MALZEMELER
4 kişilik
1,5 su bardağı pirinç
3 adet yumurta
250 gr dana kıyması
1 adet orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
50 gr kaşar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri haşlayın ancak lapa olmasınlar. Bir tavada küçük küçük doğranmış soğanı ve kıymayı yağda kavurun. Karabiber ve doğranmış maydanozu ekleyin. Haşladığınız pirince 1 kaşık yağ, yumurta, tuz, karabiber ve unu karıştırın ve yağlanmış tepsiye pirincin yarısını döküp arasına kıymalı harcı koyun. Pirincin diğer yarısını da en üste döşeyin ve kaşar peynir rendesini de serpin. Kızgın fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr margarin
Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
1 su bardagı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
Yeteri kadar tuz
İç malzemesi 350 gr yağsız kıyma
1 baş soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
İlk önce ince doğranmış soğanı bir kaşık yağla hafif kavurun. Kıymayı ekleyip iyice kavurun. Ayrı bir yerde bir fincan pirinci haşlayın. Suyunu süzdürerek kavurduğunuz kıymaya ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyerek bir kenarda bekletin.
Diğer yanda, bir bardak ılık suyun içinde maya ve şekeri iyice karıştırın. Aldığı kadar un ve biraz tuz ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Yaptığınız bu hamuru iki parçaya ayırın. Her parçayı yarım cm kalınlığında açın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarinin yarısını birinci parçaya iyice sürün. Rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında sarın. Üzerine nemli bir bez kapatın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Aynı işlemi ikinci hamura da uygulayın.
Hamurlar dinlendikten sonra önce birinci hamuru 1 cm kalınlığında açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Soğuyan kıymalı pirinçli içi üzerine yayın. ikinci hamuru da aynı şekilde açıp, üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı, biraz yağ, su karışımı sürün. 200 derecedeki fırında altı ve üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
500 gr. Yağsız hindi veya dana kıyması
1 kavanoz (500 gr.) salça
1 kutu (300 gr.) mısır konservesi suyu süzülmüş
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
18 adet undan veya mısır unundan yapılmış dürüm, sıcak
HAZIRLANIŞI
Hindi veya dana kıymasını bir tavaya koyun ve orta ateşte kavurun. Gerekirse yağını süzün. Salça, pirinç ve mısırı karıştırın. Kapağını kapatarak orta ateşte 15 dakika veya suyunu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız dürümlerin içine bu karışımdan 1 fincan kadar koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı peynir serpin. Yuvarlayın ve servis yapm.
6 Kişilik
Her servis 698 kalori, 33 gr. Protein, 21 gr: Yağ, 93 gr. Karbonhidrat, 5 gr. Lif, 73 miligram kolesterol, ve 73 miligram sodyum içerir.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
50 gr margarin
1 su bardağı su
1 su bardak ayçiçek yağ
1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi :
kıyma
maydanoz
HAZIRLANIŞI
Iç malzemesi haricindeki malzemeyi, bir kap içinde eritip, elinizin dayanacağı kadar soğuttuktan sonra, içine un ilave edip, kulak memesi sertliğinde, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Küçük parçalara ayrıp, her bir parçayı avucunuzun içinde yassıltın, hazırladığınız kıymalı içten koyup kapatın, tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürün,(arzu ederseniz üzerine kaşar rendesi de serpebilirsiniz) ve pişirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
8 adet kuru yufka (sac yufkası)
150 gr tereyağı
Harcı için;
500 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
6-7 dal maydanoz
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Artık bazı yufkacılarda da sac yufkası satıldığı için, bu tarifi uygulamak daha kolay. Önce kıymalı harcı hazırlayın. İnce kıyılmış soğanı tereyağında çevirin, kıymayı katın. Yumuşak olması için 2 yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip, ocaktan alın. Sonra 4 yufkayı suya sokup, hemen çıkararak büyük bir teflon tavada üst üste dizin ve orta ateşte önlü-arkalı kızartın. Bir kenara alın. Diğer dört yufkayı da hafifçe ıslatıp, aynı biçimde, tavada önlü-arkalı kızartın. Tavadan almadan içinin harcını yayın.
(Peynirli de yapabilirisiniz) Daha önceden kızarttığınız 4 yufkayı da üstüne kapatın. Bir kapakla ya da büyük düz bir tabakla çevirin. 2-3 dakika daha ocakta tutup, alın ve sıcak sıcak sahurda servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »