Klasik pirinç salatası


MALZEMELER
3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1/2 su bardağı ince doğranmış soğan
1/2 su bardağı tatlı turşu (isteğe göre)
1 çay kaşığı tuz
1/4 şeker kaşığı siyah biber
1 su bardağı mayonez
1 çay kaşığı hardal
4 adet haşlanmış ve doğranmış yumurta (isteğe göre)

HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde haşlanmış pirinç, ince kıyılmış soğan, doğranmış turşu, siyah biber, mayonez, hardal, tuz ve doğranmış ve haşlanmış yumurtaları kanştırın. Dinlenmeye bırakın. Dilerseniz marul yaprakları üzerinde ve kızarmış tavuk ile servis yapabilirsiniz.

(4 kişilik)

Her servis 452 kalori, 7 gr protein, 33 gr yağ, 33 gr karbonhidrat, 0 gr doğal lif, 163 miligraın kolesterol ve 1014 miligram sodyum içerir.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Klasik Tavuk Dolması


MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
250 gr. kuzu ciğeri
2 yemek kaşığı margarin
1 bardak pirinç
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
4 adet orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Kuş üzümlerini ılık suda, pirinci de ılık tuzlu suda bekletin. Bu arada kuzu ciğerini zar şeklinde doğrayın ve sonra küçük bir kapta margarinle birlikte kavurun. Fıstıkları sıvıyağda pembeleştirin. Zar şeklinde doğradığınız soğanları 3 kaşık sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Pirinçlerin suyunu iyice süzdükten sonra kavurduğunuz soğana ilave edip, 10 dakika daha birlikte kavurun. Daha sonra kavurduğunuz pirincin içine tavuk ciğerleri, dolma fıstığı, karabiber ve tuzu ekleyip margarinle birlikte 5 dakika daha kavurun. Üzerine 1 bardak su ilave edin ve içine yenibaharı atıp, pilav diri kalacak şekilde pişirin. Ocağın altını söndürüp, pilavı 15 dakika dinlendirin.
Tavuğun içine ve dışına karabiber, tuz sürün. Hazırladığınız ve dinlenmede bıraktığınız dolma içini tavuğun içine doldurun. Tavuğu orta büyüklükte bir fırın kabına alın, 2 bardak su ekleyin. Üstü nar gibi kızarana kadar pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Klüp Sandviç


MALZEMELER
ince dilimlenmiş çedar peyniri
hardal
1 adet soyulmuş ince dilimlenmiş domates
1-2 dilim kızartılmış jambon ya da pastırma
marul
krema
2 adet yuvarlak sandviç ekmeği

HAZIRLANIŞI
Sandviç ekmeklerini ikiye bölün ve her iki tarafını da kızartın. Bir parçasının üzerine peynir ve hardal sürün. en üste domates dilimleri koyun. Üstüne sandviç ekmeğinin ikinci parçasını koyun. Bunun da üzerine biraz krema sürün, jambon ve marul yapraklarını koyun. En üste de diğer sandviç ekmeğinin öteki yarısını koyun.

Kategori: Sandviç - Kanepeler.

Yukarı Git »

Klüp Sandviç


MALZEMELER
8 adet tost ekmeği
2 dilim salam
2 dilim tost kaşar peyniri
2 dilim domates (yuvarlak halka şeklinde doğranmış)
2 adet marul yaprağı

HAZIRLANIŞI
Tarif I.
Bunun için yine iki kişilik tarif vereceğim.
Önce 8 adet tost ekmeğini kızartalım.
Öte yandan iki dilim salam, iki dilim tost kaşar peyniri, 2 dilim yuvarlak halka domates ve 2 parça, el kadar marul yapraklarını hazır edelim.
Şimdi en alttaki kızarmış tost ekmeğinin üzerine hafif bir tereyağı sürelim. Sonra marul yaprağı ile domates dilimini yerleştirip üzerine tekrar kızarmış tost ekmeğini oturtalım ama yine hafif bir tereyağı sürmeyi ihmal etmeyelim. Artık salam ve peynir dilimini koyup en son kat kızarmış ekmeği en üstte oturtalım.
Çok keskin bir bıçakla bu tost ekmeğini çaprazlama kesip, üçgen iki parça elde edelim. Bu üçgen parçalara kürdan takıp, servis tabağına koyalım. Yanında kızarmış patatesle ikram edelim.

Tarif II.
Yine aynı tarz yapılacak. Ancak bu sefer kızarmış tost ekmeklerinin üzerine tereyağı yerine, 1 yemek kaşığı mayonezle karıştırdığınız 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi ve 1 tatlı kaşığı ketçap sürelim. Bu ayrı bir tat olacaktır.

Kategori: Sandviç - Kanepeler.

Yukarı Git »

Koç Yumurtası Izgara (4 Kişilik)


MALZEMELER
4 Koç Yumurtası (dış zarları alınıp ortalarından ikiye bölündükten sonra her biri hafifçe çizilmiş)
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ


HAZIRLANIŞI
Yapımı kolay, fakat ağır bir yemek olan koç yumurtası ızgarası, az miktarda ve giriş yemeği olarak servis edilmelidir.
Önce ızgaranızı kızdırınız.
Koç yumurtalarını tuzlayıp hafifçe yağlayınız. Kızgın ızgarada, her iki yanlarını 5-6 dakika ızgara ederek, servis ediniz.

Kategori: Sakatat Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [86/129] Önceki 84 85 86 87 88 Sonraki