını söndürelim. Bir tarafta derin bir kasede yoğurdu çatalla iyice çırpalım ve sürekli karıştırarak çorbanın içine akıtalım. Tuz ve karabiberle beraber kişniş ya da fesleğeni ekleyelim. Sonra da ince kıyılmış dereotunu serpiştirelim ve tekrar ocağın üzerinde çorbayı 8-10 dakika kadar kaynatalım. Sıcak olarak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Köfteli Brüksel Lahanası (4 Kişilik)


MALZEMELER
1/2 kg Brüksel Lahanası
300 gr Köftelik Kıyma
1 Soğan
1 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Ufalanmış Ekmek İçi
1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1 Yumurta
Karabiber, Tuz
Kızartma İçin 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
SOS MALZEMESİ
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası
1 Çay Kaşığı Köri
1/2 Su Bardağı Kaşar Rendesi
Karabiber, Tuz


HAZIRLANIŞI
Brüksel lahanalarını bir tencereye alın. Kapağı açık tencerede 10 dakika kadar fazla yumuşamayacak şekilde haşlayın ve süzün.
Diğer tarafta köftenin bütün malzemesini karıştırarak yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın. Teflon tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırarak köfteleri kızartın.
Sos için nişasta, köri, tuz, biber ve sütü karıştırın. Fazla kaynatmadan muhallebi kıvamında pişirin. İçine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin.
Fırın kabınızı yağlayıp lahana ve köfteleri düzgün olarak sıralayın. Hazırladığınız sosu üzerine döküp kaşar peyniri rendesi serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [87/129] Önceki 85 86 87 88 89 Sonraki